Keskustelut Metsänhoito Tuleva Kemera

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)
 • Tuleva Kemera

  Merkitty: 

  Uusi kemeralaki oli lehetekeskustelussa viime viikolla. Nyt se on menossa valiokuntakäsittelyyn. Yritän linkittää se esityksen tänne. Jos ei onnistu niin se löytyy eduskunnan sivuilta. Nyt hyvät veljet ois aika purnauksen ja munien puristelun sijaan vaikuttaa. Saataisiin laki toimivaksi. Se kuitenkin on tärkeää meille. Meillähän on jokaisella jonkinlaisia suhteita kansanedustajiimme ja joillakin maa-ja metsävaliokunnan jäseniinkin.

  Lukekaa tarkkaan läpi tuo esitys. Toivoisin nyt vilkasta keskustelua tällä arvostamallani foorumilla. Meiltä täältä ilmeisesti joku lähtee valiokunnan kuultavaksi. Eväitä sais olla reilusti repussa ettei se ole pelkästään ”minun mielipide”, vaan porukalla pohdittu!

  Valmista lakiahan meidän on turha purnata…on mikä on…

  linkki; https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_6+2017.aspx

 • Tolopainen

  Pahin ongelma noissa on, että anomuksen käsittely kestää neljä kuukautta ja viime vuonnakin lokakuussa tehty ja toteutettu varhaisperkaus maksettiin vasta tänä vuonna ja viime vuodelta jäi rahaa käyttämättä. Aiemmin nuo päätökset hoituivat parissa viikossa. Mitään parannusta noihin pitkiin käsittelyaikoihin ei ole tulossa. Meillä on valmiit tiedot metsään.fi palvelussa. Mitä käsittelemistä noissa anomuksìssa muka on. Valtionhallinnossa digitalisaatio vain hidastaa toimintaa.

  pikkutukki

  Tuo ollut erikoisuus , että nuoren metsän kunnostus (ensiharvennus)lisän saanut kun puuta ollut tarpeeksi paljon ! Mielestäni varhaisperkaukseen ja nuoren metsänhoitoon riittäisi nuo ns. raivaussahatyötuet .

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  EN TIETÄN JOS KUN,KEMIRAA E1 SAATA K0HTILEEN NIIN.KUINKAN KÄY SUOMIN METÄN,HOITON KUN.NYTKIN ONKIN JO PALION,TAMIKOTA HOITANMATA.VIELÄKÖN SAATAAN RAHA METIÄ KUN.TAMIK0T KASVAA HIESUN  KOVUA KUN,ISÄNTÄT JÄTÄÄ TAMIK0N HOITOT,JÄLKIN P0LVILEN.

  Rane2

  Nuoren metsän kunnostukseen ja pienpuun keräykseen saisi tukea jos toimenpide ei ole kaupallisesti kannattava.Tämä varmaan auttaa rahojen riittävyyteen miten nyt sitten rajataankin.Eli semmoisiin ensiharvennuksiin joista tulee kohtuullisesti puuta ei tukea enää saisi. Ihan hyvä,luulisin.

  Tolopainen

  Valtion siis pitäisi rahoittaa huonoa metsänhoitoa ja rangaista hyvää, verottamalla pientä puunmyyntituloa. On sitä aikoihin eletty. Rääseiköt pitäisi rajata kokonaan tukien ulkopuolelle.

  Rane2

  Mikä tekee taimikonhoidosta huonoa metsänhoitoa?

  Kalle Kehveli

  Kaikki kemeratuki pitäisi kohdistaa taimikonhoitoon, siitä se metsä syntyy. Muut tuet pois kokonaisuudessaan. Tuet pitäisi saada myös jälkikäteen työn valmistuttua.

  Tolopainen

  Metsänomistaja voi itse harventaa taimikkonsa, ei siitä paljon kuluja synny, kun käyttää raivaussahaa. Ilman Kemeraa ojitusaluieden metsät jää harventamatta, ei metsäyhtiöt niitä ilman Kemeraa osta. Tai omistajalle tulee lasku harvennuksesta.

  Kalle Kehveli

  Puuta on nytkin liikaa, ojitusalueet joutaa jättää luonnontilaan pilaamasta vesistöjä. Tuet kuuluvat metsänomistajille, ei yhtiöille.

  KeLo

  Kemera on metsänomistajan hirttosilmukka. Antamalla taloudellista tukea yksityimetsänomistajille valtio katsoo saavansa jonkintasoisen ’hallintaoikeuden’ yksityismetsiin. Valtio katsoo siten oikeudekseen tehdä  suurten metsäyhtiöiden lobbaamia toimenpiteitä yksityimetsänomistajien kurittamiseksi.

  Tämän vuoksi koko kemera on hylättävä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)