Keskustelut Metsänomistus Toive kiinteistövälittäjille

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Toive kiinteistövälittäjille

  Tilat myydään yleensä tarjousten perusteella ja myyjä pidättää itsellään oikeuden hylätä tarjoukset ja siten olla myymättä tilaa, mikäli ei siitä riittävää hintaa saa. Tämä on mielestäni periaatteessa ihan ok menettelytapa. Muutaman kerran tarjouskilpailussa myyjä on kuitenkin asettanut alimman hyväksyttävän myyntihinnan epärealistisen korkeaksi, eikä ole tätä tarjoajille ilmoittanut. Hyväksyttävää tarjousta ei ole myöskään jätetty. Mielestäni tällaisissa tapauksissa olisi kaikkia osapuolia kohtaa reilua, että pohjahinta ilmoitettaisiin. Kun otsanahallaankin näkee, ettei missään tapauksessa ole valmis maksamaan pyydettyä hintaa, on täysin tarpeetonta osallistua tarjouskilpailuun. Ostaja käyttää paljon aikaa tilaan tutustumiseen ja siihen liittyvien asioiden selvittelyyn. Kustannuksiakin tästä jonkin verran syntyy.

  Välittäjät, onko siis mahdollista pelata avoimin kortein ja välttää turhan työn tekemistä? Mitä myyjä tai välittäjä voi voittaa juoksuttamalla laumoittain ostajia arvioimassa palstaa?

 • tamperelainen tamperelainen

  Vierailija: ”Itse olen sitä mieltä, että tila-arvio summa-arvomenetelmällä on vain metsätaloudellinen arvio ja muut hintaan vaikuttavat tekijät pitää arvioida erikseen ja kertoa niin myyjille kuin tarjoajillekin.”

  Keskellä korpea hankalien teiden takana maksetaan 25% yli metsätaloudellisen(kauppasummamenetelmä) arvon.Joissakin kohteissa 100 vuoden kiertoajalla ollaan edelleen tappiolla.Jos Espanjassa oli asuntokupla,Suomessa taitaa olla metsäkupla:Ehkä halpa velkaraha ja metsävähennys pyörittä ylihintaista metsäpalstakauppaa

  tamperelainen tamperelainen

  Kun sähköpostilla tehdään tarjouksia,niin kohtalaisen helposti voisi ilmoittaa palstan myyntitiedot.Väitän että tietämättömyys toteuneista kauppahinnoista on myyjien ja välittäjien etu,uskotaan että pitää tarjota 30% extrahintaa saadakseen palstan( esim rajanaapuri).Suuri osa ostajista ei ole niin aktiivisia kuin nimimerkki Gla,että ottaisi selvää toteuneista kaupoista selvää.

  Gla Gla

  Harrastelija: ”Kyllä metsäpalstan edulliseen saamiseen pitää edelleen se vanha sääntö, ettei niitä saa muuten kuin perimällä tai naimalla 🙂 ”

  Perinnöstä en tiedä, mutta toinen mainitsemasi vaihtoehto lienee kallein tapa hankkia metsää.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)