Keskustelut Metsänomistus Susista ja maataloustuista

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)
 • Gla

  Kannattaa vertailla kaupassa kasvis- ja liharuokien rasvapitoisuuksia. Teukkakin voi yllättyä, millä kasvisruokiin tehdään makua ja energiaa.

  Puuki

  Esim. muikut on terveellistä sapuskaa.  Ns. vähärasvaisiin tuotteisiin lisätään yleensä sokeria jotta maku ei häviäisi.  Ei ne ole sen terveellisempiä kuin vähän rasvaisemmatkaan vaihtoehdot.

  A.Jalkanen

  http://www.soininvaara.fi/2022/03/29/maaseudulla-pimea-tyo-vie-leivan-rehellisen-suusta/#comment-642396

  Kommentti toiseen kirjoitukseen Osmon blogissa (linkit poistettu).

  Author: Seppo Korppoo
  Comment:
  Rahul, kiitos kommenteistasi.

  Ensinnäkin tuosta Venäjästä:

  Yhtiöni toimivat viidessä maassa ja Venäjän bisneksen olen ajanut alas jo 3 vuotta sitten. Minulla ei ole siellä enää yhtiöissä oksakkuuksia, eikä mitään saatavia. Riskini siellä on O. Pidän kontakteja edelleen ”hyviin ryssiin”, mutta odottelen tuon Putinin porukan lähtöä, ennen kuin aktivoidun sinnepäin enempää. Olen sitä mieltä, että Venäjä on kuitenkin naapurimme, jonka kanssa pitää tulla juttuun ja hakea ruplat pois kun mahdollista.

  Korppoot ovat Suojeluskuntalais- ja asekätkijäsukua. Isäni haavoittui sodassa 3 kertaa ja on hyvin kouluttanut 3 poikaansa rakastamaan isänmaataan. Itse katselen Venäjää saniperin silmillä, sillä alokkaana ammuin pystykorvalla kultamerkin…

  Mitä tulee tuohon vihreään siirtymään:

  Olen vienyt huippuhyvää suomalaista ympäristötekniikka moneen maahan jo yli 30 vuotta.

  Esimerkiksi maaliman johtavia öljyvahinkojen torjuntatekniikkaa, yhdyskuntajätteiden lajittelu-, sekä vakuumi-kuljetusjärjestelmiä  ja vakuumitoilettijärjestelmiä juniin ja laivoihin. Tämän lisäksi olen ollut mukana kehittämässä ympäristöystävällistä biotuotteita tuorerehun säilöntään  ja Suomessa suosittua Huussipuuteria.

  Miksi sitten kritisoin Suomen nykyistä vihreäsiirtymä-politiikkaa?

  1) Suomen turvallisuuden takia meidän pitää olla mahdollisimman omavarainen sähkön ja muun energian tuotannossa. Varsinkin Venäjä-riippuvuus pitää loppua. Tästä syystä energiaturpeen ja puun käyttö pitää maksimoida ja samalla antaa myös töitä suomalaisille.

  2) Suomen CO2-päästöt ovat tunnetusti vain tuhannessa maailman päästöistä. Suomen talous on muutenkin rakenteellisesti kuralla ja nykytilanteessa on vastuutonta ja järjetöntä ajaa sitä vararikkoon hirmukalliilla ”vihreällä siirtymällä”, joka ei auta ilmastoasioissa ollenkaan!

  3) Kannattaa muistaa tämä fakta: Maailman energiantuotannosta tuotetaan yli 80% fossiilisilla. Sitä päivää meistä ei kukaan näe, jolloin fossiilisten poltto loppuu. Yhtyeiskunnat eivät voi toimia ilman sähköä ja vaikka uusitutuvia käyttäviä voimaloita rakennetaan kovalla vauhdilla, sellaisia valtavia rahoja ei lähivuosina löydy missään, joilla korvattaisiin olemassa olevat fossiiliset voimalat.

  4) Ja loppukaneetti: On selvää, että IPCC:n viimeisen raportin AR6 mukaiset 10 mallia ovat tunnetusti epäluotettavia ja edustavat poliittista tiedettä. Ennekuin investoidaan silmittömiä summia niiden perusteella, pitää ensin odottaa tuloksia uusista ja tarkemmista malleista, joita nyt tekee CliMA.

  5) Ja vielä: Kyllä ketterän-pätevät insinöörit ilmasto-ongelmatkin ratkaisevat ilman viherpolitrukkien söhläämistä ja ilmaston CO2-pitoisuuden nousu 20 %lla on vihertänyt maapalloa ja pelastanut näin miljardit ihmiset nälältä.

  A.Jalkanen

  Harmaata taloutta lienee kuitenkin enemmän euromääräisesti aivan muualla kuin maalla.

  https://rodionr.vuodatus.net/lue/2022/03/soininvaaralla-malka-molemmissa-silmissa

  Puuki

  Niinpä . Ja taisi olla vihr. Heidi kun käytti pimeää työvoimaa omassa remontissaan muutama vuosi sitten.

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)