Keskustelut Metsänomistus Tavoitteenne metsänomistajana

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
 • Tavoitteenne metsänomistajana

  Tätä olen jonkin verran miettinyt vuosien varrella. Joskus oli haaveena saada 300ha ja sen toteutuessa ei mitään järisyttävää täyttymystä tullut. Eli hehtaarimäärää en pidä enää tavoitteena. Nykyisin ehkä tilusrakenteen kannalta parempi katsoa nuita palstoja eli tavoitteena mieluummin yhtenäisemmät alueet tosin konstit sen saavuttamiseksi aika vähäiset.

  Lisäksi pyrkimys olisi saada hoitotyöt tehty ajallaan.

  Ja ehkäpä nykyisin se paras tavoite olisi, että joskus pystyisin touhuamaan metsässä ihan ajan kanssa, vaikka useamman päivän reissuja metsään raivaussaha mukana ja laavulla yötä.

 • arto arto

  Toyota tai subaru  nelikkona tietty. Täytyy katella. mutta maasturi nelikko sen täytyy olla.

  oksapuu

  Ihan hyvät kaupat on arto tehnyt…

  Tuo 8900€/ha on täällä etelässäkin puustoisesta tilasta ihan käypä hinta. Metsätilan vaihtaminen uuteen autoon on se perinteinen klassikko…

  arto arto

  Juu ikä alkaa jo olla siksi. Vielä yksi tila kiertoon ennen taivaelämää. Risukot saa halvalla tieto/ taito riittää mistä maailman narkkinat tykkää. Juniorille kehitellä muutama kymmen ha. Parhain tuotto minun mielestä kyseinen juttu.

  Visakallo Visakallo

  Onhan ne metsien hehtaarihinnat kieltämättä kivunneet jo melkoisiin lukemiin, kun vertaa samaan aikaan puun hintakehitystä. Mistä rahastot oikein metsissä maksavat? Jotenkin alkaa tuntua, että onko taitekohta jo käsillä?

  Itämaan ihme

  ”Mistä rahastot oikein metsissä maksavat?”

  Sen kun tietäisi, tässä eräs rahasto osti 20ha läntin 220 000€:lla. Tila-arvio oli muistaakseni 127 000€. Ei siinä enää tavan kuolevainen perässä pysy, mutta lottovoitto myyjälle jos rahastot innostuu.

  Taiki

  Kun mitään ei asiasta tiedä herää epäilys ns. luovasta kirjanpidosta.

  Kiinnostavaa olisi tietää kuinka tarkasti valvotaan rahastojen kirjanpito käytäntöjä tase-arvojen ja tuloslaskelman välillä. Siis pienennetäänkö tasearvoja samassa suhteessa kuin hakkuita tehdään.

  Korkeiden tuottoprosentien  tekeminen on mahdollista jos hakkuut merkitään tuloksi ja tasearvoa tiputetaan vain osittain.

  Homma toimii niin kauan kuin mummot työntää rahaa rahastoille ja hakkuukypsiä metsiä on saatavana vaikka ylihintaan.

  Jossakin kohtaa kosahtaa.

  Itämaan ihme

  Menee taas asian sivusta, mutta menköön.

  Rahastojen markkina-alueella päässyt seuraamaan tätä kehitystä.

  Reilu 10 vuotta sitten rahastojen minimi ha määrä mitä ostivat kerralla oli vähintään 100ha tila.

  Siitä se sitten tippui pikku hiljaa 50ha luokkaan.

  Ja nyt viimeisinä vuosina kelpaa jo tämmöset 20ha läntit.

  Ei tule olemaan helppoa henkilölle, joka haluaa päästä metsänomistajaksi ja on puhtaasti ostometsien varassa.

  Petkeles Petkeles

  ”Homma toimii niin kauan kuin mummot työntää rahaa rahastoille ja hakkuukypsiä metsiä on saatavana vaikka ylihintaan.”

  Tuossapa tuo taisi olla parhaiten tiivistettynä.

  Visakallo Visakallo

  Jos nyt ajattelisin pelkästään itseäni, niin metsien myynti rahastolle, muutaman hehtaarin määräaikainen suojelu, sekä muutaman kymmenen hehtaarin puuhapalstan jättö itselle olisi houkuttavin ratkaisu, – mutta kun en ajattele!

  Panu Panu

  Tavoite on tehdä hilloa. Olen ostanut tiloja 2007 lähtien. Alkuvuosina ostetuista tiloista saisi tosiaan nyt hyvän voiton myydessä. Olen myyntiä pohtinutkin mutta nämä alkuvuosina ostetut tilat ovat lähimpänä ja niillä pystyn parhaiten tekemään itse hoitotöitä. Niistä en vielä nykyhinnoilla luovu. Katsotaan jokunen vuosi eteenpäin ja jos tilojen hinnat vielä nousevat niin saatan myydä jonkun kauempana sijaitsevat tilan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)