Keskustelut Metsänomistus Tavoitteenne metsänomistajana

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
 • Tavoitteenne metsänomistajana

  Tätä olen jonkin verran miettinyt vuosien varrella. Joskus oli haaveena saada 300ha ja sen toteutuessa ei mitään järisyttävää täyttymystä tullut. Eli hehtaarimäärää en pidä enää tavoitteena. Nykyisin ehkä tilusrakenteen kannalta parempi katsoa nuita palstoja eli tavoitteena mieluummin yhtenäisemmät alueet tosin konstit sen saavuttamiseksi aika vähäiset.

  Lisäksi pyrkimys olisi saada hoitotyöt tehty ajallaan.

  Ja ehkäpä nykyisin se paras tavoite olisi, että joskus pystyisin touhuamaan metsässä ihan ajan kanssa, vaikka useamman päivän reissuja metsään raivaussaha mukana ja laavulla yötä.

 • Timppa

  Miten arvioit Timppa, pääsisittekö jatkuvan kasvatuksen opeilla noihin tavoitteisiin?

  Rami

  Meidän mdetsät kasvoivat 1992 3,2 m3/ha/v.  Nyt n 5,5 m3/ha/v.  En usko, että pääsisin  tuohon 30 v uoden takaiseen tilanteeseen, mutta saisin kyllä nykyisen isääntyvän kasvun kääntyvän vähenemisen suuntaan.

  Sen verran on kaikkea tullut testattua, että esimerkiksi ikääntyyneiden kuusikoiden harventaminen johtaisi jäljelle jääneen puuston määrän vähenemiseen kasvusta puhumattakaan.  Päättelepä siitä, mihin jatkuva kasvatus johtaisi.

  Rane

  Ranella ei mitään suuria periaatteita tai tavoitteita ole.Oman rajallisen aikani hoidan ja hakkaan metsiäni jotka ei taida tästä lisääntyä.Kun nyt saisi viime myrskyn jälkityöt tehtyä jotta hiilinielut lähtisi taas kasvu-uralle.

  hatelo

  Tavoitteena oli saada 500 ha täyteen, en saa. Metsien kova hintojen nousu ja tosi raaka kilpailu katkaisi siltä haaveelta siivet kalkkiviivoilla. Eka haave ”pikkupoikana” oli 100 ha eikä siinä lähes tyhjästä lähteneenä ollut mitään ongelmaa. Kaiken takana on ollut tavoite päästä joskus hyvissä ajoin ennen eläkeikää omiin hommiin täysin (saisi tehdä sitä mitä eniten rakastaa ja kaikki harrastukseni liittyvät tavalla tai toisella metsään) ja saada hyvä eläkepotti kasattua. Nykyhinnoilla ja ikävuosien karttuessa en näe enää järkeä uuden lainan ottamisessa vaan pikkuhiljaa sulatellaan vanhat pois. Metsänomistus on minulle elämäntapa ja itseisarvona tärkeä asia, joka mahdollistaa monta tärkeää asiaa ja luo lisäksi taloudellista turvaa.

  Arnold Layne

  500 ha yhtenäistä maata olis kiva ja ilman 300 ha suolänttiä.

  topintam topintam

  Möyhiä maata ja mettää niinkuin on ollut suvussa tapana.

  Jalostaa kasvusta työtä ja toimeentuloa

  Koittaa tehdä pojistakin kunnon pihkapalleja.

  Tässä viiellekympille lähdetään ja kasvimaalla menee hienosti,, rupeliakin olisivat pystyttymässä. Joutaa hyvin pyytämään ja poimimaan. Pikkusen tuntuu ettei kannata kovin hoppua ittele olla haalaamassa.

  Tolopainen

  Tavoite on minimoida metsään sitoutunut huonosti tuottava pääoma ja sijoittaa sitä muualle niin paljon kuin mahdollista joka vuosi. Lopuksi vaihtaa metsäpohjat rahaksi, kun niissä on vakiintuneet taimikot. Perikunta tykkää rahasta enempi kuin risukosta.

  Metät kunnossa!

  100 ha. Ei vielä ole.

  oksapuu

  Tavoitteet?

  No ne on jo saavutettu, viimeinen metsänostolaina kolahtaa tässäkuussa maksuun. Rahastoja vastaan on turha lähteä vääntämään, mielummin käyttää senkin rahan perusparannuksiin ja hoitotöihin…

  Kasvu on jatkuvasti suurempaa mitä hakkuut, tällä mennään…

  arto arto

  20 ha tuli myytyä perämetsää sijoitusyhtiö maksoi 178 tuhatta. 10 v sitten ostettu 80 tonalla .  Hiukan huollettu, Voisi vaihtaa vaikka työautoa,

  Metät kunnossa!

  Artolla hyvä tilanne. Mikä on tuleva työauto? Tuolla rahallahan saa muutakin kun 3008 Peugeotin….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)