Keskustelut Harrastukset Susikapina itärajalla!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
 • Susikapina itärajalla!

  Merkitty: 

  Itärajan ihmisillä on tullut mitta täyteen, he aikovat maksaa susista tapporahaa venäjänpuolella ja mennä sinne itsekkin metsästämään. Vähentävät näin susien määrää myös Suomen puolella.

  Pitkämielisiä siellä on oltukin, siellähän sudet ovat olleet jonkin sortin riesa kai aina. Meille tänne Länsi_Suomeen sudet ovat tulleet riesaksi vasta näiden yltiöpäisten suojelutoimenpiteitten ja ilmeisesti myös siirtoistutusten myötä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Koillis Lappi:

  ”Pakkoko tuo on kasvatella lampaita siellä missä on petoja.On näitä susivapaita alueita aika paljo.”

  missähän päin Suomea niitä susivapaita alueita sitten olis? Alappa luetella!

  Voishan täältäkin jokunen tila tuosta kirkonkylän liepeiltä löytyä, vaikka onhan niitä sudenjälkiä ollut ihan kirkonkylän taajamassakin. Kun sattui sellainen lumitilanne että näkyi.

  Minä kyllä laskisin ettei ainakaan keski- itä- ja pohjois-Suomesta susivapaata aluetta löydy juuri kaupunkien keskustakaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  harrastelija harrastelija

  Jos nämä vastikkeettomat tuet ohjattaisiin maaseutuasumiseen, Niin ihmiset pärjäisivät paljon pienemmillä kuluilla verrattuna suurten taajama-elämiseen. Muistan lapsuuskodissa, että meillä oli vajaa 30 lammasta muutaman lehmän ja hevosen lisäksi.

  Lampaita pidettiin saaressa kesäisin, yhtenä kesänä niistä hävisi kolmannes pedon suuhun. Peto oli silloin karhu ja siihen aikaan petoja oli paljon vähemmän kuin nykyisin.

  Tolopainen

  Nykyään ei tarvitse ottaa lampaita enää riesaksi ja kuunnella niiden määkimistä. Voi asua uudessa kunnan rivarissa keskustassa ilmaiseksi ja hakea sosiksesta rahat elämiseen. Voi keskittyä vaikka jäniskoiraharrastukseen ja käydä  jokapäivä jänisjahdissa metsästysaikana. Kevättalvellla sitten pilkillä ja kesällä virvelöimässä. Tietenkin harrastuksia nykyisin häiritsee käynti työvoimatoimiston täti-ihmisten syynissä. Tällaisen hallitus keksi virkaihmisten kiusaksi, kun niillä ei ole mitään tekemistä noissa työvoimatoimistoissa. Ei sieltä kukaan koskaan mitään työpaikkaa ole saanut. Nykyisin järjestävät noita 9€ päivässä työkokeiluja ikänsä töissä olleille työntekijöille.

  Visakallo Visakallo

  Nyt tosin joutuu jo ottamaan henkensä pitimiksi lampaita, kun toimeentulotuen maksatus (maksamattomuus) siirtyi Kelalle. ELY-keskuksiinkaan  ei enää pääse sisälle töistä juttelemaan kuin erikoistapauksissa. Soittelevat sieltäpäin, jos ei kännykkäliittymää ole sitä ennen Kelan maksuviiveiden takia suljettu. Postikaan ei tavoita enää, kun kämppä on lähtenyt Kelan takia alta. Kansanedustajien ja muiden valtion viskaalien olisi ihan hyvä joskus matkustaa jokavuotisen Balin sijasta vaikkapa sinne koti- tai asuinkaupunkien lähiöihin suomalaista tosielämää katsomaan!

  Todelliset työpaikat ilmoitetaan nykyisin n. puolessakymmenessä eri nettipalvelussa. Ei ELY:n kautta.

