Keskustelut Puukauppa Trumpin aita Suomalaisesta puusta!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
 • Tolopainen

  Suomessa rakentaminen on kallista ja tehotonta ja se on ihan oma valinta. Kiinalaiset rakentavat  kerrostalon kuukaudessa, johon täällä menee vuosi, suomalaisen kirvesmiehen palkalla palkkaisi 100 kiinalaista rakentajaa. Ei täällä kukaan pyri mihinkään halpaan rakentamiseen, koko ajan tulee lisää pykäliä, jotka nostavat kustannuksia. Vasemmiston lentävä lause on pitäisi saada kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, niin pitäisi, jonkun pitäis ne tehdä.

  Asuminen ei ole kallista muualla kuin pääkaupunkiseudulla ja kaupunkien keskustoissa. Muualla se on aivan kohtuullisen hintaista, kun on aikoinaan ymmärtänyt maksaa asuntonsa.

  Jätkä

  ”Asuntoautohan olisi jo nyt edullinen asumismuoto yksineläjälle. Voi muuttaa työn perässä. Joku voisi vuokrata niitä kohtuuhintaan pidempään käyttöön.”

  Tiukan paikan tullen asuntoauto ei tarvitse kuin parkkipaikan, kunhan hankkii agrekaatin sähköä varten. Lisäksi sillä pitäisi toisinaan pyörähtää tyhjäämässä likavedet ja täyttämässä vesisäiliön.

  Myös asuntovaunu olisi ihan käyttökelpoinen, jos olisi henkilöauto asiointia varten.

  Puuki

  ”Espoon Niipperin 25 neliön siirtolapuutarhamökeillä (vuokratontilla) on hintaa rapiat 70000 euroa, mutta niissä ei saa asua vakituisesti. Jos tuohon lisäisi lasiterassin ja parven, hinta jäisi silti alle 100000 euron. Tästä pitäisi saada vuokraa noin 6 prosenttia, jotta katettaisiin lämmitys, ylläpito, tontin vuokra ja nettotuottoa jäisi vielä verojen jälkeen 3 prosenttia, ts. vuokra olisi luokkaa 500 euroa kuussa, 20 euroa per neliö. Tämä on hyvin kohtuullinen vuokra pääkaupunkiseudulla.”

  Riittäisikö  noissa eristys ja lvi-ratkaisut talviasumiseenkin ?

  Pienemmissä kaupungeissa/taajamissa tuolla n.500 € / kk vuokralla saa yksityisiltä vuokranantajilta hyvällä tuurilla esim. uudehkon n. 35 m³ saunallisen yksiön vuokrattua. Kaupunkien tai vuokrafirmojen omistamista ei tosin  yhtä edullisesti .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Willa Niipperissä on normaalit keittiöt ja kylpyhuoneet, joten ne käyvät talviasumiseenkin. Ehkä eristepaksuuksia olisi tuosta hiukan syytä nostaa ympärivuotisessa asumisessa? Peruslämpö näissä loma-asunnoissa lienee pidettävä aina päällä.

  Täältä ei saa 500 eurolla kuin kimppakämpän tai opiskelija-asunnon, kuten esim. vuokraovi.com palvelusta näkee. Siellä näkyy muuten joku vuokraavan Niipperissä loma-asuntoa (siirtolapuutarhamökkiä) 480 e/kk, kesäkäyttöön. Aika lähelle osui vuokratasoarvioni, lonkalta heitettynä.

  sitolkka

  Asumistukien portaittainen poisto kyllä auttaa. Hinnat sitten mukautuvat. Mitään muuta ei voida tehdä. Asumistuet ovat aivan kohtuuton tulojensiirto muualta suomesta pääkaupunkiseudulle. Tautiin auttaa yleensä parhaiten se, että taudin aiheuttaja poistetaan. Suurin taudinaiheuttaja on tässä tapauksessa asumistuki.

  Visakallo Visakallo

  Jyväskylästä tuli Suomeen kaupunki, jossa Vihreät ovat valtuuston suurin puolue. Jäämme jännityksellä odottamaan, miltä kaupunki neljän vuoden päästä näyttää!

  oksapuu

  Jep..

  Mielenkiintoista  on vieläkö kivihiilenpoltto Jyväskylässä jatkuu?

  koillis lappi

  Anneli.Eikös sipoon puolella ole salmen leirintä-alue.Ostappa vaunu ja käy kokeilemassa vaikkapa vuosi.Ja kerro sitte haluaisitko kenenkään asuvan niin.Toinen vaihto-ehtohan on notkua jonku työmaan pihalla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos vakavasti puhutaan, trailereissa tai konteissa ei pitäisi kenenkään meidän ilmastossa asua, paitsi jos vaihtoehto on olla asunnoton. Laurin talot -ohjelmassa seurataan vähän toisenlaista asumista, tänään osa 2!

  harrastelija harrastelija

  Käsittämätöntä tuo vihreiden suuri kannatus. Jos vähääkään seuraa Ville Niinistön juttuja, niin niissä ei ole päätä eikä häntää. Kauhea uhoaminen ja sekös vetää mukaansa joutoporukkaa. Täälläpäin vihreä ääniharava on nuori ja nätti naisihminen, joka luettelee kaikki asiat miten uusi hallitus on tehnyt positiivisesti, työtilanne on käänntynyt nousuun, investoinnit on lisääntyneet, rakennustoiminta on elpynyt… Mutta silti menee tähän Villen hallituksen hallitsemattomaan räkyttämiseen.

  Helsingissä savutetaan edelleen hiiltä ja kaasua. Puukattilaa rakennetaan kovalla innolla, mutta polttoaineeksi on päätetty Puolasta saatavaa peleettiä! Onpa tosi hienoa estää kotimaisen metsän hakkaaminen luonnon suojelun nimellä ja pelastaa maailman ilmasto säästämällä kotimaista puuta, jota kasvaa ylenmäärin.

  Vihreiden ”työn teko” tarkoittaa käytännössä, että estetään toisten tekemää työtä. Muutenkin nämä oppositiossa olevien vaalipuheet olivat samaa liturgiaa ja kansaa hämättiin osin valepuheilla lupaamalla kaikkea hyvä mitä mieleen tuli.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)