Keskustelut Metsänhoito Taimivakat!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)
 • Taimivakat!

  Merkitty: 

  Mukava olisi kuulla minkälaisia taimivakkoja palstalaiset käyttävät? Eli onko tuplataimivakka miten toimiva?

 • Jätkä

  Muutamille ”Super-hessuille”, jotka Raivaus-sahatyässäkin kantavat selassään bensiinikanisteria ja juomalekkeriä, on varmaan taimivakka, jossa voi kerrallaan kuljettaa taimia niin paljon, että tunnin satsin sijaan voi ottaa vakkaansa ainakin kolmen – neljän tunnin taimet.

  Tuplataimivakan asemasta tai -lisäksi ehdottaisin taimirinkan ottamista mukaan istutustyöhön. Jos rinkassa olisi pari – kolme taimilaatikkoa, eli mukana kulkisi neljä normaalivakallista  varikollakäynnit voisi vähentää jopa kolmasosaan totutusta.

  Kuinka mahtava istutustehon lisääntyminen olisikaan seurauksena ja puuttuvien ulkomaalaisten istutustyötekijöiden jättämä aukko tukittuna!

  rööri roope

  Yksi taimivakka riittää.Turha paino hidastaa.Hehtaari/pv sopiva tahti 69 vuotiaalla.Monkijä sopiva taimien rahtaamiseen.Turha niitä ulkoiluttaa istuttaessa.

  Puuhastelija667

  Itse olen joskus ladannut tien varressa kaksi taimivakkaa täyteen ja kantanut istutusalalle. Varsinaisen istutuksen olen suorittanut yhdellä vakalla ja toisen tyhjentyäessä vaihtanut suoraan toiseen. Ei ole silloin niin usein tarvinnut talsiatien varteen hakemaan täydennystä. Mutta itse istutusvaiheessa turha raahata kahta vakkaa mukana. Hidastaa ja hankaloittaa turhaan työsentelyä.

  Olli Salli

  Näin nuorempana metsänhoitajana tuli tuosta Jätkän esittämästä ratkaisusta mieleen, että tuo peli voisi toimia kuivaharjoitteluna ko. varustuksen käyttöön.

  tuottoarvo

  Tavalliseen? Punaiseen vakkaan menee 250 taimea (1.5*laatikko keskipaakkutaimia) ja kouraan vielä 10 lisää. Tämä riittää noin puoleksi tunniksi ja on vielä suht. kevyt ja näppärä käyttää. En itse kyllä näe syytä käyttää tuplavakkaa. Työmaasuunnittelulla voi kuitenkin aika tehokkaasti vähentää tuottamatonta taimien hakemista.

  jees h-valta

  En raahaa vyötäröllä minkäänlaista vakkaa, en eest enkä takkaa. Olen muokannut siistijöiden korkeakahvaisesta siivousmoppiämpäristä sopivan taimien lähitaisteluvarustuksen. Sen kun laskee kannon nokkaan ei tartte kykkiä edes ja mikä tärkeintä, ei kuluta turhaa energiaa minkään jatkuvaan kantamiseen. Eikä se vakka mikään ihanuus kantaa olekkaan. Ämpärin korkea sanka on aina käden ulottuvilla kun lähden eteenpäin. Tälleen parintuhannen taimen hommaan just simppeli peli.

  ollikolli

  Tuplataimivakka toimii hyvin. Alussa tosin painaa ja varsinkin jos taimia kastelee ennen istutusta. 3 laatikollista mahtuu hyvin ja vaikka painoa on , niin se jakautuu hyvin kehon molemmille puolille joten tasapaino pysyy paremmin kuin yhta vakkaa kantaessa. Sitten istuttaessa taimia tasaisesti molemmista vakoista.

  jees h-valta

  No hemmetti kai niitä kastella pitää jo ennen maahan laittoa. Kuka niitä perään alkaa kastella?

  Sulli

  Apuvakkana Valmet 602 jonka taakse vetovarsissa olevaan Kivijukkaan kuormalavasta laajennos. Mukaan mahtuu 6-7 laatikkoa. Sen kun ajaa aukolle niin että voi käydä säteittäisesti aukon reunassa siten että vakka on tyhjä aina renkaan vieressä niin ei tarvitse ottaa yhtään ylimääräistä askelta. Kulkee ketjuilla mukavasti kannokossa ja risukasojen päällä.

  Berza

  Mielestäni ei oikein onnistunutta vakkaa ainakaan omaan käyttööni ole vielä tehtykään. Viime keväänä yksipuoleisen virittelin huskin valjaisiin ja jotenkin siedettävän siten sain,

  Tuota Jessen mallia itsekkin olen miettinyt, lopppuisi remmien kiristelyt. Hitaammaltahan tuo äkkipäätä tuntuu, pitäisikö astiassa olla jonkunlaiset sorkat alla, jotta taimen otto siitä onnistuisi ilman kumartelua ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)