Keskustelut Metsänomistus TES

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 85)
 • TES

  Tänään 29.11. R Aalto ilmoitti TV1:n aamuteeveessä, että ”kun tilauskirjat ovat täynnä ja osinkoja näyttää olevan jaettavissa omistajille, työntekijöille kuuluu tästä siivu”…

  Heitetään nyt yksinkertainen kysymys, mihin perustuu tuo logiikka?

 • Metsänmies

  Kyllä suomalaisen työntekijän täytyisi tyytyä siihen palkkaan, mitä työnantaja tarjoaa. Valveutunut ja kilpailijamaiden taloutta seuraava työntekijä ymmärtää pyytää vielä , että palkkaa maksettaisiin vain 90% tarjotusta. On  siirryttävä paikallisiin sopimuksiin, jotka mahdollistavat etenkin pörssiyhtiöissä välittömät palkanalennukset jos yritys ei pysty jakamaan vähintään 10% osinkoa. Tarvittaessa työnantajalla on oltava oikeus kohtuullissiin työajan pitennyksiin, joista ei voi kieltäytyä, ilman korvausta. Yleisestikin on käsittämätöntä, että työntekijöillä voi olla työpaikallaan vaatimuksia, velvollisuuksien pitäisi riittää.

  Metsuri motokuski

  Meinaatko metsänmies että suomalaisella työssäkäyvällä henkilöllä on liikaa rahaa käytössä kuukausipalkasta tai onko työssäkäyvän työntekijän elintaso liian hyvä ?  Voisiko ajatella että palkat olisivat hieman pienemmät mutta elinkustannukset alhaisemmat. Sitten kun vielä keksitään että kuka saa liikaa verotuloja. Eli kuka ei ole palkkaansa ansainnut.  Uskon että nyt huudetaan että valtion ja kuntien virkamiehet. Mutta onko nekään niin rikkaita ?

  Jos työntekijä joutuisi hyväksymään työnantajan tarjoaman palkan niin pitäisikö puunmyyjän hyväksyä se hinta puulle jonka yhtiö tarjoaa ja katsoo tarpeelliseksi maksaa ?

  Teufelin Zumi

  Millä ihmeen logiikalla sitten maataloustuki toimii. Ostava asiakas veroilla tukee ilveilyä jotta hinnat ei laskisi, eli maksaa tyhjästä itsensä kipeäksi.

  Tolopainen

  Suomessa vasemisto on pitänyt huolen siitä, että työlainsäädäntö on pidetty heikkona. On pitänyt jättää tilaa sopia asioista tes sopimuksilla. Lainsäädäntö ei turvaa edes palkallista vanhempainvapaata. Tes- sopimukset on pakko tehdä, kyllä Riku Aaltoa hymyilytti aamu TV:ssä. Patruunat polvistuu vielä hänen eteensä, että saavat sopimuksen.

   

   

  mehtäukko

  Kuinka Teufelin Kumilla on otsaa edellä esitettyyn kommenttiinsa?

  Tai on silloin, kun syöt aivan itse kasvatettuja matoja ja hyönteisiä, palan painikkeeksi kulautat lähteestä vettä. Et siis ilveillen maksa kenellekään mitään syömisistäsi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei se niinkään mene, että jos lopetetaan meiltä maatalous niin sen jälkeen ruoka kaupassa maksaa vähemmän. Elintarviketeollisuus ja kauppa maksavat raaka-aineistaan jo nyt sen markkinahinnan. Lisäksi viljelijät saavat verovaroista kotimaista ja EU:n maataloustukea pysyäkseen hengissä. Tuen poiston seuraukset: söisimme ulkomaista ruokaa, maaseutu tyhjenisi edelleen, tieinfra rapautuisi mikä vaikeuttaisi puukuljetuksia, ja lisäksi kansantalousvaikutukset ja ruuan (vaikka heiveröinenkin) huoltovarmuus jäisivät pois.

  Puuki

  Ilveilevä veronmaksaja teufelinjumikin maksaa tukea jotta hinnat ei nousisi liiaksi.  Siksihän ne on aikoinaan laadittu maataloustuet EU:ssa.     Tuottajien  osuus on  hyvin pieni kokonaispotista; suurimpia tuen saajiakin on elintarvikeyritykset ym. toimijat.   Se on muutamien tahojen propagandaa, että tuottajat eläisi leveästi verotuilla.   Leivässäkin viljan hinta on vain muutamia %-yksikköjä.    Turha luulla että ulkomailta liikenisi ylijäämäviljaa edullisemmin . Se on jo nähty moneen kertaan mitä esim. kasvukauden kuivuus aiheuttaa elintarvikemarkkinoilla.

  Puun myyjien pitää tyytyä aina suunnilleeen siihen mitä millonkin ostajat tarjoaa eikä voi juuri vaikuttaa hintatasoon.  Nytkin tänä vuonna on mm. rahoitettu sahateollisuuden uusimista edullista  tukkia myymällä.  Metsänmiehen sarkastisen kommentin kertoma  on todellisuutta puun myyyjille.

  Enemmän pitäisi voida vaikuttaa esim. laatupuun kasvatuksella saatavaan kantohintaan  koska  arvonlisäkin on ihan erilainen tukilla ja toisella tukilla: Ero voi olla esim. n. 400 % vaikka kantohinnoissa se ei näkyisi mitenkään.  Pääosin siksi sahatavaran keskimäär.laatu on heikentynyt   jatkuvasti.

  Tomperi

  jJohan sen Foorti aikoinaan amerikassa oivalsi että kun maksaa pikkusen parempaa palkkaa niin työntekijöillä on vara ostaa auto….

  Rane

  ”Johan sen Foorti aikoinaan amerikassa oivalsi että kun maksaa pikkusen parempaa palkkaa niin työntekijöillä on vara ostaa auto….”

  Eli kun suomalaiset kunnat maksavat enemmän palkollisille niin nehän maksavat enemmän kunnallisveroa?

  Teufelin Zumi

  Mtk-mhy voisi alkaa tuoda myös ulkomailta ruokaa tänne Suomeen tarjolle, samalla kotimaisen ruoan hinta laskee siedettävämmälle tasolle. Näinhän se toimii myös kun tuo ulkomailta haketta, eli laskee puunmyyjien tuloja.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 85)