Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen

Tämä aihe sisältää 556 vastausta, 52 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Remie 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 556)
 • Syyt maaseudun autioitumiseen

  Maatalouden koneellistuminen,tilakoon kasvu ja vähemmän työvoimaa vaativat viljelymenetelmät.

  Myöskin metsätalouden koneellistuminen on yksi merkittävä tekijä.

  1950-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa työnperässä kaupunkeihin.

  Syitä on varmaan muitakin,mutta Susi ei kuulu niihin syihin.

   

 • Kalle Kehveli

  Maallahan juuri ihmiset on elätettävä sosiaalituilla, niihin kuuluu maataloustuet, kemera, kelan taksikyydit, yms.

  metsänkasvattaja

  onhan  olemassa  paljon yksityissektorin töitä  ihan  tavallisia  yrityksiä, joiden  ei  tarvitsisi  olla  esim  helsingin  seudulla  valtio  omisteiset  työt  onnistusi  helposti tietysti  kaikki  eivät  haluaisi  asua maaseudulla  mutta  varmasti  osa kuitenkin

  metsänkasvattaja

  nuo  kalle kehvelin mainitsemat  tuet  ovat  ainakin  tarpeellisia  verrattuna vaikka  laivavarustamoiden   ja  lentoyhtiöiden  saamaan  tukeen

  reservuaari-indeksi

  Olen tämän kirjoittanut ennenkin mutta hoitakaa ensin kotipesä kuntoon ja alueellistakaa nyt alkuun maalaisliiton konttorinne Apollonkadulta.

  Luulen, että esim. Suomussalmelta löytyy sopivat tilat puoluetoimistolle. Tuolla suunnalla tulorahoitus 74%:sti, maalaisliittolaiseen ihanneyhteiskunnan tapaan, tuleekin valtion puolesta.

  Siitä on lyhyt matka Kulmiolta hoitaa Suomi-Venäjä -suhteita jos hänet valitsette johtoon.

  ♥ Kerttu

   

  Remie

  Metsän kasvattaja on oikeassa. Raha menee rahan luokse.  elsingin herrat pitää ruuhkassa istumisesta.Pelkäävät omia mokiaan jotka vääjämättä työntyy ovesta sisään kun muuttaa ulkopuolelle taajaman. A.Jalkanen: Sellainen pieni kylä kuin Rekijoki , lähes uusi koulu joka toimi vain muutaman lukuvuoden laajennuksen jälkeen, Salon kaupunki sulki, valitettiin kymmeniä kertoja ja nostettiin esille. Viimein kaupungin hallitus teki päätöksen että Rekijoen koulua ei avata koskaan. Eli jos tulee laki että taas rakennetaan pieni kyläkouluja niin rakennetaan uusi koulu. Onhan nuo pienet kyläkoulut olleet maamme tulevaisuuden kannalta elin tärkeitä. Lapset kasvoivat ja näkivät mitä on työnteko ja kuinka ihmisen tulee otsa hiessä tehdä työtä leipänsä eteen. Nyt leivän saa riistettyä työteliään pöydästä pelaajat, ja lain voimalla. Näin se maailma vääristyy. Ensimmäiseksi pitäisi alkaa tuomitsemaan pelifirmat ja pikavippipankit. Urheiolusta on bisnes , vaikka keppi lentäisi kuuhun niin sen lento ei ruoki ainoatakaan suuta. Vaikka juoksia murtaisi äänivallin ei huttua heru ei sitten kirveelläkään. Aivan hiton yhdentekevää hikoilua. Säälittävää kun porukka vielä menee ja maksaa että näkee kun hömöläiset tekee tyhjää uurastusta. Hölmlisillä oli sentään tarkoitus tuoda valoa tupaan mutta, urheilutapahtumilla ei ole minkään kaltaista tarkoitus yhtään mihinkään suuntaan. Aivan sama vaikka polttaisi ne rahat jota siihen panostetaan, ruokaa ei ja hyvin vointiin se ei auta. Me kehittyneet maat ryöstämme heikompia , siksi he ryntäävät tänne missä heidän maansa rikkaudet ovat.

  Remie

  Kaupungin talot eivät tarvitse olla keskellä kaupunkia kun kaikki toiminnot on ulkoistettu. Turun ELY keskus on käsittämättömässä paikassa. Rakennusvirastot ja maanmittustoimistot . mitä ne tekevät keskellä kaupunkia. Eikä verotoimiston lainkaan tarvitse olla keskellä kaupunkia. Kela on yksi kansan suosikki ja siellä vanhat vaivaiset tuskailee kun eivät pääse sinne millään. Lähes kaikki virastot voisi olla muualla. Kun viikon lopulla olisi Helsingissä edes yksi ruokaravintola auki mutta kun ei. Mistä kaupungista löytyy ravintola joka on kaikkina päivinä auki . Siis tarkoitan ruoka ravintolaa, ei niitä rupuruokaloita.

  Remie

  Kalle Kehveli huolehtii hyvin maineestaan. Maalla ei ole vanhuksia ei rampoja eikä sairaita. Ne on pakotettu kaikki siirtymään kaupunkeihin . Katseleppa vähän  montako vanhushoitolaa löydät maalta. Et yhtään. Maalla ei hoideta ,ei ruokita ei ainoatakaan vanhusta. Jokaisen käytävä työssä.

  Remie

  metsänkasvattaja kirjoitti: Olet oikeassa. Tehtiin laki että naapurin auttaminen on rikos ja veron kiertämistä, talkoot loppui siihen. Yhteiskunta ei halua että sille kertyy tuloja. Jo naapuri hyötyy talkoosta sille jää rahaa ja se voi hankkia jotain missä on 24% ALV ja jonka kate on 85% . kuinka paljon valtio saa tuosta. Nyt ei yksikään tuote liikkeessä ole alle 85% myynnissä ei edes alennus tuotteet.

  Kalle Kehveli

  Kallen reformi ja suomi nousuun.

  -maataloustuet pois.

  -metsätaloustuet pois.

  -kelakorvaukset pois.

  -matkakuluvähennykset pois.

  -aluetuet pois.

  -lapsilisät pois.

  -yritystuet pois.

  -korkovähennysoikeus pois.

  -verovähennysoikeudet kaikki pois.

   

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Unohdit Kalle asumistuet.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 556)