Keskustelut Metsänomistus Tiedätkö missä metsätietosi luuraa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 48)
 • Tiedätkö missä metsätietosi luuraa?

  Merkitty: 

  Maaseudun tulevaisuus kirjoitti metsätiedoista ja GDPR:stä. Tiedätkö sinä, missä kaikkialla sinun metsätietoasi on? Metsäkeskus kerää tietoa julkisia hallintotehtäviään varten. Osa on avointa, muttei kaikki tiedot. Avointa tietoa voi käyttää kuka tahansa, mutta firmat ja yhdistykset saavat tietoja käyttöönsä asiakkuuteen ja jäsenyyteen perustuen.

  Huolettaako tietojen leviäminen ja käyttö? Tiedätkö missä sinun tietoja on?

 • mehtäukko

  Luin jutun, eikä yksin huoleta vaan suorastaan v……a. Naturan aikaisia lehtijuttuja on jossain?? tallessa olikohan prof.  P.O.Hyvösen pakinaa. Tämä kuseksii samalla tavalla.

  Metsuri motokuski

  Mitä vahinkoa siitä on jos metsätiedote ovat julkisia ? Minusta voisi olla omistajatiedotkin.

  Planter
  A.Jalkanen

  Vai bittiauervaaroja (MT)! Ei tuo omaisuuden urkinta vaadi avointa metsätietoa: onnistuu katsomalla Google Mapsin satelliittikuvalta Paikkatietoikkunasta puustoiset alueet ja kiinteistötunnukset. Sen avulla voikin sitten hakea hinta-arvion tilalle esimerkiksi metsäyhtiöiden tarjoamilla ilmaisilla laskureilla.

  Visakallo

  Metsuri motokuski: ”Mitä vahinkoa siitä on jos metsätiedote ovat julkisia ? Minusta voisi olla omistajatiedotkin.”

  Oletko samaa mieltä muidenkin omaisuuslajien suhteen?

  Gla

  Yritin selvittää aikanaan naapureiden yhteystietoja maanmittauslaitokselta. Yhden tilan tietoja en saanut. On kuulemma keskimääräistä suurempi vasemmistotaustainen omistaja niin metsässä kuin muuallakin.

  Säännöt ei tälläkään hetkellä ole samat kaikille.

  Visakallo

  Miltäs tuntuisi, jos näin korona-ajan ratoksi alkaisi netissä saada hyvällä hakutoiminnolla saatavaa, päivitettyä tietoa metsien lisäksi maista ja tonteista, pankkitileistä, osakkeista, osuuksista, asunnoista, taloista, mökeistä, ulkomaan omistuksista, autoista, veneistä, mönkijöistä, moottorikelkoista, jne.

  Metsuri motokuski

  Melkein noista kaikista saakin. Miksei siis metsistä. Ymmärrän hyvin että pankkisalaisuus mutta eihän metsäomaisuus kai siihen rinnastettavaa ole. Jos joku haluaa katsella minun metsäomaisuutta niin sen kuin vain. Typerää tuossa on että joku mhy ja metsäyhtiöt sen näkee mutta yksityinen henkilö ei. Miten he ovat jotenkin kelvollisempia sitä tietoa saamaan.

  Petkeles

  Hyvähän se on tietää kuka on kovin hiilensitoja

  Rukopiikki

  Melkein kaikki Visan mainitsemahan on tosiaan jo julkista tietoa. En käsitä miksi metsätietoa pitäisi salailla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 48)