Keskustelut Metsänomistus Tavoitteenne metsänomistajana

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)
 • Tavoitteenne metsänomistajana

  Tätä olen jonkin verran miettinyt vuosien varrella. Joskus oli haaveena saada 300ha ja sen toteutuessa ei mitään järisyttävää täyttymystä tullut. Eli hehtaarimäärää en pidä enää tavoitteena. Nykyisin ehkä tilusrakenteen kannalta parempi katsoa nuita palstoja eli tavoitteena mieluummin yhtenäisemmät alueet tosin konstit sen saavuttamiseksi aika vähäiset.

  Lisäksi pyrkimys olisi saada hoitotyöt tehty ajallaan.

  Ja ehkäpä nykyisin se paras tavoite olisi, että joskus pystyisin touhuamaan metsässä ihan ajan kanssa, vaikka useamman päivän reissuja metsään raivaussaha mukana ja laavulla yötä.

 • Tolopainen

  Kyllä metsien ostoarvo oli huipussaan 1973. Yksi naapuri möi silloin n. 30ha  tukkimetsää pohjineen, osti rahoilla kolme asunto-osaketta kaupungista ja uuden auton. Rahaa vielä jäikin.

  Puuki

  70-luvulla riitti n. 4 ha;n harvennuspuiden tulo uuden länsimaisen käypäsen maataloustraktorin hankintaan . Nyt pitäisi myydä metsä pohjineen eikä riittäsi kuin kiinalaiseen pikkutraktoriin.

  Tikan poika

  Takamatkalta lähtään. Perintönä ei tule muuta kuin 100m etumatkaa.

  Kaikki palstat on ostettu. Tavoiteena on saada eläkkeellä, joku eläkepaketti niistä.

  Metsät hoidetaan ajallaan ,mutta myös virkistyspuoli ja monimuotoisuus otetaan huomioon. Itse istutan,raivaan ja tarpeen mukaan teen pöllinkin jos töiltä aikaa on.

  Hehtaareista jos puhataan niin niitä pitää olla sopivasti ei liikaa. Tavoite on noin 100ha. Omistaa joskus . Nyt on 40ha.

  nuori isäntä

  Maata yhteensä ärsyttävän vähän alle sen tavoitellun satasen rajan. Hemmetillinen velkavuori, ruuhkavuodet ja metsien kovat hinnat pitää rajan lähellä, mutta kaukana.  Metsissä tavoitteena rahallinen tuotto metsää ja luontoa kunnioittaen.  Tavoittena mm. lisätä riistatiheikköjä, tekopökkelöitä ja säästöpuita

  hatelo

  Kyllä täytyy olla ilonpilaaja ja sanoa, että nykymarkkinassa metsähehtaarien merkittävä lisääminen vapailta markkinoilta vaatii lottovoittoa, merkittäviä vaikkapa jostain yrityskaupasta vapautuneita rahoja ja kummassakin tapauksessa huonoa laskupäätä tai merkittävän varallisuuden vuoksi niin onnellista tilannetta, ettei todistuksen matikan numerolla ole yhtään mitään väliä. Nytkin tuli minulle optimihollilta välittäjälle minulle valmiiksi tuttu kasvatusmetsävaltainen tila myyntiin, 5 v sitten olisin sen suurella todennäköidyydellä ostanut, nyt tuskin viitsin edes jättää tarjousta.

  Arnold Layne

  Hyvä pointti nimimerkki Panulta. Metsätilojen hinnat ovat nousseet niin paljon, että ihan hirvittää. Oman seudun länttien hinnat ovat nousseet noin 50 % keskimäärin hehtaarihinnaltaan viidessä vuodessa Metsälehden tilastoja tulkiten. Jos myisin ja saisin 50 % enemmän mitä ostaessa, jäisi tuosta mukava siivu johonkin.

  Perassic Park Perassic Park

  2000 -alussa itselleni oli muodostunut haave omasta metsästystukikohdasta Pohjois-Suomessa.

  Selattuani persaus punaisena Etuovea tein havainnon että markkinat toimivat epä-älyllisesti.- kesämökit ovat hinnoissaan, mutta mummonmökkejä saa halvalla vaikka rantakiinteistönä. Tuli ostettua oikeastaan metsätila, jonka vanha asuinrakennus oli melkein hintaa alentava tekijä. No oli edellinen perikunta kyllä metsät pannut melko lailla aukoksi.

  Ajattelin ostoa elämänlaatua parantavana sijoituksena, mutta metsien= taimikoiden hinnannousun myötä tästä taisi tulla yksi elämäni parhaista sijoituksista tuoton ja huvin yhdistyessä! Tavoite toteutui päästä pohjoisen isoille yhteismetsäpalstoille kausiluvilla metsälle, ilman luparumbaa.

  Nälkä kuitenkin kasvoi ja myöhemminkin on tullut tiloja ostettua, ei kuitenkaan enää viime vuosia hintojen nousun vuoksi. Suuri tavoite on tehdä omista metsistä sellaisia että saisi pystykorvalla lintuja omilta mailta.

  Jean S

  Tavoitteena on eläminen pääomatuloilla, mutta niiden ei välttämättä ole tarkoitus kuitenkaan tulla kaikkien metsästä. Jokin maaginen voima vain kylläkin vetää ostamaan lisää metsää, ehkä kyseessä on hyvin konkreettinen ja sen takia viehättävä omaisuuslaji. Puut saisivat kyllä kasvaa nopeammin 😀

  Pitkällä aikavälillä on tavoitteena ostaa jokin vähän isompi maapaikka ja rahoittaa sitä myymällä myyntikuntoon saatuja palstoja pois, mutta se nyt on pitkälti kiinni siitä, miten saa muuten tienattua ja mitä tarjonnassa sattuu olemaan. Viimeisimmän 1,5 v aikana olen tehnyt yhden tarjouksen (Savitaipaleen Hämäläisestä), joka ei johtanut tulokseen, mutta en ole mitenkään katkeroitunut markkinalle.

  Pankkisuhteen lainalaisuuksien vuoksi minulla on myös tarkoitus myydä joku tila pois ensi vuonna. Kyse ei ole siitä, että rahat loppuvat, vaan matematiikasta. Pankkini laskee kohteiden vakuusarvoja ostohinnasta prosentteina alaspäin, ja jos puusto järeytyy, kehitysluokat muuttuvat harventamalla, tilaa lannoitetaan jne., niin nämä tietysti huomioidaan vasta jos teettää uuden arvion, ja sehän maksaa. Näin ollen jos ostaa 60000 euron tilan, sen vakuusarvo on 36000. Kun on saanut lainan maksettua parissa-kolmessa vuodessa puukaupalla ja normaalilla säästämisellä muista tuloista, niin voi myydä tilan vaikkapa 70000 eurolla, ja lopputuloksena on verojen jälkeen ihan oikeaa rahaa, jota voi käyttää omarahoitusosuutena seuraavan tilan ostossa.

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)