Keskustelut Puukauppa Taivekartonkitehdas Kaskisiin

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Taivekartonkitehdas Kaskisiin

  Merkitty: 

  Metsä-group suunnittelee taivekartonkitehdasta Kaskisiin.

  Tietenkin täällä hurrataan hankkeelle, jonka toteuminen on kuitenkin vielä monen mutkan takana.

  Ihmeellistä kun tehtaan puuasioista ei ole sanottu halkaistua sanaa. Jos kerran on olemassa noin luku tuotannolle, niin pitäisihän vastaava luku olla myös puun menekille. Minkähänlaista puuta raivekartonkiin muualla käytetään?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • pihkatappi pihkatappi

  Kaskisissa on jo metsäboardilla kemihierre (bctmp) tehdas. Tuolla voifaan varmaan lisätä vähän tuotantoa, tosin hyvin kysyttyä tavaraa tuo on jo nyt ja sitä myydään ulos ainakin Aasiaan. Ajattelen että kun bctmp kulkee jokatapauksessa edelleen laivalla Husumiin, paluu kuormassa voisi olla vähän Husumiin sellua, muutoin sellut Kemistä tai Äkistä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kaskisissa tilanne että sekä suomen että ruotsinkielin koulu potee oppilaspulaa, joten siltä puolen ei ongelmia. Muutkin palvelut olleet väen vähentyessä supistusuhan alla.

  Jos ajatelet että Kaskista ei 300 työpaikka hetkauta mitenkään, niin et todella ymmärrä työllistämisen vaikutuksista yhtään mitään. Kyllä hetkauttaa ja kovasti, mutta valitettavasti suuri osa työpaikoista tullaan nytkin täyttämään naapurikunnissa asuvilla. Näin oli MB:n aikana ja sama tilanne nykyisellä kemihierre tehtaallakin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pihkatappi pihkatappi

  Kaskisiin kelpasi 80 – 90 luvulla kuitupuu kuormat muualtakin kuin Juupajoelta ja kaukaakin kannatti rahdata, kun muuta osoitetta ei ollut. Jostain syystä Metsäliitto ei tuohon irtiottoon puutunut. Oliko se lehtijuttu sitten ratkaiseva tekijä.

  Timppa

  Ainakin kirjan mukaan.  Anna-Kaisa Hermunen oli se toimittaja, joka kirjoitti sen jutun.

  jees h-valta

  Kaskisten kemihierre ajaa nytkin täältä lounaanpuolen puustoa läpi ainakin haapaa ja kuusta. Pitää varmaan kohta laittaa seuraavaa erää liikeelle kun niin sujuvasti lähti yli 700m3:ta lanssista. Sen sijainti on erinomainen kun Raumaan tuovat rekat voivat ottaa paluukuormia Kaskisiin aina kun tavaraa sopivasti on tarjolla. Ainahan Pohjois-Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta Raumalle puuta kulkee.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)