Keskustelut Tekniikka Taimivakka

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Taimivakka

  Merkitty: 

  Onko palstalaisilla kokemuksia vmt-taimivakasta? Kyseessä sellainen sininen, u-mallinen, kropan kiertävä vakka. Tuli hankittua mutta hihnoja laitellessa ja sovitellessa aloin aavistella että tais olla huono ostos. Vakka tuntuisi tulevan putken tielle eikä jalkojaan näe ollenkaan. Tiivistä siinä sitten kun et näe jalkoja. Jos jollain olis kokemusta sanoa että kannattaako viedä takas liikkeeseen ennen vakan sotkemista.

 • jees h-valta

  Jos tähän ikään on menty selkä terveenä eikä koskaan mitään vaivaa epäilen jopa että taitaisi sitä olla syytä muidenkin käyttää. Edes jopa vaikkapa taimetuksella. Tosin oikea tapahan on koukistaa polviaan suoralla selällä. Eikä silti polvissanikaan ole mitään vaivaa.

  Visakallo Visakallo

  Näinhän se Jesse on, että mikä ei näy juuri nyt, sitä ei ole olemassakaan, mutta tilanne voi muuttua.

  jees h-valta

  Itseasiassa tilanteeni on todella hyvä ottaen huomioon että suurin osa taimetusurakoistani on ollut sentyyppisiä ettei taimia ole mukana kulkenut juuri mitenkään muuten kuin yksittäin säkistä hakemalla ja kuokalla istuttamalla. Siihen nähden nämä taimetuksen ”ongelmat” ovat suorastaan naurettavia.

  Timppa

  Tarkoittaako Jesse, että pistää useita kerroksia 1-vuotiaita männyntaimia päällekkäin?   Sikäli kuin olen huomannut ne taimet ovat hyvin herkkiä katkeamaan.  Senhän me tiedämme, millainen puu kasvaa latvansa menettäneestä männyntaimesta.

  Kannattaisi hankkia kunnon vakka ja asetella taimet siihen hyvin varoen ja vain yhteen kerrokseen.

  Puuki

  Siinähän sitä tuleekin reippailtua samalla, kun yksittäin käy aina hakemassa taimen säkistä istutuspaikalle. Se on työpaikkaliikuntaa parhaimmillaan 🙂 Kun aiemmin oli avojuuritaimet säkeissä, niin yleensä se säkki kyllä kulki istuttajan mukana sopiva määrä taimia säkissä.

   

  Jätkä

  Jeessin jutuista voisi sanoa, kuten entinen mies: – Mies on kuin luteen huokaus ja puhuu ojahommista”. Kaikki muutkin Jessen jutut ovat kuin hänellä ei olisi alaleukaa ollenkaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Vakassa menee yksivuotiaita männyn pikkupaakkuja noin 200 kpl, kun laittaa  kahteenkerrokseen. Tänään katkesi tiettävästi yksi taimi, 980 kpl istutin.

  Jätkä

  Se on ollut suunnilleen noin kuinka pihkatappi sen sanoo.  Elikkäs kuutisen tuntia taukoineen työmaalla. Kai muistit pitää suojahanskoja tai edes pestä kädet ennen tupakointis / evästaukoa?

  pihkatappi pihkatappi

  Lateksi pintaiset hanskat oli ja sormet pysyi puhtaina evästelyä varten.

  Jätkä

  Joo! Taimet on usein käsitelty myrkyllä, joka tappaa tukkimiehentäin. Ei pysty Jeessiin.

  Se on ihan oikeaa myrkkyä, eikä torjunta-ainetta.

  Jos ihan pienen taimen vuosikasvain katkeaa, niin sen aiheuttama vika on käytännössä olematon.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)