Keskustelut Harrastukset Susikapina itärajalla!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)
 • Susikapina itärajalla!

  Merkitty: 

  Itärajan ihmisillä on tullut mitta täyteen, he aikovat maksaa susista tapporahaa venäjänpuolella ja mennä sinne itsekkin metsästämään. Vähentävät näin susien määrää myös Suomen puolella.

  Pitkämielisiä siellä on oltukin, siellähän sudet ovat olleet jonkin sortin riesa kai aina. Meille tänne Länsi_Suomeen sudet ovat tulleet riesaksi vasta näiden yltiöpäisten suojelutoimenpiteitten ja ilmeisesti myös siirtoistutusten myötä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

 • suorittava porras suorittava porras

  Maastullissa näytti olevan uutinen, jossa kerrottiin metsästäjien jättävän havaintonsa ilmoittamatta Tassu-järjestelmään. Ei siis ihme , jos havaintoja tilastoissa on vähän .  Metsästäjien lakkoilun ja turhautumisen ymmärtää , kun havainnot eivät ole tähän mennessä johtaneet riittäviin toimenpiteisiin .  Toisaalta ilman havaintotietoja virkamiehetkin ovat voimattomia .

  rööri roope

  Suorittava kirjoittelee metsästäjän näkökannasta eli hanuria.Nämä kyseisen seurannan tekijät on kanta Lieksalaisia ja valveutuneita luonnossa kulkijoita ei mitään piiperöitä eikä srv peräkammaripoikia.Esim kumpikin umpihankihiihdon sm mestareita eli pystyvät liikkuu missä vaan kaiken lisäksi suorittivat muutama vuosi sitten kaukopartioreissun Muurmannin radalle ja takaisin.Sen reissun teki isämme 1940 luvulla.

   

  Suorittava oot hakusessa ajatuksesi kanssa.Ei nämä ole lakkolaisia vaan normi Lieksalaisia jotka ei pelkää susia vaan vihaavat hirviä mitä sinä ihannoit.

  suorittava porras suorittava porras

  Joo … isävainaakin harrasti umpihankihiihtoa Muurmanskin suunnalla  ja Pervitiinin voimalla onnistui pääsemään hengissä omalle puolelle niiltä reissuilta….

  Ei muutama hyväkään hiihtäjä kaikkia elukoita laske . Autolla ajetut kilometritkin olivat varsin vaatimatonta luokkaa . Naapuriseuran jäsen sai autonsa mittariin syksyn aikana 5 000 kilometriä etsiessään hirven jälkiä …siis yksi jäsen ja oman seuransa alueella .

  Mistäs Rööri on päätellyt , että ihannoin pitkäjalkaisia sorkkaeläimiä ? Aika monta olen kellistänyt ja paljon enemmän laatinut onnistuneita suunnitelmia niiden tappamiseksi. Tiheyssuositusten alarajakin on alitettu muutamaksi vuodeksi pariinkin otteeseen .

  reservuaari-indeksi

  Röörille sen verran vinkkiä kun kirjoittelet taimikoista ja susista samassa lauseessa ikään kuin sudet olisivat ratkaisu hirviongelmaan.

  No ei tietenkään ole. Siellä meidän yhteisllä suunnilla, Kiihtelysvaarasta rajusti itään ja koilliseen on kai susilauma jos tonenkin. Silti massiiviset hirvituhot mm. Tuupovaara-Ilomantsi -suunnilla.

  Susista saa pohjoiskarjalan miehet ja miksei muutkin olla mitä mieltä haluaa mutta älä Rööri mene siihen huhuun että ne sudet jotenkin estäisivät hirvituhoja taimikoissa. No eivät estä.

  jees h-valta

  Kerran viikossa kellistyy hirvi susilauman toimesta että pyrkiköön kuka vain samaan! Silloin jos on paljon muutakin sapuskaa susi ottaa helpoimman mutta silloinkin vasa-aikaan ottaa osansa vasatuotosta. Siellä reservuaarin suunnilla vain on pienpetoja ja kaikenkarvaisia villisikoja yltäkylläisyyteen asti joten helppo muonitus auttaa hirvikantaa säilymään vahvana. Jos susia olisi enemmän hirvikantakin saisi enemmän siipeensä. Mutta kun raukat rajoilla alkaa heti parkumaan itämafiaa avuksi.

  rööri roope

  No ei ole ratkaisu ite ne pitää raivata tai palkata.Sitä en ymmärrä et vika on susissa.

  En tykkää niistä olen niitä lahdannu ja lahtaan edelleen.Eli kuollu susi on hyvä tarvittaessa.

  arto

  Muistan kun meille tuli sudet, hirvet laumautuivat oli isoja tokkia  söivät taimikot hankikelissä minne osuivat. Nyt seurattu 5 eri hirven tarua 3 perässä karhu hanki kantaa karhua mutta ei hirveä. Sudet seuraa karhujen jälkiä varmaan etsivät haaskoja.

  rööri roope

  Varo syövät perskarvasi.Susi tappoi suomessa 1800 luvulla ihmisen.Tuu sieltä husopista 2017 luvulle.

  Berza

  Tuosta Lieksan susista vielä. Susilaumat on kyllä tiedossa niin metsästäjien, kuin viranomaisten keskuudessa. En rupea laumoja erittelemään, mutta susien kokonaismäärä on jotain 25-35 tasoa, osa yhteisiä Venäjän ja Nurmeksen kanssa. Tämän hiihto ryhmän tuloksiin en ota sen  enmpää kantaa, muuten kuin sen verran , että itse olen muutaman kymmenen kilometrin matkalla tavannut jälkiä ainakin tuon 20. Jäljen tekijöiden lukumäärää en ole ryhtynyt arviomaan.

  Pihakäyntejä on rekisteröity pelkästään viime syksyn aikan reilusti yli sata.

  rööri roope

  Edelliselle höpöjä kirjoittelet 25-30 laumaa on noin 210 hukkaa Lieksassa mieti urpo mitä kirjoittelet.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)