Keskustelut Harrastukset Tiemaksu metsästäjille

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)
 • Tiemaksu metsästäjille

  Kertalukemalta en uskonut juttua, mutta niinhän on. MT:n viime numerossa kerrotaan joiden mets.seurojen maksavan tuhansia euroja vuosittain tiemaksuista! Että ensin vaaditaan hirvimääriä alas ja metsästystä lisää että tiemaksuilla sitten kiitellään. Onko satunnainen lintumies hcv-kartoittajaan verrattava tai kylän marjamummoihin? Mites kaupallinen marjanpoiminta?

 • jees h-valta

  Noh, ilman muuta tien käyttäjät maksavat. Aina olisi hyvä olla joku kontrolli mutta eipä sitä joka tielle ole helppo järjestää. Puomitusta en pidä hyvänä vaihtoehtona. Liian hankala systeemi. tai sitten sähköisellä ylösnousulla ja sehän maksaa liikaa. Kaikki osallistuvat, se on ensimmäinen tien alkuunpäälle teon ehtona hyvä. Kartoittajille viisinkertainen maksu.

  rööri roope

  Kaupallinen metsästys ok kun rahastetaan.Samoin kopukoiden metsästys kun niitä syötetään että riittää ammuttavaa ja jää varastoon.Se autoralli on kuitenkin järkyttävä kun ei osata muuten liikkua.Mo:t ne tiet pitää kunnossa.

  Nää marjan poimijat jos niitä aloittaja kadehtii mee hankkii 2 vuoden ansiosi kesän marjanpoiminnalla.Kateus vie kalat ja marjat.Sekä tieriidat ne on kateuden suola.

   

  mehtäukko

  Erota Rööri kuitenkin lehtijutun esiin tuoma ristiriita. Vaaditaan elukoita vähennettäväksi ja maksua tien käytöstä muutamista viikonlopuista syksyssä. Aloittaja ei kadehdi marjanpoimijoita, tienaan ansioni muutenkin kuin kyykkimällä.

  jees h-valta

  Yksikään metsästäjä ei käy jahdissa pakolla. Kyllä ne sinne aina yhtä innolla raahautuu auton viereen nuokkumaan. Rahastus aivan ok ja myös kaupallisille marjanpoimijoille. Meillä on Siikaisten metsätielle sovittu satunnaiskulkijoille 25 tai 50 euroa. riippuu kulkukerroista tilikaudella.

  Visakallo Visakallo

  Tiemaksuja on kyllä melko helppo keksiä ja määrätä, mutta kuka ne kerää ja valvoo? Kyllähän ne perustuvat täysin vapaaehtoisuuteen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsästäjät ovat sopimuskumppaneita, ei mitään tarvetta ryhtyä keräilemään tiemaksuja. Kunhan ajonopeudet pysyisivät aisoissa, niin OK!

  Eipä ole muustakaan liikenteestä harmia ollut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Sopimuskumppanin vuokraehtoihinkin voi vaatia tien vuokran. Ihan järkevääkin sillään. Minulla on sopimuskumppanina Metsä-Group ja sekin maksaa aina pyydettäessä tien käytöstä korvausta tai mursketta.

  Planter Planter

  Ei hirvestäjille, jotka muutaman kerran syksyssä tietä käyttävät, tiemaksuja määrätä. Tilanne muuttuu jos tien päästä löytyy metsästysmaja ja/tai ruokintapaikkoja, joille rahdataan apetta säännöllisesti, tonnikaupalla, eli tiluksilla harjoitetaan hirvitaloutta. Tällöin seura saattaakin olla jopa suurin tienkäyttäjäryhmä jolloin tiekunta laskee liikennemäärän perusteella seuralle tieyksiköt.

  Tällöin ei myöskään ole kyse aloituksessa tarkoitetusta tienkäytöllä hirvieläinmäärän pienentämisestä, vaan määrän ylläpidosta ja lisäämisestä.

  Nuakka

  Näillä kulmilla ei tiemaksujen kerääminen ole nyt ykkösasia, koko metsästys on vähän katkolla. Ensin metsästysseura riitautui keskenään ja jakaantui kahtia, sitten maanomistajat vuokrasivat maansa limittäin näille seuroille ja nyt lopuksi kasvava joukko ei vuokraa maitaan kenellekään. Onneksi ei ole paljoa hirviäkään kun meni pelleilyhsi koko homma.

  arto arto

  Hyvä esimerkki eräästä tiestä hirvestäjät ajoivat vesakot tienlaidasta (metsätie) lanasivat. Oli ihan kunnon autolla ajettava tie. loppui hirvestys . Nyt pääsee jalan pajuja pujotellen kasvanut umpeen (pituuta 2 km) Minusta tiet tehty liikuttavaksi  miksi niitä muuten tehtäisi. Täytyy olla omahyväinen nuuka joka estää liikkumisen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)