Keskustelut Puukauppa Tien korjausvelvollisuus

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 82)
 • Tien korjausvelvollisuus

  Huomenta! Metsäpalstani läpi kulkee tie, jota pari viljelijää käyttää peltotöissä kulkiessaan. Tässä syksyn aikana tapahtuu palstallani muutaman hehtaarin uudistushakkuu, jolloin isot autot käyvät laanissa jotain 15-20 kertaa.
  Tien runko kestää sen kyllä, mutta pinta saatttaa märkänä syksynä kärsiä raskaasta liikenteestä. Suunnittelin, että tilaan mursketta sille tien osuudelle, jota puunajossa käytetään. Onko puunostajalla velvoitetta osallistua tienkunnostuskustannuksiin?

 • Ola_Pallonivel

  Vaikuttaa myös esim. vastikkeeseen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyöty tulee siitä että asunto oli ostettaessa halvempi ja myytäessä kalliimpi.

  Planter Planter

  ”Hyöty tulee siitä että asunto oli ostettaessa halvempi ja myytäessä kalliimpi.”

  No nyt tuli ”Jovainin” kauppatapa selväksi. Voittoa tulee.

  Tolopainen

  Ei ole normaalisti osakkeet myydään ilman alv veroa. Aivan samoin kuin pörssiosakkeetkin.

  Ola_Pallonivel

  Halvemmalla saat huoneiston ilman alvi toimintaa. Alvi lisätään markkinahinnan päälle, näin olen ymmärtänyt.

  Tolopainen

  Vuokraaja voi tietenkin maksaa alv veroa vuokran lisäksi. Yksi maa-alueen vuokraaja halusi aikoinaan niin tehdä ja minä hyväksyin ja tiliin sitten alv veroilmoituksessa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voi olla että lisätään, mutta niitä ei makseta vaan ne jäävät ikään kuin uinumaan 10 vuodeksi jona aikana ne nollautuvat. Ei ole pakko uskoa. Kun tuollaisesta yhtiöstä ostaa asunnon, hinta on alv-vastuun verran markkinahintaa alempi. Eiköhän tämä riitä tästä asiasta. Palataan tieasioihin.

  Planter Planter

  Sellaisen tapauksen kyllä tiedän, että eräs maajussi rakensi itselleen omakotitalon niin, että rakennuskustannuksiin sisältyvien laskujen ALVeja ei tarvinnut maksaa.

  Talon valmistuttua se oli pelkästään maatilamatkailun käytössä. Aikarajoja en muista, mutta joidenkin vuosien kuluttua, kun lopetti vuokraamisen maatilamatkailuun, voi muuttaa siihen itse asumaan, eikä ALVeja enää tarvinnut maksaa.

  Sitä en tiedä onko samanlainen puliveivaaminen ollut mahdollista asunto-osakeyhtiöissä. AJ:n jutun perusteella voisi olla.

  Tolopainen

  AJ sinua on huijattu.

  Tolopainen

  Sehän on Planter selvä asia, että yhtiö ei maksa alv veroa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 82)