Keskustelut Metsänhoito Metsätilallisen terveyshuolto

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Metsätilallisen terveyshuolto

  Merkitty: 

  Kyllä nyppii tuo julkisen terveydenhuollon ”toimivuus”. Ainakin etelä-Suomessa ihan naurettavaa, kun lääkäriin ei pääse ellei ole pää kainalossa.

  Voiko yksityisellä lääkärillä käynnit laittaa metsätilan verotukseen? Olisi nimittäin huomattavasti kätevämpää työnteon kannalta, että hoidon saa heti, eikä vasta kahden viikon päästä.

 • Tolopainen

  Maksaahan se terveyskeskuksessa käynti parikymppiä, mutta labrakokeet on ilmaisia, joita lääkäri määrää.

  Arnold Layne

  Julkiselle mennessä pitää aina liioitella oireita. Sulla pitäis olla kokenut lääkäri mukana kun käyt arvauskeskuksessa kuuntelemassa päivän arvaukset sairauksistasi.

  Metsätilallisen kannalta ratkaisu on työterveyshuolto. Työterveyspalveluita kun käyttää tuli sitten mitä tahansa niin vapaa-aikana kuin töissä ollessa. Se edellyttää varmaan jonkinlaista muuta työtä millä kustantaa metsätilan ja siitä koituneet kulut.

  Tolopainen

  Tavallisia lääkäreitä ne on työterveyslääkäritkin. EDIT Ei se työ kovin erikoista osaamista vaadi.

  A.Jalkanen

  Saman koulutuksen se terveyskeskuslääkäri on saanut kuin yksityinenkin. Yksilöissä on kyllä suuria eroja, yleensä ehkä niin, että kokenut lääkäri osaa kokemuksensa avulla suhteuttaa riskejä ja kuunnella myös asiakkaan toiveita hoitosuunnitelmaa tehtäessä. Eriyisesti maaseutukunnissa kunnan terveyskeskuslääkäri on paljon vartijana kun ei ole niitä yksityisiä vaihtoehtoja. ”Kiminkisiä” ei valitettavasti riitä joka kuntaan.

  Nykyään kun potilaat ovat valistuneempia ja tietoa sairauksista löytyy helposti, asiakas voidaan/joutuu ottamaan enemmän vastuuta, erityisesti jos on kyseessä ns. elintasosairaus.

  Arnold Layne

  EDIT

  Tolopainen

  Jos nyt soitan terkkariin, huomenna pääsen polvistumaan lekurin pöydälle, meilläpäin toimitaan näin. Mutta ei täällä ole työttömiäkään kuin 3%. Mites muualla Suomessa.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)