Keskustelut Metsänhoito taimikon raivaus

 • Tämä aihe sisältää 64 vastausta, 20 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarApli toimesta.
Esillä 4 vastausta, 61 - 64 (kaikkiaan 64)
 • taimikon raivaus

  Merkitty: 

  Katselin kuvaa kun toimittaja aloitteli raivausta.Kivasti terä vingahti kun sivalsi risukkoa pois.Opastaja tietysti vierellä selvitteli tilanetta ja työn jälkeä.

  Tuli mieleeni mitä jos noita pusikoita ei raivattaisi.Ehtisikö ne kovasti kasvua haitata ennen kunnes ensiharvennus olisi tehtävissä?

  Toinen aiheeseen liittyvä aloitus jutusta -Keveämpiä metsäkoneita harvennushakkuille.Olisi varmasti pehmeämpää jälkeä kuin näillä melkoisilla motoilla tehtynä.Tietysti nämäkin koneet joita nyt saataisi ovat kalliita hankkia mutta moni asiakas mielellään metsiinsä sallisi.

 • Tolopainen

  Autolla minäkin metsään menen, mutta ei vain näy hirviä kuin vilaukselta. Eihän niitä ole nykyisin kuin pari hirveä / 1000ha. Ei ole laumoja.

  Visakallo Visakallo

  Jos hirviä ei jossain metsässä ole, niin eipä niitä siellä silloin näekään. Kyllä täälläpäin hirven voi nähdä ihan omassa pihassakin, ja lauman menevän kaikessa rauhassa peltoaukean yli, tai uivan järvessä rannalta toiselle. Siinä käy aikamoinen korske, ja onhan se aika komea näky, kun hirvilauma nousee melkein veneen vierestä maalle. Suurimmassa raivaustyömaalta tavoittamassani laumassa oli kahdeksan hirveä. Tänä kesänä oli vain viisi.

  suorittava porras suorittava porras

  Eihän se hirvi raivaustyömaalla mikään ihme ole . Sopivalle syöntihollille kaadetun risukon tuoksu houkuttelee kuin hunaja mehiläisiä. Muualla laidunnuspaine luonnollisesti laskee. Parempi ,että ne hirvet syövät niitä raivattuja varpuja. Tietysti on riski ,että männytkin kelpaavat, jos lehtipuut ovat varjostaneet niitä liian kauan. Oikealla raivauksen ajoittamisella on mahdollista välttää suuremmat vahingot .

  Apli

  Hirviäiti ja lapsi ovat olleet seurana nyt kun olen raivuulla käynyt, lähes joka aamu ne nähnyt, onneksi taimikko on niin isoa että ei haittaa asiaa ollenkaan, uteliaita ovat hirvet.. Toki hirviporukan johdolle olen ilmoittanut heidän sijainnin tarkoituksena saada lapa tai jopa kaksi.

Esillä 4 vastausta, 61 - 64 (kaikkiaan 64)