Keskustelut Puukauppa Tukkia kateissa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 203)
 • Puuki

  Just meni tuossa ohi rekallinen sellutukkia tehdasta kohti. Osa selluksi ja osa lämpöenergiaksi.

  Tolopainen

  Mielikuvitustarinoita, että vuosittain ostettavasta tukkimäärästä puuttuisi 20%. Aika pitkiä seisokkeja olisi ollut sahoilla.

  Nostokoukku

  Mitä väliä siinä on mihinkä tukki päätyy. Vai saako metsänomistaja selluksi tai energiaksi menevästä tukista vain kuidun hinnan? Sama jos mansikkakauppias päivittelisi, että myymistään mansikoista vain puolet keitettiin hilloksi, ja harmittelisi että ilmeisesti puolet menikin mehuiksi.

  Kalle Kehveli

  Kun tukkia menee kattilaan, sillä poljetaan sellupuun hintaa. Tämä pitää ymmärtää!

  Täälläpäin lähes kaikki tukki menee selluksi.

  Rukopiikki

  Aika yleisesti pikkutukkia on ajettu ennenkin selluksi. Periaatteessa olisi ollut sama katkoa vain isoa tukkia ja kuitua ja sitten maksaa kuidusta paremmin. Mutta kun! Se olisi nostanyt yleisesti kuidun hintaa.

  Nostokoukku

  No sitten kannattaa tukkirungoista myydä vain latvat ja jättää järeä osa pystyyn.

  Visakallo

  Onhan näitä aikoja ollut ennenkin, että suuret määrät tukkia menee muualle kuin sahoille.

  Jätkä

  Periaatteessa otsikko johtaa harhaan. Kyllä aivan varmasti jokaisen kuution loppukäyttöpaikka on tiedossa. Eivät ne ole hukkuneet matkalla, kaikki vaan eivät tiedä kaikkea.

  Aikoinaan Esim Virroilla oli melko suuri huippulaatuisen kuusitukkileimikon päätehakkuu. Hyvin hoidettu metsä, jossa oli kuusen osuus väh. 99 %. kaikki järeää tukkikokoa.

  Metsurihkkuu silmävaraisella katkonnalla, tavoitepituus 6 metriä.

  Kaikki Kuusi ajettiin Lielahden sellutehtaalle.

  Sama toistui Sahalahdella seuraavana vuonna.

  Miksi itketään, jos tukkia menee muualle kuin sahalle tai sorvaamolle?

  Visakallo

  Nykyajan uutisvirrassa kilpaillaan otsikoilla, jotta juttu huomattaisiin. Sisällöllä ei ole niin väliä, eikä sitä moni edes luekaan. Jopa säätiedotkin noudattavat samaa kaavaa.

  Apli

  Juu aikoinaan pysäytettiin UPM:lläkin sahoja ja tukkia paperitehtaalle, toki silloin tuskin poltettiin tukkia energialaitoksilla mitä turvepulassa ja sähkön korkean hinnan takia nyt tehtiin, jatkossa varmaan homma kiihtyy kuten jutussa mainittiin syitä oli Kemin ja Oulun investoinnit.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 203)