Keskustelut Harrastukset Susikapina itärajalla!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)
 • Susikapina itärajalla!

  Merkitty: 

  Itärajan ihmisillä on tullut mitta täyteen, he aikovat maksaa susista tapporahaa venäjänpuolella ja mennä sinne itsekkin metsästämään. Vähentävät näin susien määrää myös Suomen puolella.

  Pitkämielisiä siellä on oltukin, siellähän sudet ovat olleet jonkin sortin riesa kai aina. Meille tänne Länsi_Suomeen sudet ovat tulleet riesaksi vasta näiden yltiöpäisten suojelutoimenpiteitten ja ilmeisesti myös siirtoistutusten myötä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

 • Petkeles Petkeles

  Susi on ensisijaisesti vallankäytön väline. Sen avulla voi leimata toiset junteiksi peräkamarinpojiksi ja toiset tietämättömiksi viherpiiperöiksi.

  mehänpoika

  Tämäkin ”susikapina” voi olla lähtöisin MMM:n hirvestykseen vihkiytyneiden herrojen ajatuksista. Nyt vaalitaan todellista ongelmaa julkisuudelta. Liian suureksi paisutettu hirvikanta halutaan pitää tiedotuslähteiltä pimennossa.  Kun käännetään metsästystä käsittelevä uutisointi suuria taloudellisia vahinkoja aiheuttavasta hirvestä kansalaisten tunteita kuohuttaviin susiin, saavat tiedotuslähteet riittävästi suurta yleisöä kiinnostavia uutisia.

  Näin ovat metsästysorganisaatiot ja tiedotus hoitaneet suhteitaan jo vuosikymmeniä. Todellinen ongelma on pystytty pitämään ihmeen hyvin pimennossa. Esimerkiksi lehtien mielipide-osastoilla ei monesti haluta julkaista nykyistä metsästyskäytäntöä tai hirvipolitiikkaa käsitteleviä kirjoituksia, koska kosto pelaa. Myöhemmin ko. lehdelle ei aina ole annettu uutisoitavaksi kiinnostavia metsästysaiheisia uutisia. Hirvistä ei kirjoiteta nykyisin kielteisesti. Näin puolin ja toisin on vaalittu suhteita. Molemmat ovat hyötyneet. Susikeskustelu on harkittua keskustelun siirtoa toisaalle pääasiasta.

  harrastelija harrastelija

  WM: ”Vai että Susi on yhtenä syynä maaseudun autioitumiseen.Perusteleppas harrastelija väitteesi.”

  Heh päästään Williamin kanssa sanasotasille! Olet varmaankin huomannut, että minä tosiaan perustelen aina väitteeni.

  No niin, minäpä otan yhden esimerkin erään ystäväni yrityksestä: Kyseessä on lammasfarmari nyt jo kolmannessa polvessa, paikkakunnan saat arvata, mutta Keski-Pohjanmaalla kumminkin. Ystäväni teki suuren työn, kun keräsi ns. Kainuun harmaalampaat (alun toistakymmentä yksilöä) ja laittoi lampolaan kotitilalleen. Kas kummaa sudet löysivät hyvälle alulle päässeen lampolan ja saaliiksi tuli kymmeniä uuhia. Näky on varmaankin ollut varsin lohduton, soitin ystävälle kun näin uutisen ja kysyin tilannetta?

  Ystäväni oli saanut poikansa jatkajaksi ja he päättivät rakentaa lampolan tilalle sähköaidan. Suden suojelijoiden kunniaksi on sanottava, että he olivat osallistuneet yhdessä sähköaidan toteutukseen.

  Se päättyi silloin suht. hyvin, mutta minusta pedot pitäisi ennemmin aidata kuin maaseudun elinkeinon harjoittajat.

  jees h-valta

  Mielestäni tuossa on toimittu aivan oikein. Lampaat on maailman sivu aidattu aitauksiin ja nykysähköpaimen on kevyt ja tehokas suoja joten aika kornia vaatia petojen aitausta. Mitäs petoja ne senjälkeen on? saahan niitä nytkin käydä aidattuna katsomassa mutta surullista touhua kaikenkaikkiaan. Olemme vain vieraantuneet luonnosta jopa metsästäjiä myöten. Aika outoa ja kuitenkin perin tuttua.

  Tolopainen

  Eipä tuolla lammastaloudella ole paljon merkitystä. Ruhoja ei huolita isoille teurastamoille ja villalla ei ole nykyisin mitään arvoa. Eikä se lampaan lihakaan hääviä ole. Joku paimentolaiskansa niistä aikoinaan piti älämölöötä ja haukkui sianlihaa. Eipä mene sutet sikaloihin.

  pikkutukki

  Kyllä tuo lammastalous olisi todella tervetullutta ja sopivaa monin autioituneisiin tiloihin . Alalle olisi mielenkiintoa mutta pedot monellekin huolen aihe . Harrastelija hyvinkin oikeassa !

  MJO

  Suorittava:

  Kovasti yritettiin sopeutua , mutta sudet vain eivät oikein oppineet elämään uudessa ympäristössään  ja menivät matkoihinsa . : )

   

  Mahtoivatko muuttaa ihan läntisen Suomen”turpeen alle”?

  Ihan toimiva ratkaisu olisi sekin.

  rööri roope

  Jos haluatte lahtaustuomion,menkää Ilomantsiin susipaneeliin ja pyytäkää puheenvuoro koskien järkevää susien metsästystä.Sellaista ei ole kuullemma näitten metsäläisten mielestä ole.Ainut vaihtoehto hyvä susi on kuollut susi.

  Itsellä on riskaapeli liikkua ilomantsissa vaikka olen susiakin lahdannut nuorempana.

  rööri roope

  Tilastotietoa susikapinallisille.Tilastokeskuksen tieto suomessa tapahtuneista eläinten aiheuttamista tapoista 1998-2011,koira 15 ihmistä,ampiainen 14 ihmistä,lehmä 10 ihmistä,kissakin 2 ihmistä.Hirvi useita joka vuosi.

  Tämä kapinan kohde on viimeiksi suomessa ihmisen tappanut 1800 luvulla.Repikää siitä ja kapinoikaa.

  Tässähän pitäisi alkaa kapinaan mutta kohteen valinta on vaihdettava.

  koillis lappi

  Pakkoko tuo on kasvatella lampaita siellä missä on petoja.On näitä susivapaita alueita aika paljo.

  Ehkä siksi että saahaan kitistä ja nostella korvauksia.Suomi nousuun.. Sipilän sanoja.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)