Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 696)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ilomantsi on kyllä melkoinen petoreservaatti. Ilmeisesti kaikki koira-avusteinen metsästys loppuu pian. Langon lintukoira meni äskettäin karhun pesään ja tuli pois karhun kanssa. Ei kuitenkaan heti luovuttanut vaan kävi kiskomassa karhua perskarvoista. Tilanne oli melko kuumottava kun isännällä oli vain haulikko puolustusaseena. Onneksi karhu otti tilanteesta hatkat eikä käynyt päälle!

  Gla Gla

  Eikös metsästäjien keski-ikä ole eläkeiän kynnyksellä olevaa luokkaa eli puolet porukasta saa nukkua aamulla, eikä tarvi laittaa lapsia nukkumaan. Loput harrastaa viikonloppuisin.

  jees h-valta

  Kyllä noita peurojen kyttääjiä on tullut seurattua. Nuoremmatkin täälläpäin poistuvat kyllä pimeän tulon jälkeen. ei sinne mitään kuutamokytiksiin jäädä. Noitahan nyt näkee peuroja mihin aikaan vaan liikkeellä täällä Satakunnassa. Mitä niillä öitään kohkimaan?

  arto

  Ilomantsi on kyllä melkoinen petoreservaatti. Ilmeisesti kaikki koira-avusteinen metsästys loppuu pian.    Meillä se koiraharrastus loppunut ajat sitten oli suomenmestari suomenajokoiraa jne. Nyt jokainen muistelee sitä aikaa. Ei metsästä löydy jäniksiä pedot söi nekin. Viime viikonlopulla oli lunta sudet seurailee jopa metson jälkiä katajikossa. Mutta turhaksi sekin jäänyt.

  Mottimasa Mottimasa

  Tänään metsätöistä lähtiissä huomasin että susi oli päivän aikana jolkotellut vain 20-70m päästä siitä missä olin sahannut. Aamulla ei niitä jälkiä ollut.

  puunhalaaja

  Suunnitelma Etelä-Hämeen valkohäntäpeurakannan kehittämiseksi muutaman vuoden takaa. http://www.yrm.fi/valkoh%E4nn%E4t_2015.pdf

  jees h-valta

  Taas kuulin aamun uutisissa tätä idioottimaista pelleilyä tämän peuraongelman kanssa. Satakunnassa laitetaan 50000 euroa hirvivaara- ja uusiin kaurisvaaramerkkeihin. Jos silläkin rahalla olisi keskitytty kannan vähennyssatsauksiin olisi varmasti hyöty parempi. Kuka niitä merkkejä noteeraa ja siitähän onkin jo tutkittua tietoakin ettei noteeraa. Nopeus ei muutu ja miksi muuttuisikaan kun se ei eteen pomppaavaa elukkaa muuksi muuta. Nythän jo ajetaan muutenkin talvirajoituksilla ja matelemaan siellä tuskin on mieltä alkaa kun ohitus on silloin jatkuvaa. vaaraa enemmän siitä seuraa. Kovemmat pitäisi olla otteet että ongelmaa saataisiin liikenteestä vähemmäs. Niihin useiden kymmenien laumoihin pitäisi tehdä tuhoamisiskuja ja niitä tuolla rahalla olisi saatu jo useita aikaan. Koordinoitu täsmähyökkäys jossa mennään aukean reunaan ja ammutaan porukalla lauma alas. Vaikka armeijan harjoituksena jos ei metsästäjistä löydy vapaaehtoisia.

  Remie

  Armeijan käyttö kannan vähentämiseen on hieno ajatus. Pojat saavat tehdä töitä ja käytännön harjoittelua oikein tappo mielessä. Säilykkeitä keittäisi niin rautaisannoksia olisi pitkäksi aikaa. Säästöä olisi tuokin. Uomen pitääkin keskittyä käytännön toimiin joista tulee rahaa molemmista päistä. Jos onnistuu tulee rahaa ja jos projekti epäonnistuu niin taas tulee rahaa. Olkiluodon sähköntuotanoa siirrettiin , liekö hyvä vai huono. Taitaa olla euron polttolaitos koko OL 3 . Alkuun panijat pitäisi laittaa riviin ja komentaa juosten ottamaan peuroja kiinni. Jos ei saa niin loppusijoittaa joppusijoituspunkkeriin ja valaa betoniin. Eihän tuo laitos tuhansia vuosia voi sähköä tehdä jonka rakennuskustannukset edellyttäisi.

  MJO

  Mutta kun vastapuoli hyökkääkin teidän heikkoon kohtaanne alatte oksentamaan parkua julkisuudessa että voe, voe, kun ne susihukat meitä metsästäjäpoloja kiusaa!

  Kun metsästäjä päättää suojella koiraa ja lopettaa metsästyksen. Jesse alkaa parkuun, muttei tee mitään asian eteen.

  MJO

  Armeijan käyttö kannan vähentämiseen on hieno ajatus. Pojat saavat tehdä töitä ja käytännön harjoittelua oikein tappo mielessä.

  Koska siellä on ammuttu kovilla muuhun kuin valmiiksi suunniteltuun maaliin, joka tiedetään 100% olevan turvallisessa suunnassa? Ajatuksena herkullinen, joka ei varmasti tule koskaan realisoitumaan todeksi.

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 696)