Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 2,677)
  • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

    Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

    Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

    Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

    Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

    Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

  • jees h-valta

    Suorittavan tilanne hallinnassa siis tarkoittaa että pahempi poru hiukan hellää ja metsästäjät saavat taas rauhassa kasvattaa kantaa hiljaisuuden vallitessa.

    puunhalaaja

    https://riista.fi/blogi/ennenakematonta-tietoa-valkohantapeurasaaliista/

    ”Mistä tämän kaiken voi tietää? Oma riista -palvelustapa tietenkin. Vuodenvaihteesta lähtien Oma riistassa on ollut näkösällä Luonnonvarakeskuksen tuottamaa tilastotietoa valkohäntäpeurasaaliista. Tätä tietoa pääsee tarkastelemaan samaa kautta, kuin hirvitietoa. Vaatimuksena on, että kuulut seuraan tai seurueeseen, joka on hakenut valkohäntäpeuran pyyntilupaa.

    Homma hoituu seuraavalla tavalla:

    Kirjaudut Oma riista -palveluun osoitteessa oma.riista.fi

    Tämän jälkeen pääset tarkastelemaan valkohäntäpeurasaaliiseen liittyviä tietoja oman riistanhoitoyhdistyksen, hirvitalousalueen, riistakeskusalueen ja koko Suomen mittakaavassa.”

    Osaako joku sanoa mihin lakiin tuo perustuu, että mahdollisuus saada tietoa on rajattu vain tiettyjen seurojen jäsenille? Eikö tuo ole vastoin julkisuuslakeja tai jotain?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tietojen julkisuus on aina lähtökohta. Voisit ottaa yhteyttä Suomen Riistakeskukseen ja pyytää muuttamaan palvelun käyttöehtoja. Oletko kokeillut, näkeekö tiedot, kun vaan rekisteröityy Oma Riistan käyttäjäksi?

    Ainakaan aiemmin esimerkiksi yksittäisten riistakolmioiden tietoja ei ole voinut selata (paitsi kyseisen kolmion tiedot toimittanut taho), jotta metsästäjät eivät valikoisi niiden avulla metsästysalueita.

    suorittava porras suorittava porras

    Puunhalaaja pääsee selailemaan tietoja ,kun tekee sen yhdessä tutun metsästysseuran jäsenen kanssa. Samalla voi vaihtaa mielipiteitä tilanteesta . Ei liene kummoinen homma vähänkin sosiaalisia taitoja omaavalle ihmiselle.

    Hyvän linkin laitoit. Kirjoituksesta kävi ilmi ,että naaraita on ammuttu toisena vuotena peräkkäin enemmän ,kuin uroksia. Näin on tapahtunut nimenomaan riistahallinnon suositusten pohjalta. Lisäksi valkohäntien metsästystä on tehostettu erityisesti ongelma-alueilla .

    Viimeisimmissä suosituksissa kehotetaan luopumaan ylläpitoruokinnasta ja ruokkimaan riistaa ainoastaan pyyntiaikaan ja tarkoituksessa.

    Kehitystä tapahtuu koko ajan ,mutta haastavassa tilanteessa ei ole olemassa nopeita ratkaisuja.

    Visakallo Visakallo

    Tekniikan Maailmassa 19/2020 on  pääartikkelina riistaonnettomuudet. 2019 niitä tapahtui 13 433 kpl. Niissä valkohäntäpeura oli osapuolena 6507 kertaa. Peurakolarin keskihinta on 5000 euroa, eli vuodessa yhteensä yli 30 miljoonaa euroa. Ehkä nyt alkaa jotain tapahtua, kun UPM ja vakuutusyhtiöt jo kiinnittävät huomiota liian suuriin riistamääriin.

    kim1

    Visa:suorittava on todennut ,että jos olisi todellista sorkkaeläin ongelmaa..,,niin vissiin valtiovalta olisi siihen puuttunut.,….

    puunhalaaja

    Puunhalaaja pääsee selailemaan tietoja ,kun tekee sen yhdessä tutun metsästysseuran jäsenen kanssa. Samalla voi vaihtaa mielipiteitä tilanteesta .

    Tervetuloa nykyaikaan, suorittava. En elä missään viiden mummon kylässä jossa halaillaan toisiaan. Aion kyllä setviä tämän homman, rekisteröidyn oma riistaan lähiaikoina. Jos ei mulle samat tiedot näy niin lähtee kyselyrumba liikkeelle. Mitä enemmän tuota miettii sitä kummallisempaa tuo on: Rajataan tiedon saatavuus vain tiettyihin ryhmiin (seuroihin) kuuluville ihmisille, ja ryhmät saavat itse vapaasti päättää ketkä hyväksyvät jäsenikseen. Noinkohan vaan homma on ihan legitiimiä.

    suorittava porras suorittava porras

    Kuten jo pitkään olen arvellut…..sosiaalinen rajoittuneisuus ja vahvat ennakkoasenteet ovat tiedonhankinnan esteenä. ”Pidä tunkkis ,p…kele.”

    Visakallo Visakallo

    Jos järjestelmän luontiin ja ylläpitoon käytetään julkisia varoja, ei sen käytön rajoittaminen ole lainmukaista. Puunhalaajan kannattaa tarvittaessa viedä asiaa ereenpäin.

    kim1

    Osaatteko ARVATA/TIETÄÄ kuinka tulee käymään/tapahtumaan.Minun metsän kupeessa on metsähallituksen n.30ha:n aukko johon on istutettu  2 vuotta sitten kuusta ja mäntyä lisäksi jonkin verran näyttäisi olevan luontaista mäntyäkin..,nyt toki aukko näyttää vielä koivupensaalta..( hakkuut olivat 2015 tai 2016).Elikkä kuinka suuret tuhot taimet kohtaa ja milloin.?,ja toisekseen milloin koivut raivataan pois..?,vai raivataanko laisinkaan ?

Esillä 10 vastausta, 891 - 900 (kaikkiaan 2,677)