Keskustelut Metsänhoito Taimien istutustiheys

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Taimien istutustiheys

  Merkitty: 

  Mitäpä olette mieltä jos viljelytiheyden laskisi 1000r-1200r/ha. Luontaisesti tulee lisäksi ainakin vähän havupuuntaimia ja varsinkin koivua. Näyttää siltä että jatkossakin koivukuidun hinta on havukuitujen tasolla joten ensiharvennuksessa voisi lähes kaikki koivut poistaa jotka ovat tulleet alueelle ilmaiseksi. Uudistamiskustannukset pienenisivät mutta onnistuisikohan hyvin rehevillä kohteilla.

 • Jätkä

  Kunikettu. En ole pystykarsinut koivikkoani. Mutta olen hiljaa miettinyt sen järeydyttyä riittävästi tekeväni siitä diilin sahyrin kanssa, jonka kautta tukit möisin puusepäntarkoituksiin. Sahurilla tosin pitäisi olla kehittyneempi mittalaite, johon saa koivun tuoremitat syötettyä. Perinteisiin sirkkeleihin pitäisi teettää mittakampa erikseen Koivua varten.  (Karaan ei enää / vielä taida saada valmistajalta mitään.)

  ”Meillä” on Laimet ja siinä on kolmas versio elektronisesta mittalaitteesta, johon saa syötettyä minkä mitan tahansa 15 muistipaikkaan vakiomittojen lisäksi. Uskon, että pystyn neuvottelemaan laatutukille ( saa olla myös terveitä, tuoreita oksia) – hinnan, joka vastaa tuota 100:n €:n kantohintaa.

  Lehtomaiselle pohjalle istutettu Rauduskoivikko on siitä poikkeuksellinen, että se nousee niin nopeasti, että kilpailevat puulajit jäävät alikasvustoon. Alikasvuskuuset ovat ainoat, jotka siellä menestyvät. Koivikosta pitää olla varaa poistaa jo riukuvaiheessa puolet, joten laatuharvennus siinäkin vaiheessa on kaiken A ja O.

  Päätehakkuussa ei saisi olla neljääsataa runkoa hehtaarilla ja niidenkin sijoittelu pitää harkita. Kuinka paljon hehtaarilla on puuta, kun hyvälaatuisia runkoja on 350 kpl ja pituus = 28 metriä – D 1,3 = 45 cm?  ( ikä 35 -40 v)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos koivu niin 500, jos mänty tai kuusi niin 600?

  metsänkasvattaja

  melko  pieni  on  säästö  ja  kuitenkin jos  luonnon  taimia  ei  tulekaan niin homma  voi mennä  pieleen ja  vielä  joutuu  tinkimään   laadusta kun ei  ole  mistä  valita  mutta  voishan  tuo  jollain  alueella  toimia

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minä ainakin istutan männikköni tiukasti 2000kpl/ha. Koivua ei ainakaan täällä uskalla sinne sekapuuksi ottaa. Sarvikarja alkaa viihtymään oikein kunnolla kesälläkin, jos on koivua seassa.

  Jos sorkkaeläin tilanne olisi järkevällä mallilla niin säästöä toki saisi uudistuskustannuksissa, mutta paljon enemmän merkitystä olisi torjuntakustannusten loppumisella. Laatukin olisi parempi tukeissa kuin nyt, vaikka kuinka levittelisi tricoa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sikari

  Iso osa alueesta jää ilman taimia,jos 200 laittaa tiukkaan.?

  Jätkä

  Pohojanmaalla on niin aakeeta ja laakeeta, että siellä on totuttu siihen, että esim seinät on leviällä ja katto korkialla. Soon 200 taintakin hehtaarilla aika tiukassa.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)