Keskustelut Tekniikka Taimivakka

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Taimivakka

  Merkitty: 

  Onko palstalaisilla kokemuksia vmt-taimivakasta? Kyseessä sellainen sininen, u-mallinen, kropan kiertävä vakka. Tuli hankittua mutta hihnoja laitellessa ja sovitellessa aloin aavistella että tais olla huono ostos. Vakka tuntuisi tulevan putken tielle eikä jalkojaan näe ollenkaan. Tiivistä siinä sitten kun et näe jalkoja. Jos jollain olis kokemusta sanoa että kannattaako viedä takas liikkeeseen ennen vakan sotkemista.

 • Petkeles Petkeles

  Jokanen tyylillään ja kiireestä riippuen. Minä laittasin urakkahommiin sen teräkehikkovakan johon taimilavan saa kiinni. Syntyy jälkeä kun on kyljellä 300 kuusentainta tai 240 männyntainta mistä ottaa. Pienempiin vakkoihin toivoisin kopioitavan niissä olevan kahden viilekkeen kantosysteemin.

  Jätkä

  Tuo Jeessin ämpäri menetelmä on perua ajalta kuokka ja avojuuritaimet ja sopii Jeessille ihan hyvin. Hänhän tekee ”poltinpuusavottaakin” konttaamalla ojien pohjia pikku-Tilhi hampaissaan.

  jees h-valta

  Tulipa tosiaan tehtyä lähes arktista istutusta ja kyllä sillä vanhalla kunnon moppiämpäri/pottiputki yhdistelmällä homma kävi. Kolme tankkausta aina Mellanan taimilaatikosta ja se oli siinä. Aamukuudesta ensin kymmenen paikkeille jolloin meni kolmesataa tainta maihin (matkoineen). Sen jälkeen muuta ohjelmaa ja taas huomenaamulla sama tryki. Siinä ne männyn yksivuotiset tälle vuodelle sitten onkin. Yhtään tainta ei muuten katkennut. Ei ne ny sentään ihan itellään katkea. Moppiämpäriin siis kerralla noin viisikymmentä tainta jolla hyvin kiertelee laatikon lähitienoon. Viimeiseksi laatikko kasaan ja mätästyksen kuoppaan ja potkia hiukan kiviä ja maata päälle. Ekologista ja kätsyä.

  jees h-valta

  Jätkä oikeassa, tuo ”tyyli” sopii minulle loistavasti eikä mikään roiku ”pillissä”. Saa työstettyä kunnolla taimet maahan ja oikeissa työasennoissa. Kyllä on helppoa kuin heinän teko verrattuna tosiaan isojen lehtipuiden ronttaamiseen säkeissä selässä ja sitä saikin roikotella vähän väliä ja kuokan kaas muutenkin hidasta. Mutta tulihan siitä kyllä valmis hyväksytyn kokoinen taimikko ettei senpuoleen huono sekään.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)