Keskustelut Metsänhoito Taimien istutustiheys

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
 • Taimien istutustiheys

  Merkitty: 

  Mitäpä olette mieltä jos viljelytiheyden laskisi 1000r-1200r/ha. Luontaisesti tulee lisäksi ainakin vähän havupuuntaimia ja varsinkin koivua. Näyttää siltä että jatkossakin koivukuidun hinta on havukuitujen tasolla joten ensiharvennuksessa voisi lähes kaikki koivut poistaa jotka ovat tulleet alueelle ilmaiseksi. Uudistamiskustannukset pienenisivät mutta onnistuisikohan hyvin rehevillä kohteilla.

 • jees h-valta

  Minulla ainakin istutuksilla näyttää männyn taimet paikoin vetelevän jopa metrisiä uusia kasvuja tänäkin vuonna. Eikä tule liian karvaisia kun hirvet jalostaa sivuoksat pois. Kumma kyllä latva lähtee vain harvoista. Siis tarpeeksi harvoista ettei tule kokonaistappiota.

  Kasper

  Kyllä jessin pitää ottaa huomioon  se männyn laatu. Groupilla on tiukat laatuvaatimukset.

  jees h-valta

  No joo. Eipä kyllä aivan pelkästään Groupin vaatimuksistakaan ole kiinni. Olen huomannut että motokuski on se joka sen tukiksi merkkaa tai ei. Aika nopea on syyni ja tuomio sen mukaan. Kokenut kuski tuntuu puoltavan hiukan metsänomistajaakin. Kuten aiemmissa keskusteluissa todettua on kotimaan puutavaran tasovaatimus ilmeisen heikko tai sitten kauppiaat ostavat vain mielellään edullista pulkkia. Minä taas voin kasvattaa heille sitä.

  Koivunkaataja2

  Naveromätästin korpimaista turvepohjaa, johon oli tullut kesähakkuussa puolimetriset raiteet. Väleihin on jäänyt erinkokoinen(0,3-3metrinen) kuusen taimikko.

   

  Jätkä

  Jeessi: ”Minulla ainakin istutuksilla näyttää männyn taimet paikoin vetelevän jopa metrisiä uusia kasvuja tänäkin vuonna.”

  -Varmaan vetelee, mutta Jeessin metrissä on vain 20 senttiä.

  Laatuja sahatavaralle on muutama noin aluksi, mutta sitten on vielä ns kotimaan laatu, eli se, joka täällä Keski-Suomessa raakataan vientisahalla pois jo ennen kuivaamista, se pakataan omiin nippuihinsa ja viedään rannikon puutavaraliikkeisiin, jossa ne myydään kovaan hintaan typerille rakentajille.

  jees h-valta

  En tarkoittanut aivan nyt tänä keväänä istutettuja. Mutta kolmatta istutuksenjälkeistä ne vasta kyllä vetelevät. Voisinkin kuvat ottaa, ovat jopa aika hupan näköisiäkin, aivan suhteettomia alkukasvuunsa nähden.

  Puuki

  ”Mökkilaatua” myydään usein mutta hinta ei ole sen mukainen vaan paljon kovempi tänä vuonna varsinkin.  Kun on ongelmia ollut joidenkin sahatavaraerien (ja -laatujen)  saannissa myyntiin , niin yleensä kaikki on silloin tavallista kalliimpaa loppukäyttäjillekin.

  Panu Panu

  Ajouraoja on Veli-Jussi Jalkasen keksintö, jossa yhdistetään ajoura ja oja:

  https://www.sahalankartano.fi/ajouramatastyksen-tyoohje

  Puuki

  Toteutus tuollaisena on V-J.Jalkasen käsialaa. ”Keksintönä” voi olla usemmankin henk. koht. tekemä. Itse ainakin kirjoitin tuosta tavasta jotain yli 10 v,. sitten ensimmäisen kerran enkä ollut kuullut aiemmin siitä.  Joku on saattanut keksiä sen jo sitäkin aiemmin, en tiedä onko.  Mutta hyvä ajatus se on tehdä vakiurat valmiiksi metsään ja vähentää samalla ojitustarvetta ja juuristovaurioitakin., jos kasvupaikka antaa siihen mahdollisuuden.     Ajourilla voi kasvattaa ilman suurempia uudistuskuluja kuitupuutakin (lehtipuuta) luontaisesti eh:een asti.

  Reijo Ruotsalainen

  Satelliittikuvissa näkyy hyvin Sahalan kartanon muokkausmetodit. Ajourista on kaivettu pintamaat pois ja niistä muodostettu istutusmättäät.
  Käsittääkseni näissä urissa ei kasvateta mitään. Ajetaan jopa murskaimella vesakot näistä maahan.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)