Keskustelut Metsänomistus Trollia pukkaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 137)
  • Trollia pukkaa

    Yle – luonto sabotaasiosasto oli tehnyt haastattelututkimuksen Helsingin rautatietasemalta. Kyse on nyt tiedustella ihmisten kantoja hakkuiden määrästä. Tv-ruudussa kolme iäkkään puoleista antoi  lausuntonsa jolla kuvataan yleisesti suomalaisten tuntoja asiasta.

    Näinkö alhaista on uutisointi pakkoverolla pönkitettävän Ylen toiminnassa?

  • Lenkopetäjä

    Sieltähän ne asiantuntijat varmasti löytyy 🤥

    Jätkä

    Jos Helsingin rautatieasemalta löytyisi joku, jolla on jonkinlainen pohja metsien kasvatuksessa ja käsittelyssä, niin ehkä hänen mielipidettään ei edes julkaistaisi. Kyselyssä nähdyillä henkilöillä ei ilmeiseti ole minkäänlaisia kokemuksiakaan metsästä – ei ainakaan hakkuussa käsitellyistä / ja täysin käsittelemättämistä metsistä.

    MaalaisSeppo

    Varsinaisen tutkimuksen teetti yle Luonnon taloustutkimuksella. Siihen liittyen yle itse teki r-asemalla populistiset haastattelussa.

    Tutkivalla journalismilla olisi nyt näytön paikka selvittää, mikä oli em tutkimuksen tarkoitus. Tuskin tavoitteena oli saada merkittävä, jopa Trumpin sotkuihin verrattava pääuutinen aamun uutisiin.

    Ihmiset eivät ymmärrä talouselämän ja viennin lainalaisuuksia. Metsäteollisuuden vienti on n20 %. Kun siihen lisätään ko aiheeseen liittyvät koneet, rakentaminen (ei tarvi tuoda lautaa ulkomailta) ym, niin taitaisi moni mökki kylmetä ja lähes kaikkien elintaso romahtaa ilman metsäteollisuutta. Populismi (lue idiotismi) valtaa alaa joka suunnassa.

    Puuki

    Yle voisi tulla tekemään vastaavaa ”tieteellistä kyselytutkimusta” kehä3:sen pohjoispuolelta ja kysyä yleistä mielipidettä vaikka kivihiilen käyttämisestä lämmitykseen pääkaupunkiseudulla. Tai mitä mieltä kansalaisten enemmistö on kustannuksiltaan paisuneista liikenneverkkojen rakennushankkeista, länsimetrosta yms. Ja voisi sitä kysyä muutakin, esim. tieverkon rappeutumisen ja polttoaineveron noston vaikutuksista raitiovaunuliikenteen ulottumattomissa olevilla alueilla.

    MaalaisSeppo

    Pieni korjaus edelliseen. Ko tutkimuksen teetti yle luonto-toimitus Taloustutkimuksella. Kun tarkastelee ko toimituksen kokoonpanoa, ei tarvitse ihmetellä. Veronmaksaja kiittää ja kumartaa nöyrimmästi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yle Puheella oli äsken äänessä toimittaja Jan Fredriksson, joka on opiskellut metsäalaa. Osasi hyvin suhteuttaa kyselyn tuloksen. Ei suurin osa noista vastaajista edes hahmota, mikä on hakkuiden ja elintason yhteys, tai ei ainakaan siinä kyselytilanteesssa. Osa ihmisistä hyväksyy hakkuut, mutta ei niiden rankkaa lisäämistä ja haluaisi, että jatkuvapeitteisiä metsiä olisi nykyistä enemmän. Sen sijaan että teilataan kysely poliittiseksi, voitaisiin pohtia mikä sen viesti on. Ainakin se, että metsäviestintää pitäisi olla enemmän.

    Jätkä

    Rahalla mitattuna vientitellisuudessa kärkikaksikkoon sijoilla 1 -2  on sijoittunut poikkeuksetta metsäteollisuus.

    Sen lisäksi – Jos otetaan huomioon puunjalostuksessa metsästä satamaan oleva ketju, eli metsätyökoneiden valmistu ja vienti, puunjalostuskoneiden kehitys, valmistus ja vienti (myynti) – menee metsäteollisuus niin suurella prosentilla ykköseksi, että Suomella ei olisi varaa edes kysellä moisia asioita Rautatieaseman kuljeksijoilta.

     

    Timppa

    Radiosta kuuntelin saman.  Siinä sentään pääsi ääneen pari toisenlaistakin mielipidettä, mutta eihän se koko asiaa yhtään paranna.  Yle on tilannut ”tutkimuksen”, johon taatusti sai tilaajaa tyydyttävän vastauksen.  Ongelma lähtee jo koululaitoksesta, jossa ei riittävästi opeteta talouden perusasioita eikä etenkään metsien käsittelyä ja metsätalouden merkitystä Suomelle.

    Kyllä tasapuolisuuden nimissä olisi pitänyt haastatella jotain metsästä elantonsa saavaa.

    uudehko metsänomistaja

    On tosi, että joku omistaa suomalaiset metsät. On myös tosi, että pääosa Suomen pinta-alasta on metsää, jota kaikki kansalaiset ovat oikeutettua henkisesti nauttimaan. Kysymys onkin siitä, kenellä on oikeus määritellä rajat, joiden mukaan metsiämme hoidetaan.

    kuusessa ollaan

    En tiennyt, että on olemassa sellainen kuin ”Yle Luonto”-osasto, kun kuuntelin aamukahvia juodessa tuota ”pääuutiseksi” nostettua tutkimusta.

     

    Mielenkiintoista, teetättääköhän Ylen rakennuspuolen osasto kyselyn siitä, mitä rakennuksissa pitäisi säilyttää, mitkä rakennukset pitää täyttää tai purkaa, vai millaisia kattomateriaaleja tulisi suosia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 137)