Keskustelut Puukauppa Tukkipula??

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Tukkipula??

  Merkitty: 

  Pitäneekö huhu paikkansa Pölkyn sahoilta loppumassa tukki? Miten lienee Keiteleen Kemijärven saha.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Viikottainen puukauppakäppyrä näyttää tosiaankin ihan hyvältä. Joku sitä puuta siis ostaakin.

  Tarjontaa kuitenkin senverran, että pulaa ei taatusti ole. Joko ei ole osto-organisaatio tehtäviensä tasolla tai yksinkertaisesti ei ole rahaa, jos jollakin pulaa tulee.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  harrastelija harrastelija

  Tuossa ennen vuoden vaihdetta kyselin tarjouksia myös sahoilta, kun oli kesäkorjuuleimikko hyvältä hollilta pelkkää mäntyä. MG:n tarjous meni edelle tukin hinnassakin sahayritykseen verrattuna. Pölkyn ostomies ei vaivatunut vastaamaan soittopyyntöön? Miten pölkyllä voi olla tukkipulaa?

  Jätkä

  Vilppulan ympäristössä  MG: llä on iso suu ruokittavana, eikä se suu tule tyydytetyksi kuitupuulla.

  Esim UPM:n tilanne lähistöllä on aivan toinen, kun sillä on Jämsässä sahan lisäksi sellua ja paperia tuottavat tehtaat, jotka nielevät melko mukavasti kuitupuuta. Samoin on sillä Porissa rinnakkain saha ja kuiduttava teollisuus.

  Kannattaa pistää naama muistiin niiltä ostomiehiltä, jotka vastaavat tarjouspyyntiin.

  KeLo

  Tein tukkikauppoja viime vuoden lopulla ja sain tarjouksen mm. Pölkky Oy:ltä.

  Olen Ranen kanssa kyllä aivan samaa mieltä, että jos Pölkyllä on tukkipula niin se on kyllä itse aiheutettua. Oli se heidän tarjouksensa senverta törkeä, että en ihmettele, jos puukauppa Pölkyn kanssa ei käy.

  Köppäkynsi

  Onnekseni Pölkky ei pahoittanut mieltäni tarjouksellaan, koska en saanut heiltä mitään vastausta pariin yhteydenottooni. Keiteleellä Kemijärveltä ei tällä hetkellä ollut ostohalukkuuta päätehakkuuleimikolleni. Ainoan tarjouksen sain Stora Ensolta. Tukkipula ei tuntunut vaivaavan SE:täkään.

  Taiki

  Tarkalle on viritetty ainakin joillakin sahoilla raaka-aineen hankinta.

  Naapuri myi viime syksynä päätehakkuun, ( 3 ha) pääosin kuusikkoa.

  Kaupat tehtiin iltapäivällä. Seuraavana aamuna oli moto palstalla. Ajokone perään ja kun tukkia oli autokuorma kyytiin ja sahalle. Toista kuormaa hakiessaan autokuski kertoi, ettei sahan kentällä ollut kalikan kalikkaa kun hän kaartoi pihaan. Sahan porukka istui odottamassa, että auto tuli ja pääsivät taas tositoimiin.

  Taitaa sahauksen kannattavuus olla kuitenkin varsin hyvällä tasolla, kun  kestää tuollaista toimintaa.

  kuusessa ollaan

  Tai sitten kassa on niin tyhjä, että eletään kädestä suuhun. Hyvässä lykyssä rahat valmiista tuotteesta ehtii firman tilille siinä vaiheessa, kun pitää maksaa metsänomistajalle.

  jees h-valta

  Veikkaan juuri tuota kuusessa ollaan -kommenttia oikeaksi.

  Tolopainen

  On se hyvä, että tukkipuolella on enemmän ostajia kuin kuidussa, jos olisi vain kolme suurta, tukki olisi huomattavasti nykyistä halvempaa. Tukeista saa selkeästi paremman hinnan ja paremman tukkiosuuden myymällä ne sahoille. Onhan se selvä asia että he painottavat hakkuissa tukkia ja pyrkivät minimoimaan kuidun.

  Jätkä

  Tilastot ovat osoittaneet, että sahatavarapuolella vientisahat saavat keskimäärin ”tilin” noin 9 kuukauden kuluttua siitä, kun tukkipinoa on alettu sahaamaan. Saattaa kulua jopa vuosi, ennenkuin tilitys tulee. Se on vakava paikka yritykselle, jonka pitää ostaa vuosi tukkia ennen kuin tili varmasti tulee. Eikä sahaus, kuivaus, lajittelu ja satamaan huolehtiminen ole ilmaista touhua.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)