Keskustelut Puukauppa Tien korjausvelvollisuus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 82)
 • Tien korjausvelvollisuus

  Huomenta! Metsäpalstani läpi kulkee tie, jota pari viljelijää käyttää peltotöissä kulkiessaan. Tässä syksyn aikana tapahtuu palstallani muutaman hehtaarin uudistushakkuu, jolloin isot autot käyvät laanissa jotain 15-20 kertaa.
  Tien runko kestää sen kyllä, mutta pinta saatttaa märkänä syksynä kärsiä raskaasta liikenteestä. Suunnittelin, että tilaan mursketta sille tien osuudelle, jota puunajossa käytetään. Onko puunostajalla velvoitetta osallistua tienkunnostuskustannuksiin?

 • Planter Planter

  Selvä on ja ne metsätien murskekuormat maksavat osakkaat itse, että saavat ALVit vähennyksiin. Ei kierrätetä tiekunnan kautta ja hukata ALVeja.

  Ola_Pallonivel

  Välittäjän horinat kannattaa kuunnella varauksella. Varmistaa asian verottajalta, jos tosissaan on hommaan menossa mukaan.

  Tolopainen

  Eikä kannata ottaa yhtiön ilmaisia sorakuormia jää verovähennykset saamatta.

  Puuki

  Vielä vähän  alv.sta: Alv:lla voi ”tienata” jos firma ostaa alv-poisto-oikeudella vaikka kalustoa .  Alv:n voi hakea palautettavaksi, jos menot ylittää tulot.   Rahat tupsahtaa tilille, ei ollu isännötöntä rahaa tässä tapauksessa.  Takasin maksat vasta kun kalustoa myydään ; silloin sen osan alv:a joka kaluston sen hetkiseen arvoon kuuluu.

  Ja tiet pitää korjata sen joka niitä käyttääkin.   Kohta tilaan mursketta ja lähetän ainakin osan laskusta yhtiölle tai naapurille joka minun tietä käyttää.

  Panu Panu

  Meillä siirryttiin asunto-osakeyhtiössä ALV-velvolliseksi vain yhden (as oy:n omistaman) liiketilan osalta, sekin on mahdollista. Näin saadaan isohkosta remontista ALV:t pois.

  Ola_Pallonivel

  Kannattaa soralaskut sopia etukäteen, jos niitä muille lähettää.

  Panu, teittekö muutoksen yhtiöjärjestykseen?

  Panu Panu

  En nyt muista vaatiiko se tuon, verottajan sivuilta löytyy ohjeet. Muutos on vähän kesken meilläkin mutta ALV-vähennykset saa 6kk takautuvasti.

  Puuki

  Kannattaa soralaskut sopia etukäteen, jos niitä muille lähettää.

  Se on selvää että kannattaa.

  Tolopainen

  Asunto osakeyhtiöt ovat kuluttajan asemassa ja maksavat alvit palveluista eivätkä saa niitä vähentää mistään. Yhtiövastikkeissa ei tarvitse  alv veroja kerätä. Kyllä sostemit on nämä asiat ajaneet asukkaiden eduksi.

  Jätkä

  Tollon isännöitsijä siis maksaa ALVit omasta kukkkarostaan. Taloyhtiön putkiremontin voi urakoitsija laskuttaa asukkailta osakemäärien mukaan, jolloin esim korot ja alvit koituvat asukkaan = Joovaanin hyväksi?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 82)