Keskustelut Puukauppa Tukkipula??

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Tukkipula??

  Merkitty: 

  Pitäneekö huhu paikkansa Pölkyn sahoilta loppumassa tukki? Miten lienee Keiteleen Kemijärven saha.

 • Rane2

  Pölkky kyllä tekee parhaansa jotta heille ei myytäisi puuta.Mitat ovat myyjän kannalta huonoimmasta päästä,pinoja ajettaessa jää aina se viimeinen nökkönen ajamatta ja kun se on viimein hävinnyt niin tilitys viipyy,myyjä maksaa Pölkyn urakoitsijan tekemät raakit,yms.

  Maine on helppo pilata vaan hidas saada takaisin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Looppuuhan se tukki sahalta jos ei ole ostettu tarpeeksi. Tässä nyt vain kipuillaan sen ostetun varaston kanssa. Talousmiehet sanoo että tukki pitää olla samana päivänä terissä kun se maksetaan tai mieluummin kuukautta ennen.

  Ei sellaisilla sahoilla tuollaisia ongelmia ole jotka ostavat tarvitsemansa puun niin ajoissa ettei moton puolenpäivän letkuremontti pysäytä sahaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  Tanelilta mehevää sanankäyttöä ! Pisteitä tuli !

  Tolopainen

  Tuossa lähiseudulla oli erään keskisuuret sahan päätehakkuutyömaa. Tukit lähtivät samantien sahattavaksi ja ajolla näytti olevan kiire, kun kaksi ajokonetta oli laitettu samalle palstalle. Kyllä nyt olisi tilaisuus saada parempia hintoja tukista,  alle 60€ hinnat on lahjoittamista, eivätkä vastaa kymmenen vuotta sitten maksettuja verottomia tasoja.

  Puuki

  Jokos se sähköinen puun markkinapaikka toimii niin. että yksityisetkin pystyisi tekemään tarjouspyyntöjä leimikoistaan ?

  Kuusisahatavaraa menee ainakin  Kiinaan hyvin joten pieni hinnannosto ei olisi ollenkaan kohtuutonta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Rokottakaa nyt kellä on myytävää. Oppivat ostamaan tukkinsa ajoissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Jos ja kun – Firma saa ostettua leimikon pystyyn ja sillä on aikaa kaksi vuotta korjuun tekemiseen, niin onko ”etumaksu” niin suuri, että yhtiö ei pysty sitä Miljardivoitoistansa nipistämään? Minun ymmärrykseni mukaan yhtiön kannattaisi joka tapauksessa tehdä ostoja niin paljon, että ainakin vuoden pystyvarastot olisivat sovittuina.

  Naapurilla oli kauppa sovittuna lähes kahden vuoden ajan ja juuri äsken hakkasivat ja pistivät pinoon – etupäässä koivukuitua, joka on suhteellisen järeää.

  Saas nähdä, kuinka liukkaasti varasto tyhjenee.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ostetun varaston kutistaminen liian pieneksi on ilmeisesti tehnyt kustannuksia metsäfirmoille jo pitkään. Tulee monenlaista sählinkiä, kun puut ovat aina viimeisessä kalikassa. Se on vain niin somaa että se on ihan hyväksyttävää kulua, tai iso pomo ei edes ymmärrä sen päälle. Ison pomon on vain niin helppo tuijottaa tilastoarvoa keskimääräisestä puuvarannosta ja siitä pitäisi sitten nirhata vielä kuukausia pois.

  Minullakin pieni koivukuituerä lähti seuraavana päivänä kun oli laputettu, eli kiire oli.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Hintaan ei ole  odotettavissa mitään korotuksia (ellei sitten käy noin, että raaka-aine loppuukin yllättäen) , koska varastot on pieniä.

  Odottelemme parempia aikoja….

  Timppa

  Kun katselee viikoittaisia puukauppamääriä tältä ja edellisiltä vuosilta, niin eipä näytä puupula yhtiöitä uhkaavan.  Niin paljon on kauppoja tehty viime syksyn ja tämän alkuvuoden aikana.  Tai sitten tuotantoa on kasvatettu kymmeniä prosentteja.

  Ja hinnat koko vuoden käytännössä samoja.  Ei kannata toivoa muuta kuin, että puu kasvaisi hyvin.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)