Keskustelut Metsänhoito Tuhkalannoitus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)
 • Tuhkalannoitus

  Merkitty: 

  ”Tuhkalannoitus lisää metsien hiilinielua. Sen määrä voitaisiin jopa nelinkertaistaa. Jutussa on laskeskeltu että tuhkalannoituksella saadaan ainakin noin 3 kuutiometriä lisäkasvua hehtaarille vuodessa. Parhailla kohteilla selvästi enemmän.”

  Mistähän nämä A.Jalkasen kasvuluvut ovat peräisin?

  Tapion julkaisu: Puutuhkalannoituksen vaikutus kasvuun

  Mervi Matilainen

  Tämän tutkimuksen mukaan kasvunlisäykset olivat  merkittävästi vaatimattomat kasvuluvut kuin 3 kuutiota vuodessa.

 • Per Ä Reikäs

  Paikalliset tuhkien tuottajat hukassa

  Levittelisin kyllä metsiini

  Jos tarjontaa olisi???

  pikkutukki

  15 vuotta sitten tuhkalannotutin 30 hehtaaria  , nyt makoilen uunin pankolla ja paukuttelen henkseleitä !

  Per Ä Reikäs

  No vanhemmalla iällä oikeus levätä

  🧐

  Jätkä

  Kuten tiedetään, puut ym ovat riippuvaisia myös sienirihmastoista. Ne, samoin kuin puiden hiusjuuristo, on kehittynyt vallitsevaan happamuustasoon. Jos happamuutta kivennäismaalla alennetaan kalkilla / tuhkalla, pitää sienirihmaston uudistua ja vaikutus on jopa kasvua heikentävä. Siksi puusto kasvaa hyvin kalkkipitoisella maalla, mutta happamen maan kalkinta samalle tasolle ei anna vastetta.

  Jos ja kun kuitenkin innokkaasti tuhkaatte kangasmetsiänne, pankaa tuhkaa reippaasti, mutta älkää odottako edes neulasten vihreyden lisääntyvän ainakaan viiden ensimmäisen vuoden aikana. Tosin vaikutus kestääkin sitten 40 vuotta.

  metsä-masa metsä-masa

  Tuhkan saanti toden-näköisesti helpottuu, koska puupolttoaineita poltetaan lisääntyvästi. Tuhkalle tulisi rakentaa lisää rakeistus laitoksia, jossa siihen lisätään booria, joka on lähes aina tarpeellinen. Itä-Suomessa väliaikaisesti lykkääntyi viimekesän lannoitukset kuluvalle kesälle, koska kuljetus matkat olisi olleet kohtuuttoman pitkiä, näin kertoi levityspaketin myjä Mhy !

  Omat kokemukset on edelleen tuhkasta myönteisiä, kuluvalle levityskaudelle lisättiin n. 10 ha:n sopimus, mutta kivennäismaiden lannoitukset jätettiin nyt väliin.

  pikkutukki

  Luulisi , että välimatkat pysyneet samoina ? 🤔

  Per Ä Reikäs

  Lähinnäkin turve/neva/suo maille tuhkia, liekö hyötyä kankahilla

  Puuki

  Tuhka-typpi lannotusta on saatavissa kangasmaille.  Pitäsi olla vähän parempi vaikutus kuin NPK- lannotuksella, tiedä sitten miten missäkin toimisi käytännössä.  Luomulannotus paras näillä nykylannote hinnoilla.   Leppää tai jotain palkokasvia/puna-apilaa lisäksi jos löytyy jostain  edullista siementä typen sidontaan. Tuhkaa muiden ravinteiden tarpeisiin.      Ruotsalaisen puutarhaohjelman kurpitsan kasvatuskisan voitti muuten ukko joka kusasi typpilisän kurpitsalleen lisälannotteeksi .  Nestemäinen typpilisä on parasta imeytymään. Siitä voi ottaa oppia metsänlannotukseenkin.

  Per Ä Reikäs

  NPK lannoitukset jatkossa vain miljonääreille huvituksiksi

  Me muut tyytykäämme tuhkiin

  Josko olis jaos edes sitäkään

   

  Per Ä Reikäs

  Mahdolliset tuhkien tuottajat Herätkää voisitteko joskus ilmoitella jaoistanne🦨

  Ottaisin

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)