Keskustelut Metsänomistus Sutta pelätään eniten

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 307)
 • Sutta pelätään eniten

  Suomalaiset suhtautuvat metsästykseen entistä myönteisemmin.

  Enemmistö suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti. Myönteinen suhtautuminen on lisääntynyt ja kielteinen suhtautuminen vähentynyt vuoteen 2004 verrattuna. tämä käy ilmi Suomen riistakeskuksen teettämässä tutkimuksessa.

  Tutkimus paljastaa, että 61% suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti.
  Neutraalisti siihen suhtautuu 26% ja 13% kielteisesti.
  Eri riistalajien osalta nähdään sama kehityssuunta kuin yleensä metsästykseen suhtautumisessa.
  metsästykseen suhtaudutaan nyt myönteisemmin kuin kertaakaan vuoden 1986 jälkeen, jolloin mielipide kyselyt aloitettiin.

  Suurpetoeläinten metsästykseen suhtaudutaan nyt kokonaisuudessaan hieman kriittisemmin. Silti yleinen mielipide on, että myös suurpetokantoja saa ja pitääkin säädellä metsästyksen avulla.

  (asiaa selvitti Taloustutkimus Oy suomen riistakeskuksen toimeksiannosta)

  ASE&ERÄ 4/2013

 • Korpituvan Taneli

  Tuskin oli sama tutkimus, josta viikko sitten kerrottiin televisiossa.

  Siinä sanottiin että petopelot ovat lisääntyneet ja väitettiin sen johtuvan vain asenne muutoksesta ja luonnosta vieraantumisesta.
  Sitten kerrottiin että vähiten petopelkoja on pääkaupunkiseudulla, siellä ne olivat vähentyneet.
  Kun lasketaan eri osia yhteen tullaan siihen tulokseen että pääkaupunkiseudulla on vähiten vieraannuttu luonnosta, niin että hohhoijaa heidän tutkimuksensa….

  Eikökän petopelkojen lisääntymisen syynä ole se että pedot ovat alkaneet entistä enemmän tunkea asutuksen piiriin. Silloin ne joilla on vielä jotain kosketusta luontoon reagoivat.
  Ei kivikylässä petoja tarvitse pelätä, jos joku tulee 50 km lähemmäksi, niin heti on TV:ssä ja radiossa hätätiedote ja pyssymiehet asialla.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Gla

  Kuinkahan moni oikeasti tiesi asioiden taustoja ja niistä seuraavia vaikutuksia?

  Tulee vain mieleeni Annukka Valkeapään tutkimus ”Suomen metsät ja metsäpolitiikka – kansalaisten näkemyksiä”. Uutiskynnyksen ylitti yhden kysymyksen tulos: Suurin osa ei hyväksy avohakkuita (hakkuu, jossa lähes kaikki puut poistetaan). Uutiskyynystä ei ylittänyt mm. tulos, jonka mukaan suunnilleen yhtä suuri osa porukasta on samaa mieltä siitä, että valtion ei tulisi puuttua metsien käyttöön, vaan säätely pitäisi jättää markkinoiden hoidettavaksi. Samoin uutiskynnystä ei ylittänyt tulos, jonka mukaan suurimman osan mielestä julkisessa päätöksenteossa kiinnitetään liian paljon huomiota mm. metsien suojeluun, virkistysarvoihin, matkailun edellytyksiin, maisema-arvoihin, monimuotoisuuden säilyttämiseen jne. Toisaalta kun suurimman osan mielestä liian paljon kiinnitetään huomiota taloudellisen toiminnan edellytyksiin, alkaa prosentit mennä niin paljon sekaisin, että kansalaisten tietämättömyys asioista varmistuu. Vastataan mitä mieleen juolahtaa ilman, että ymmärrettäisiin, ettei ymmärretä asiaa. Vielä kun suurin osa pitää tärkeinä luonnon monimuotoisuutta, maisemaa, virkistysarvoja, maaseudun elinvoimaisuutta ja työpaikkoja, paketti on niin sekaisin, että ainoa kiinnostava asia on se, eikö vastausten epäjohdonmukaisuus kiinnosta ketään.

  Sama pätee useimpiin muihinkin kyselytutkimuksiin, joten miksei tähän riistakeskuksenkin kyselyyn.

  6 m3

  Joku aika taapäin (taisi olla Iltasanomissa) oli juttua noista ihmisten tekemistä kuvaushaaskoista. ”Keksilöitä ja marmelaatii”, hunajaa ja melanssia viritellään asutuksen lähelle.
  Paikalle viritellään riistakamera ikuistamaan petojen käyntiä paikalla.

  Asiasta taisi kommentoida tutkimusmestari Seppo Ronkainen.

  jees h-valta

  Sama tulos peurojen ruokintapaikoilla. Köyliön surullinen esimerkki tuli ensin mieleen. Kun tuotiin koulun viereen.

  6 m3

  Jesse. Olet epalooginen. Tuomitset kauriin ruokkimisen, mutta itse viet kertomasi mukaan kalanperkeet ilvekselle. Saman se hyovaa.

  6 m3

  Gla: tuot ediin innokkaasti tutkimuksia ja tilastoja. Saman se hyovaa. 🙂

  jees h-valta

  Sieltä sattumaruokinnalta on sentään kylille kymmenkunta kilometriä.

  6 m3

  Niin on itarajan turisti kuvaushaaskoiltakin,,,

  suorittava porras

  … ja historia toistaa taas itseään karhun osalta Lehtimäellä.

  ”Naaraskarhu pitää majaa asutuksen keskellä Lehtimäellä”(MT perjantai 12.7)

  Kyseessä on jälleen kerran PANTAKARHU , mutta sillä erolla viime kesän ”versioon”, että se väistelee karkottajiaan vain puolen kilometrin verraan ja palaa jatkamaan touhujaan. Vuosi sitten nalle (vainaa) siirtyi sentään kymmeniä kilometrejä eri kylälle inventoimaan roskalaatikoita. Paluu alkuperäiselle ”rikospaikalle” lailliseen metsästysaikaan koitui kuitenkin viimein karhun kohtaloksi. Samoin sen toisenkin , jonka pantaa kantanut karhu oli opettanut roskalaatikkopuuhiin.

  6 m3

  Mutkun ja mutkun. Tuokinhan on niitten syy jotka eivat osaa kompostoida, vaan vievat vanhentuneet tuotteet metsaan. Mitahan tekoa kameralla on kompostoinnin kanssa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 307)