Keskustelut Metsänhoito Tilavuuskasvun taulukko

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 151)
 • Tilavuuskasvun taulukko

  Hei,

  Olen aloitteleva metsänomistaja. Minua kiinnostaa, onko olemassa taulukkoa jossa on puun tilavuuskasvu suhteessa läpimittaan ja metsän pohjapinta-alaan. En ole sellaista onnistunut löytämään. Toki ymmärrän että on myös paikallisia muuttujia kuten kasvupaikkatyyppi ja lämpösumma. Osaisiko joku linkata taulukkoon tai tutkimukseen jossa tilavuuskasvua käsitellään?

 • Perko

  Visa voit tutkia aluksi ratkaisua  noista Antin kuvistakin esim.  On eduksi kun tuntee jotain oman yrityksensä  tuotannon virtausnopeuden vaikuttajista.  Tänne ei näköjään sallita kirjoittaa persoonan samankaltaisuuksista.  Muutamista  tulee mieleeni suomalaissatujen fiktiivisiä hahmoja.

  Puuki

  Kerrohan polkupyörävertaus ja kumulatiivisesta tappiosta taas  jotain Perko.    Joko olet hokannut sen selityksen jota  on suomennettu  sinulle monissa miehin ?

  mehtäukko

  ML Tiedeliite 2021 kirjoittaa prof. J Uusitalo: ”Ruotsissa tehtiin iso selvitys, ja sen mukaan menetämme jatkuvapeitteisessä kasvatuksessa 20% metsän tuotosta”.

  Se niistä virtausnopeuksista…

  Visakallo Visakallo

  Perko: ”On eduksi kun tuntee jotain oman yrityksensä tuotannon virtausnopeuden vaikuttajista.”

  Perko on aivan oikeassa. Olen tutkinut ja todennut, että tuotanto on silloin kannattavaa, kun tilille virtaa enemmän rahaa kuin sieltä lähtee.

  Puuki

  Virtausnopeus muuttuu ja syntyy tod.näk. ns. akanvirta, kun jk:n metsä ei kasvakaan kuten esim. jostain oppaasta on luettu .   Keskimäärin 20 % miinusta tuottoon ja siihen 6 %:n provisio jollekin neuvontajärjestölle , ei vaikuta kovin  hyvältä.

  Puuki

  Puiden tilavuuskasvu  lisääntyy enemmän kuin niiden pituuskasvu % lisääntyy.  Esim. jalostettujen taimien pituuskasvulisä voi olla 15 % ja tilavuuskasvuun voi tulla 20 % lisää/kiertoaika.    Kasvulisä ilmoitettaaan joskus pituuskasvun lisääntymisen mukaan vaikka suurempi merkitys on tietenkin tilavuuskasvun liääntymisellä.

  Puiden erilaisista kasvureaktioista harvennusten jälkeen löytyy tietoa mm.  alan julkaisuista mutta omat mitatut havainnotkin on mielenkiintoisia , jos joku niitä tekee.

  Hämmästyttävien tulosten kertojalta odotetaan edelleen ohjeita meille muillekin.  Kai nyt edes jotain murusia voisi kertoa salattua tietoa  jotta päästään jyvälle ?   Polkypyörävertaus ja kumulatiivisen tappion käppyrä ei riitä alkuunkaan.

   

  Perko

  Ompas kova paniikki Puukilla. Pahus,  en kerennyt aikaisemmin hellittämään hätääsi. ”Esittelystäsi” käy ilmi, että sinäkin völjäät ”säkillä valoa tupaan”.
  Keskinopeuden oikukas havainto eli siitä tekemäni esimerkki, se on säilynyt jo yli 100 vuotta muuttumattomana.  Onko  mahdollista, että  Puuki tai joku tamppaaja kumoaa sen?  Sama jos tuon 20 vuotta vanhan käyrän oikaisette sojottamaan pilviin yli plussan  niin sen kun, kerro siitä niille yo:n henkilöille minulle ei tarvitse.  Muuten, lukeminen kannattaa etenkin älykkäiden kirjoituksia.

  Rane

  ”Muuten, lukeminen kannattaa etenkin älykkäiden kirjoituksia.”

  Luen myös Perkon kirjoituksia.

  aegolius

  >jos tuon 20 vuotta vanhan käyrän oikaisette sojottamaan pilviin yli plussan

  Melkoinen mörkö siitä kumulatiivisen tappion kuvaajasta Perkolle tuli. Ei ole siis vielä ihan auennut… Sitä käyräähän ei ”plussalle” saa mitenkään, koska se ei ole kuvaajan idea laisinkaan. Eikä itse asiassa koko kuvaajassa edes ole kyse kasvatusmallien vertailusta.

  Visakallo Visakallo

  Ihminen voi olla hyvinkin älykäs, mutta ei välttämättä viisas. Olisiko tässä nyt sellaisesta kysymys?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 151)