Keskustelut Metsänhoito Tuki

Viewing 10 replies - 11 through 20 (of 24 total)
  • Tolopainen

    Hiilipäästöt tuossa vain kasvaa, kun ei ole kuin yksi tehdas, joka tekee rakeistettua tuhkaa keski-Suomessa ja sitä pitäisi rekoilla ajella ympäri Suomea. Vai tuetaanko sitä, että vien takasta tuhkaa metsään.

    A.Jalkanen

    Siitä miten asiat ovat, ei voi päätellä miten niiden pitäisi olla. Jos tuhkan kysyntä räjähtää, noita laitoksia voitanee perustaa yksi lisää etelään ja yksi lisää pohjoiseen.

    Puuki

    Kohteet pitää valita oikein. Muhoksen koealueella taisi olla melkein puutonta nevaa ja puuta saatiin kasvamaan lisää n. 60 vuodessa n. 570 mottia/ha . Varmaan ihan käypää tukkipuuta vähintään puolet siitä.  N. 570 000 kg Co2:n sidontaa /ha,  ja euroissa laskienkin taisi mennä plussalle kevyesti lisäkuluista huolimatta.

    Tolopainen

    Tuhkan levitykseen saa tukea vain puolukkatyypin rämeille, eli puuttomat alueet jää edelleen omaan piikkiin ja suurin osa ojitetuista rämeistäkin.

    Kurki

    Aloituksen linkissä oleva tieto nykyisten Kemeratukien loppumisesta 2020 pitää paikkansa, mutta uusien Kemeratukien pitäisi tulla tilalle 2021.

    Nykyinen kestävän metsätalouden rahoitusohjelman laki (kemera) päättyy vuonna 2020, kuten EU:n maaseutuohjelmakin. Uutta kannustejärjestelmää on työstetty maa- ja metsätalousministeriön johdolla, ja alustava luonnos valmistunee syyskuussa.     https://www.metsalehti.fi/artikkelit/uutta-kemeraa-tyostetaan-parhaillaan-byrokratiaa-halutaan-karsia-ja-tukikohteita-lisata/

    Puuki

    Puuttomille alueille ei saa terveyslannoitustukea mutta muille puuta (riittävästi) kasvaville alueille saa. EI  tarvi olla puolukkatyypin rämettä. Ravinnehäiriötä voi olla ja usein onkin juuri rehevällä turvemaakasvupaikalla.

    Tuen kanssakin tuhkalannoitukselle tullee hintaa melko paljon mutta oikeaan kohteeseen osuessaan toimiikin hyvin.

    Kurki

    Puuki: N. 570 000 kg Co2:n sidontaa /ha,

    Tuohon kun lisää juuriston ja oksiston hiilen vielä, niin sidontaa olisi 1,35*0,57 milj.kg=0,78 milj.kg/ha.

    Muhoksen Leppiniemen tuhkalannoituskoe: Puuston kokonaistuotos (m3/ha) vuonna 2007 eli 60 vuoden jälkeen Vertailu (0) 50 Tuhkaa 8 t/ha 450 eli 9-kertainen Tuhkaa 16 t/ha 600 eli 12-kertainenMuhos Leppiniemi –Suomen tunnetuin puutuhkakoe Lannoitus koivupuun tuhkalla

    http://www.metla.fi/tapahtumat/2011/sum-seminaari/esitykset/Moilanen.pdf

    mulle

    Varsinaisia tuhkaluukkuja taas.

    Onhan se hyvä että joutomaiden (pajukoiden ynm.) metsitystä aletaan tukea,oikein hyvä hallitus ohjelma,tuhkaa muuten löytyy lähes joka pitäjästä ja koneita on levitykseen.

    Scientist

    Metsitystä harrastettiin Suomessa laajasti 1970-luvulla ja 1990-luvulla. 1970-luvulla syynä taisi olla maatalouden ylituotanto. Oli mm. ns luopumiseläke, jossa maat piti myydä valtiolle. Kaikkea ei tarvinnut myydä jos metsitti niistä osan. 1990-luvulla taisi syynä olla EU-sopimukseen liittyvät pelot maatalouspuolella vai muistaako joku paremmin.

    metsänkasvattaja

    hallitus  taitaa  olla  vieläkin  joulutunnelmissa   kun  tukia ovat   suunnittelemassa  vähän  joka  kohteeseen  kulmurilta  tullut  jo kaksi  ehdotusta   netsänomistajille  hiilinielutuki  ja  nyt  myöhemmin  asuntojen  arvonlaskun  korvaustuki  mistähän  rahat  otetaan  kun  täällä  jo  nyt tuetaan sitä  sun tätä  ihan turhaan  jos  toistakautta   otetaan  pois

Viewing 10 replies - 11 through 20 (of 24 total)