   

  Tolopainen

  Asukasta on vaikea saada asunnosta pois, vaikka vuokra on maksamatta, muistaakseni talvella ei saa ketään häätää ja muutenkin se vaatii oikeuden päätöksen, joka vie kuukausia. Maksamottomia vuokriakaan ei maksukyvyttömiltä saa ja kämpän voivat hajoitaa lähtiessään.

  Visakallo Visakallo

  Isojen toimijoiden vuokra-asunnoista tulee nykyisin lähtö kahden kuukauden maksamattoman vuokran jälkeen. Yksityisen vuokranantajan osa tahtoo yleensä olla heikompi.

  harrastelija harrastelija

  Kansalaispalkkaahan kokeillaan. Silloin jää tuo turha juokseminen eri luukuilla pois. Ihmettelen, että mitä tuloa valtiolla on, että voi maksaa kansalaispalkkaa olemisesta? Öljylähdemailla on vähän toinen tilanne. Siellä asukkaan ei välttämättä tarvitse tehdä työdä, koska valtiolla on varaa tilata työt köyhemmistä maista.

  Oikein arvattu – veroistahan ne kansalaispalkat maksetaan! Suomessa yrittäjät leimataan roistoiksi ja veroa maksavat uhkaillaan ulosottoon. Yritin maksaa Trafin laskusta ensimmäisen kerran auton käyttömaksun neljässä erässä. 1. erän maksun jälkeen tuli uhkauskirje Trafilta ja koko loppuerän maksukehoitus pienellä nousulla HETI. Kirje oli ollut 6 vrk matkalla, jolloin Trafi oli laittanut pakettiauton ajokieltoon!

  Tsattailun jälkeen selvisi, että erämaksusta olisi pitänyt ilmoittaa etukäteen! Epäilin, että Trafin Espanjaan siirretty toiminta viivästytti kirjeen tuloa? Sitä ”Heidi” ei myöstänyt vaan väitti vain puhelun palvelun siityneen Merja Kyllösen aikana Espanjaan! Olipa siinä vas-edustajalta kovin isänmaallinen teko!

  Kerroin, että maksoin sen koko auton kayttömaksun kerralla, niin ”Heidi” käski pitää maksulappua mukana, jos poliisi sattuu ajon varrelle. Yllättäen tsatti keskeytettiin siihen?

  Siinä esimerkkiä siitä, että kuinka näitä ilmaispalveluita rahastetaan!

  pikkutukki

  Kuhmossa petonäytelmä RHY:n puolesta täyttä kukkua ns. arvoton näytelmä .

  MJO

  Nykyään ei tarvitse ottaa lampaita enää riesaksi ja kuunnella niiden määkimistä. Voi asua uudessa kunnan rivarissa keskustassa ilmaiseksi ja hakea sosiksesta rahat elämiseen. Voi keskittyä vaikka jäniskoiraharrastukseen ja käydä  jokapäivä jänisjahdissa metsästysaikana.

   

  Taitaa olla tietyillä alueilla 100% varma, että jäniskoira on susien suissa ennen kauden loppua.

  Susi on hieno eläin varsinkin kiikariristikon läpi katsottaessa.

  rööri roope

  Lieksa metsämiehet pitivät kirjaa susien liikkeistä tammikuu-huhtikuun alku.Alueelta löytyi 1 lauma  ja jälkiä alle 20.Kuitennii se alue oli Lieksan vahvinta susialuetta.Seuranta tapahtui hiihtäen n 1700 km ja autolla n 1900km.Yllätys sudenjälkien määrä miten vähän.

  Metsästäjien mukaa niitä on joka paikassa.Joku mättää näillä peräkammarin pojilla.Näkö,mielikuvitus vai eivät tunnista jälkiä onko suden vai koiran.

  Susipelko on tiettyjen tahojen aiheuttamaa.

  Ko asiasta on kirjoitus perjantain karjalaisessa mielipidepalstalla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)