Keskustelut Metsänomistus Tiedätkö missä metsätietosi luuraa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)
  • Tiedätkö missä metsätietosi luuraa?

    Merkitty: 

    Maaseudun tulevaisuus kirjoitti metsätiedoista ja GDPR:stä. Tiedätkö sinä, missä kaikkialla sinun metsätietoasi on? Metsäkeskus kerää tietoa julkisia hallintotehtäviään varten. Osa on avointa, muttei kaikki tiedot. Avointa tietoa voi käyttää kuka tahansa, mutta firmat ja yhdistykset saavat tietoja käyttöönsä asiakkuuteen ja jäsenyyteen perustuen.

    Huolettaako tietojen leviäminen ja käyttö? Tiedätkö missä sinun tietoja on?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mitä siellä metsässä on niin salaista? Kaikki tieto on saatavilla jo jokamiehenoikeuden eli kuljeskeluoikeuden nojalla. Puumäärät näkee Google Mapsin kuvilta. Jos on luontokohteita, mieluiten näkisin että niistäkin tieto olisi julkisilla toimijoilla eli Metsäkeskuksessa ja ELy-keskuksessa, josta ne kulkevat hakkuiden suorittajille metsänkäyttöilmoituksen kautta. Näen että on minun etuni että lakeja noudatetaan.

    Joku pelkää edelleen hysteerisesti liito-oravien elinpaikkoja ja myös viranomaiset suhtautuvat niihin paikoin hysteerisesti.  Ainakaan täällä Espoossa ei näytä elinpaikat asuinrakentamista estävän – ei pitäisi muuallakaan noin yleisen otuksen kohdalla.

    mehtäukko

    Jos AJ tarkoitit mehtäukon latausta, lukase uudelleen.

    Esim. Värriön hysteeriset kuljeskelijat ansaitsisivat kusiaispesässä istumista. Niitäkö sinä haluat?

    aegolius

    >Puumäärät näkee Google Mapsin kuvilta

    Olen tästä AJ:n kanssa hyvin eri mieltä. Metsässä jokamiehenoikeudella kulkiessaan ne toki saa selville, mutta se vaatii jo osaamista. Jos AJ on vielä hetken lisäharkinnankin jälkeen samaa mieltä Google Mapsista, voin tehdä pari kuva-arvoitusta puumääristä lukijoiden kuviin.

    Asiassa on kyse siitä, millaista tietoa jaetaan helposti kaikille ja millaisia hakuja tiedosta sallitaan. Metsävaratietojen julkisuutta perustellaan sillä, että tiedot on kerätty julkisin varoin. Jännä juttu on mielestäni se, että mm. valmiiksi julkisista kiinteistökaupoistakin valtio kerää ja ylläpitää (julkisin varoin) tietokantaa, mutta tietokanta ei ole avoin kaikille. Avoimesti saatavilla ei ole myöskään Trafin ajoneuvorekisterin tiedot eivätkä suomalaisten verotettavat tulot. Julkista kyllä, mutta ei avointa kaikille. Miksi metsävaratiedon täytyisi olla avointa kaikille?

    Samoin voisi kysyä, että mikä siinä verotettavassa tulossa nyt niin salaista on? AJ:n kysymys metsästä on väärä. Ei metsässä mitään salaista ole. Miksi siitä kerätyn tiedon pitäisi olla avointa, kun yhteiskunta on pullollaan julkista, mutta kuitenkin tavalliselta tallaajalta piilossa olevaa tai maksullista tietoa?

    Olen eri mieltä siitäkin (ketju toisaalla), että kiinteistörekisterin tiedot pitäisi olla avoimia kaikille. Ne ovat julkisia jo nyt, ja jokainen saa ne pienellä vaivalla ja mahdollisella mitättömällä maksulla selville. Miksi ne pitäisi olla avointa kaikille? Eivät ne avointa ole edes yhdistykselle tai firmalle. Heillä on sopimus tietokannan käyttöön. En kannata asioiden piilottelua, mutta olen avoimuuden suhteen varovaisempi. Se aiheuttaa väärinkäytöksiä jo nyt. Itselleni oli yllätys, että pienellä maksulla ostettava kiinteistörekisteriote sisälsi vieraan henkilön (kiinteistön omistaja) nimen, osoitteen ja hetun. Tuolla yhdistelmällä saisi paljon harmia kyseiselle henkilölle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuosta KR-otteesta voisi antaa palautetta MML:lle että poistaisi tarpeettomat tiedot.

    En tarkoittanut väittää, että Google Mapsista saisi tarkkoja tietoja vaan likimääräisiä. Ne voi halutessaan tarkentaa maastossa. Kehitysluokat sieltä näkee mutta ei juuri muuta.

    Myönnän että hyväuskoisena ihmisenä en ajatellut tietojen julkisuuden kaikkia ulottuvuuksia. Kiitos tarkennuksista. Tunnistan kyllä tilanteita joissa metsävaratietojen käytöstä voisi olla haittaa. Esimerkiksi verottaja voi olla niistä kiinnostunut. Metsäkeskus ja Ely-keskus tarvitsevat niitä valvontatehtävänsä suorittamiseen mutta se on rajattu tarve, ja tiedon ei tarvitse olla julkista muille.

