Keskustelut Puukauppa Trumpin aita Suomalaisesta puusta!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
 • harrastelija harrastelija

  Unkarissa nähtiin tuo älytön bisnes ihmisten salakuljetuksessa. Suomessa suuri virhe tehtiin Haaparannan ja Tornion rajalla, kun Ruotsi kiikutti busseilla yli 30 000 ”pakolaista” Suomeen. Nyt suurin osa noista ”pakolaisista” elää nimettöminä ja aikapommi kytee.

  Miksei noita oikeita pakolaisia voi ottaa maahan – eli naisia ja lapsia, joita sorretaan kriisialueilla? Vahvimmat ja röyhkeimmäthän sieltä tulee ensimmäisinä, jos niille annetaan tilaa.

  Puuki

  Konttiasuminen voisi alentaa ainakin jonkin verran pääkaupunkiseudun korkeita asumiskustannuksia. Rakentamisen kalleus siellä johtuu  osaksi  tonteista, joista pitää kuulemma (taisi olla jonkun RIL:n pomon lausunto) maksaa jo ennen rakentamisen aloittamista n. 500 € /tuleva asuntoneliö edestä erilaisia maksuja. Asuntojen kalleus ei siis johdu pelkästään rakentamisen kalleudesta tai rakennusfirmojen voittomarginaaleista.

   

   

  MaalaisSeppo

  Asuntoautohan olisi jo nyt edullinen asumismuoto yksineläjälle. Voi muuttaa työn perässä. Joku voisi vuokrata niitä kohtuuhintaan pidempään käyttöön.

  oksapuu

  Katselin tilastoja…

  Valtionvelka lisääntyi 2545 milj.€ vuonna 2016. Asumistuen määrä oli 1919 milj.€ vuonna 2016, kasvua 11%.

  Huh huh…

  Tolopainen

  Trumppi joutui maineensa pelastamiseksi amuttamaan muutaman ohjuksen puolityhjälle lentokentälle Syyriaan, joka oli jossain keskellä autiomaata. Venäläisiä oli varoitettu ja heille annettiin mahdollisuus häipyä paikalta, että voivat jatkaa suurvaltaa leikkimistä. Natokin tarvitsee jonkinlaisen vihollisen ja kehitysmaan tasolla oleva Venäjä kelpaa siihen hyvin nykyisen militaristisen johtonsa ansiosta, vaikka ei siitä mitään sotilaallista vastusta olisikaan.

  Visakallo Visakallo

  Eläkkeellä oleva vuorineuvos Tauno Matomäki kertoo HS:n haastalussaan mielenkiintoisia asioita. Ei ollut lainkaan yllättynyt Trumpin vaalivoitosta. Sanoi aikoinaan amerikkalaisille öljynporauslauttoja myydessään tavanneensa paljonkin pikku-Trumppeja, mutta hyvin vähän pikku-Obamoja.

  Tolopainen

  Matomäki sanoi paljon asioita, mm. että Suomessa ei kannata tehdä mitään hevosta pienempää. Ja kertoi eräästä kauppasopimuksesta, joka oli englanninkielinen, jonka olivat allekirjoittaneet täysin tajuamatta ehtoja, ja jokainen ymmärtämättä jäänyt lause oli myöhemmin maksanut miljoonan. Mainitsi kalleimmaksi kielikurssiksi, johon on osallistunut.

  Rane2

  Nyt kun Vihreät jyrää Helsingin keskuspuiston niin katepillarilla tasoitetulle kentälle vaan asfalttia ja kolmeen kerrokseen kontteja.Jo alkaa asuntojonot purkautua.

  Visakallo Visakallo

  Sattuivat Vihreät pitämään lauantaina vaalikojuaan meikäläisen käyttämän ruokakaupan nurkalla. Menin kysymään heiltä, että montako työpaikkaa olette luoneet ja aiotte luoda meidän paikkakunnalle?  En oikein saanut vastausta esittämääni kysymykseen. No, eihän niitä vastauksia tahdo saada aina muuallakaan, kun jotain kysyy.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ehdotus konttiasunnoista oli vähän pilke silmäkulmassa tehty, mutta ei ”sitolkankaan” ehdotuksella kovin pitkälle pötkitä. Asuntojen hinnat kun ovat korkeita,  ovat myös vuokrat korkeita. Jos sijoitukselle ei saa tuottoa,  yksityisiä vuokra-asuntoja alkaa kadota markkinoilta. En tiedä mikä olisi ratkaisu, ehkä poliitikot tietävät. Ehkä kaupunkien omaa vuokra-asuntokantaa pitäisi lisätä. Asuntoauto tai perävaunu voisi olla väliaikaisratkaisu mutta sille tarvittaisiin asemapaikka jossa sen saisi kytkettyä kunnallistekniikkaan, esim. leirintäalue. Ameriikassa näissä ”trailer parkeissa” asuu paljon ihmisiä!

  Yksi kokeilun arvoinen malli olisi ns. tiivis ja matala minimökkialue, ts. siirtolapuutarhan tyyppinen ratkaisu, mutta siten että tontit olisivat huomattavasti pienempiä. Asukkaiden yksityisyys turvattaisiin aidoilla ja yhteisöllisyyden tarve yhteisillä piha-alueilla. Talot olisivat yksi- ja kaksikerroksisia. Kevätmessuilla oli nähtävänä esim. Salvos-hirsitaloilla sopivan näköinen malli. Tarvittaisiin vain kaavoittajalta tontti ja asukkaiden yhteenliittymä toteuttamaan rakennushanke. Sijoittajia voisi tulla mukaan, että joukkoon saataisiin myös vuokra-asuntoja. Suunnilleen tuolla konseptilla tehdyillä ennakkomarkkinoinnissa olevilla Espoon Niipperin 25 neliön siirtolapuutarhamökeillä (vuokratontilla) on hintaa rapiat 70000 euroa, mutta niissä ei saa asua vakituisesti. Jos tuohon lisäisi lasiterassin ja parven, hinta jäisi silti alle 100000 euron. Tästä pitäisi saada vuokraa noin 6 prosenttia, jotta katettaisiin lämmitys, ylläpito, tontin vuokra ja nettotuottoa jäisi vielä verojen jälkeen 3 prosenttia, ts. vuokra olisi luokkaa 500 euroa kuussa, 20 euroa per neliö. Tämä on hyvin kohtuullinen vuokra pääkaupunkiseudulla.

  Hanke löytyy netistä: https://willaniipperi.fi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)