Keskustelut Metsänomistus Trollia pukkaa

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 137)
 • Trollia pukkaa

  Yle – luonto sabotaasiosasto oli tehnyt haastattelututkimuksen Helsingin rautatietasemalta. Kyse on nyt tiedustella ihmisten kantoja hakkuiden määrästä. Tv-ruudussa kolme iäkkään puoleista antoi  lausuntonsa jolla kuvataan yleisesti suomalaisten tuntoja asiasta.

  Näinkö alhaista on uutisointi pakkoverolla pönkitettävän Ylen toiminnassa?

 • nuori isäntä

  https://yle.fi/uutiset/3-10490500

  Näin niitä uutisia väritetään, saadan luotua sellainen kuva, kun halutaan ja näin vaikutetaan julkiseen mielipiteeseen.

  Sana jäi pois ”vahingossa”. Joo.

   

  Puu Hastelija

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e89616e5-faa8-4be3-b451-031999bac221

  Onneksi wwf on tällä kertaa todella pahoillaan ja lisäksi varmistanut, että SOPIMUS  EI KIELLÄ KUVAMANIPULAATIOTA. Varmistakaa siis, mihin lastenne /lasten lastenne taksvärkkirahat ovat menossa!

  Per Ä Reikäs

  On sillä kyllä vähän vaikeaa liikkua metsässä asemalla ja junis jotenkin

  https://www.hobbybox.fi/rollaattori-arvo-sisa-ja-ulkokayttoon

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hehe, mielensäpahoittajien lauma taas iskussa, kuten ”pöllögatessa”. Jääkarhukuvasta näkee heti ettei se ole aito. Eikä aitouden puute muuta mitenkään itse asiaa: avohakkuu vie pöllöltä elinympäristön ja ilmastonmuutos jääkarhulta.

  Puuki

  Niin pöllögatessahan oli pöllö istutettu  kannon päälle, kun ei ollut mukamas enää puita missä istua vaikka tosiasiassa pöllön puu oli pystyssä (ja muu reunametsä) ja sopiva ruokamaakin vieressä olevassa aukossa .

  Miten tuo on muuttunut joksikin ”mielensäpahoittaja”- tapaukseksi. Minusta kyse oli pelkästään propagandakuvasta, joka oli kuvamuokkauksella saatu sopivaksi julkasijoiden päämäärien saavuttamiseksi.

  Timppa

  Eikä aitouden puute muuta mitenkään itse asiaa: avohakkuu vie pöllöltä elinympäristön

  Nyt Anneli mokasit.  Avohakkuut tuovat pöllöille ruokamaat runsaine myyräkantoineen.  Tätähän kiihkomieliset avohakkuun vastustajat kuten pöllökuvan lavastajakin eivät halua tunnustaa.  Olisikohan ollut Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja, joka totesi sen itsestäänselvyyden, että pöllöt hyötyvät avohakkuista.

  Katselin kerran, kun helmipöllö oleili hakkuuaukossa.  Meillä oli muutama kelo pystyssä ja lintu vaihteli välillä puuta.  Sillä aikaa. kun sitä katselin se ei toki saanut saalista, mutta ei se ollut aurinkoa ottamassakaan.

  Per Ä Reikäs

  Olisi se hirveetä jos ilmasto muutos etenisikin jääkauden suuntaan,joutuisi sitten kantamaan kokoajan kivääriä mukanaan jääkarhujen vuoksi:)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vaikka hyötyvät, pöllöt ja myyrät eivät ole riippuvaisia avohakkuista – ei ainakaan samalla lailla kuin jääkarhu on riippuvainen jäästä.

  Metsuri motokuski

  Ei varmaankaan ole riippuvaisia avohakkuusta. Mutta voisi kuvitella että myyräkannat ovat hyötyneet avohakkuista ja siten myös pöllöt ovat niistä hyötyneet. Ainakin täällä joku joskus on kovastikkin halunnut myyräkantoja pienemmäksi ja syyllistänyt ketäs muuta kuin metsästäjiä.

  Jätkä

  Lähinnä totuutta olisi väite, että pöllöt ovat hyötyneet avohakkuista, koska kenttäkerroksen tapahtumia on todella helppo parkkailla liitelemällä avohakkuualueen yyläpuolella ja saaliin nappaaminen sieltä on aivan erisarjassa verrattuna umpitiheään metsään, jossa pöllö ei mahdu siipiään levittämään.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 137)