    Värriön tapauksessa tiedon kerääjät eivät ole se pahin pahis, vaan kerätyn tiedon käyttäjä eli FSC, joka kieltää hakkuut metsissä joissa on vaarana luontoarvojen vaarantuminen.

    MaraKet

    Noiden tietojen käyttäminen tulee laajenemaan ja se on jokaisen nähtävissä, päivän selvä asia. Sen näkee jokainen jo lehtiä lukemalla. Taas yksi naula perhemetsätalouden harjoittajan arkkuun. Tiedot on samalla myös vihervasemmiston saatavilla ja sieltä löytyy osaamista datan yhdistelemiselle, jolloin koko informaatio on pöydällä avoimena kaikkine yksityiskohtineen. Tarvittavan tietotaidon tuo näennäisen löyhä ryhmittymä on saanut itäeuroopan entisiltä sotilastiedusteluilta, mistä työttömiä koodareita on virrannut halvalla tuntihinnalla jo useita tuhansia Suomeen. Tietojen yhdistelemisen jälkeen on liian lyhyt matka metsätalouden totaalikiellolle, ympäristösyyt kyllä löydetään, vaikka niitä ei todellisuudessa olisikaan. Tästä voimme olla varmaan kaikki samaa mieltä?

    Nyt on aavistushakkuun aika. Itselläni lähtee n. 10000 mottia lähiviikkoina taas nurin. Tukkiprosentti 94:n luokkaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    MaraKet: Tästä voimme olla varmaan kaikki samaa mieltä?

    Ei täällä ole mistään asiasta kaikki samaa mieltä ja se on erinomainen asia!

    MaraKet

    Demokraattisen järjestelmän ulkopuolelle itsensä asemoineet stalinistiset ympäristöjärjestöt aiheuttavat perhemetsätalouden harjoittajan ja Suomen etujen kanssa ristivedon, missä mo tuntuu olevan vain pelinappula. Vastapuolena mo:lla on satojen tuhansien ”hyödyllisten hölmöjen” joukko, mikä yrittää laittaa kapuloita rattaisiin. Tätä Suomea ei tunnista enää samaksi kuin mitä se 3o vuotta sitten oli!

    Onneksi kaikki nuo pyrkimykset Suomen tuhoamiseksi sulavat lopulta omaan mahdottomuuteensa. Se tulee nähtäväksemme nopeammin kuin uskoisimmekaan. Jopa tulevana syksynä tilanne on ilmastonmuutoshömpän suhteen ihan toinen ja palaamme takaisin järkevyyden ja tuottavan työn tielle!

    aegolius

    Ilmakuvista näkee luokittelun: taimikko, nuori metsä, metsä. Varttunutta kasvatusmetsää ei erota vanhemmasta metsästä eikä välttämättä harvemmaksi hakatusta nuorestakaan. Pelkästä ilmakuvasta ei saa mitään luotettavaa kuutiomäärästä. Tämä on sinänsä turha keskusteluhaara, koska aiheesta vähänkään kiinnostunut ”tallaaja” etsii parempaa tietoa esimerkiksi paikkatietoikkunasta. Silloin avautuukin lähes kaikki.

    aegolius

    Visakallo: ”Miltäs tuntuisi, jos näin korona-ajan ratoksi alkaisi netissä saada hyvällä hakutoiminnolla saatavaa, päivitettyä tietoa metsien lisäksi maista ja tonteista, pankkitileistä, osakkeista, osuuksista, asunnoista, taloista, mökeistä, ulkomaan omistuksista, autoista, veneistä, mönkijöistä, moottorikelkoista, jne.”

    Metsuri motokuski:”Melkein noista kaikista saakin”

    Voisko motokuski kertoa mistä noista vastaavat tiedot saa?

    Toivoisin edes linkin veneisiin, mönkijöihin, ulkomaan omistuksiin, osuuksiin ja osakkeisiin? Pankkitilitietojani ei motokuskille anneta, sen tiedän. Mistä nuo muut saa?

    Kiinteistöistä (myös tontti, mökkitontti) saa helposti pinta-alan. Mistä näkee avoimesti ja ilmaiseksi asuntojen ja mökkien pinta-alat? Autoista saa Trafilta merkit ja vuosimallit rahalla. Mistä ne saa ilmaiseksi? Metsävaratietoa jaetaan ilmaiseksi avoimesti kaikille ”tallaajille” suurina tietokantatiedostoina. Haluaisin ladata tietokannan Suomen autoista, koska tietokanta on kerätty ja sitä ylläpidetään julkisin varoin. Kiitos jo etukäteen!

    MaraKet

    Kyseessä on .csv-tiedosto, mikä ei taitamattomalle käyttäjälle sellaisenaan aukea. Jos Excel ja sen apuohjelmat on tuttu työkalu, ei ole enää kysymys kuin alle puolen tunnin tiedon jalostustyöstä.

    Tämän tietävät entisestä itäeuroopan blokin tiedustelulta oppinsa hakevat vihervasemmistolaistuneet kätyrit. Metsäpuolella kyse on nimittäin juuri samasta asiasta. Tuohon ulkoparlamentaariseen terroritoimintaan tähtäävään suhmurointiin pitäisi jonkun puuttua. Tästä, ja aavistushakkuiden tarpeellisuudesta, voinemme kaikki olla yhtä mieltä?

     

    http://www.traficom.fi/fi/tilastot/ajoneuvokannan-tilastot

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)