Keskustelut Metsänhoito taukotupa

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • taukotupa

  Merkitty: 

  onko kenelläkään käytössä siirrettävää taukotupaa metsähommissa, itsellä ollut suunnitelmissa rakentaa jonkinnäköinen taukotupa talven hankintahakkuille.

 • mäentalo

  tämä taukotupa-ajatus juontaa juuriaan monesta asiasta, metsäkappaleita useampi ja osa kauempana joten olisi hyvä olla paikka mihkä voisi varusteet lukkojen taakse jättää ja vaatteet vaihtaa, lisäksi samaa koppia voisi ehkä kyttäyskoppinakin käyttää metästysaikana.

  Jätkä

  arto: ”-Omat kokemukset aikaa tehdaspuu….tekivät uusia metsäautoteitä piti laskea hiekkakuormat kuinka monta meni ohi. Oli lasikuitua lämmitys kaasulla ilman vaihto surkea . Hiekkamontun laajennuksessa samoin sahalla montun laajennus taukotuvassa odottelua talvella sisällä kosteus varmaan sata. ovi auki ilma vaihtui. Eli kokemukset ei miellyttäviä. Pieni lämmin ja kosteus huono yhdistelmä.”

  -Ei kai kukaan pakota tekemään umpinaista lasikuitukoppia taukomökikseen? Tuskin moni pystyisikään tekemään kunnollista lujitemuovikoppia.

  Nykyään on monikin jo kuullut ilmanvaihtoventtiileistä ja tuuletusikkunoista / -luukuista.

  Asuntoauto ioki olisi ihan verraton, paitsi varusteiden kuivatuksessa voisi tulla jossain määrin jopa ilmanvaihto-ongelmia. Tuollainen kohtalaisen raskas asuntoauto ei ole mikään helistin metsäautotielläkään.

  Toinen vaihtoehto olisi asuntovaunu ja sen veturina nelivetoinen paku. Väliseinän kanssa hajut jäisivät tavaratilaan ja siellä voisi olla suht hyvätehoinen petrolikamina kuivattamassa kamppeita.

  Jos palstalle on matkaa satakin kilometriä, alkaa sen hoito päiväseltään tuntua aika rasittavalta, joten tukikohtana pitäisi olla jo yöpymiskelpoinen ”taukotupa”.

  pihkatappi pihkatappi

  Itsellä 63 km pisin matka näille lähipalstoille. Johtuen hyvistä tieyhteyksistä tuolla saha on käynnissä jo tunnin päästä kotoa lähdöstä. Tunnin matka on jo kipurajoilla isompia hoitotoimenpiteitä varten. Etäpalstoilla tai niiden lähellä on sitten mäkit. Varsinaisena taukomajoitteena olen käyttänyt joskus laavua tai kotaa, tuulensuoja on toisinaan paikallaan tauon ajaksi ja makkaranpaistokin silloin tällöin ihan mukavaa vihtelua.

  Pete

  Hakkuita en tee itse lainkaan, korkeintaan maahankaatoa. Etäpalstojen istutus ja satunnaisten raivaustöiden ajaksi olen etsinyt mökin vuokralle tai ollut hotellissa. Jotain majoitusta löytyy yleensä yllättävänkin läheltä. Joissain paikoissa on sauna valmiina illalla ja ruoka hyvin kohtuulliseen hintaan. Sesongin ulkopuolella  saa hotellihuoneenkin alle 60 eurolla ja siihen kuuluu runsas aamiainen. Mieluummin olen jossain maatilamajoitustyyppisessä kortteerissa. Samalla syntyy kytkös paikallisiin, löytyy vaikka se kohtuuhintainen soraurakoitsija jne.

  Ei paljon kannata taukotupiin, kiinteisiin tai liikuteltaviin, investoida.

  Petkeles Petkeles

  Sanoisin että taukokämppä on onnistunut valinta kesälämpimällä ja silloin kun sitä käytetään 95 prosenttisesti virkistäytymistoimintaan metsätilalla. Kalseilla keleillä tai erityisesti talvella ei paljon hotsittaisi työpäivän päätteeksi kämpiä johonki kammiin hankkimaan reumatismia ja muhittamaan hikisiä paikkoja.

  harrastelija harrastelija

  Aikoinaan Metsähallituksella oli kimppakyyti metsureille. Transit keräsi aamulla porukan ja jätti jätkän omalle palstalle. Illalla sama toisinpäin. Kun perilläoloaika oli n. 6 tuntia, niin ei siinä ole aikaa paljon tauotella, jos meinasi palkoille urakkatyössä päästä.

  Pisin työmatka omalle lpalstalle oli n. 85 km. Koska työhön yleensä pääsi viikonloppuina, niin taukopaikalla oli laavu. Sateella lähinnä oli laavulle käyttöä. Siellä sai kamppeita vähän kuivatella nuotion loimulla ja makkaraakin lämmittää.

  Ei kiirettä.

  Metsähallituksessa nuorna hakkasin.Kerran oli taukotupa lähellä palstaa(n.sata)metriä.Pakkasta jotain 25 ja rapiat.Tuli mieleen,purasempa evväät kun on tupa vieressä.

  Sielläpä sitte oli muuan mestarintekele aikaasa viettämässä ja alako heti paapattamaan jotain politiikkaa.

  Söin evväät ja lähin,enkä toiste menny.

  Jätkä

  Mikä on mestarintekele?

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)