Keskustelut Puukauppa Tukkipula??

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Tukkipula??

  Merkitty: 

  Pitäneekö huhu paikkansa Pölkyn sahoilta loppumassa tukki? Miten lienee Keiteleen Kemijärven saha.

 • Korpituvan Taneli

  Harrastelija:

  ”Pölkyn ostomies ei vaivatunut vastaamaan soittopyyntöön? Miten pölkyllä voi olla tukkipulaa?”

  Juurihan Sinä kysymykseesi edellisessä lauseessa vastasit.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  AMMATTIMIES

  MUISTAN KUN VUOSIN 6KYNENTÄ,LUKUN LOPULAN HAKATIIN YHTIÖLEN NIIN.ALK0 TAVARAA MENTÄ MAALILMALE,SEKÄN ALK0 YHTIÖLÄN OLTA,KALIK0STA PUUTETA.NIIN ALK0VAT MAKSAA PIISKA,RAHAA KUN JOS SA1 PÄIVÄSÄ,TARPEEKSIN MOTIA A1KANSEKSI.NIIN MINÄ PA1NON PITKÄÄ,PÄIVÄÄ OLIN SILON HUIPUN,TIKISÄ SEKÄN OLI MINULAN,HUIPUN TUOTOSKET.NIIN MINÄ OTIN PIISKAT,JOKAN PÄIVÄLTÄN KOVAT OLI,TILIT SINÄN TALVINA.SEKÄN JOUTUIN KATEUTEN SEKÄN,KATKERUUTEN KOHTEKSIN KUN EREHTYIN,SEN YHTEN TILIN PUSIN NÄYTÄMÄÄN.EI OLE TÄNÄN PÄINÄVÄNÄ,TILIT ENÄÄN SITÄ LUOKAA KE1TO,PALKALA NYKYJÄN SAHATAAN.

  Tolopainen

  Viimevuoden keskihinta mäntytukille oli hiukan yli 53€, sanoisin että myyjät tekivät huonompia kauppoja kuin mistä nyt ovat käräjillä vaatimassa lisää rahaa.

  Korpituvan Taneli

  Jätkä:

  ”Tilastot ovat osoittaneet, että sahatavarapuolella vientisahat saavat keskimäärin ”tilin” noin 9 kuukauden kuluttua siitä, kun tukkipinoa on alettu sahaamaan. Saattaa kulua jopa vuosi, ennenkuin tilitys tulee. Se on vakava paikka yritykselle, jonka pitää ostaa vuosi tukkia ennen kuin tili varmasti tulee. Eikä sahaus, kuivaus, lajittelu ja satamaan huolehtiminen ole ilmaista touhua.”

  Näinhän se menee ja on aina mennyt sahateollisuudella.

  Mikä tekee tuosta 9 kuukauden ajasta niin damaattisen. Jos tutkitaan tilastoja kauempaa niin tuo aikahan on koko ajan supistunut. Kun lähdetään tarpeeksi kaukaa taapelikuivatuksen ajoista, niin tuo aika lie ollut lähempänä kolmea vuotta. Sieltä on sitten tultu aimo harppauksin lyhyempään ja lyhyempään aikaan.

  Aina kun jotain valmistetaan, niin raaka-aineitten maksu on ennen kuin tuotteesta saadaan rahaa. Kyse on siis ihan normaalista bisneksen teon yhteydessä huomioon otettavasta asiasta.

  Metsätaloudessa tuo aika on jopa kymmeniä vuosia, näin vertailun vuoksi sanottuna.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)