Keskustelut Metsänhoito Tuleva Kemera

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)
 • Tuleva Kemera

  Merkitty: 

  Uusi kemeralaki oli lehetekeskustelussa viime viikolla. Nyt se on menossa valiokuntakäsittelyyn. Yritän linkittää se esityksen tänne. Jos ei onnistu niin se löytyy eduskunnan sivuilta. Nyt hyvät veljet ois aika purnauksen ja munien puristelun sijaan vaikuttaa. Saataisiin laki toimivaksi. Se kuitenkin on tärkeää meille. Meillähän on jokaisella jonkinlaisia suhteita kansanedustajiimme ja joillakin maa-ja metsävaliokunnan jäseniinkin.

  Lukekaa tarkkaan läpi tuo esitys. Toivoisin nyt vilkasta keskustelua tällä arvostamallani foorumilla. Meiltä täältä ilmeisesti joku lähtee valiokunnan kuultavaksi. Eväitä sais olla reilusti repussa ettei se ole pelkästään ”minun mielipide”, vaan porukalla pohdittu!

  Valmista lakiahan meidän on turha purnata…on mikä on…

  linkki; https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_6+2017.aspx

 • Visakallo

  Eläkeläiset ovat Suomen suurin metsänomistajaryhmä, joten elinkeinosta ei voida silloin oikein puhua. Myös palkansaajien kohdalla tilanne on useimmiten sama. Silloin kun metsää on enemmän ja sitä hoidetaan elinkeinona, muita tuloja tahtoo silloinkin olla. Myös se, mikä oikein on metsätuloa, on hieman hankala määritellä, jos esim. puukaupoista saatuja rahoja sijoitetaan metsäyhtiöihin.

  Tolopainen

  Olen eläkeläisenä tehnyt metsätöitä keskimäärin  enemmän kuin palkansaajana. Eipä nuo maanviljelijämetsänomistajat näytä mitään metsätöitä tekevän, hoitotyötkin on ulkoistettu ja kaikki myynnit pystykauppoina, mitä ole lähialueilla seurannut. Monet heistä eivät omista edes raivaussahaa. Tekevät tiet metsiin, että hakkuut hoituu myös kesäaikana korkeammalla puunhinnalla.

  AMMATTIMIES

  MINÄ OLEN TEHTYT PALIONKIN,TAMIK0NKIN HOITOJAKIN ILMAN KEMIROTA KUN.TÄÄLÄN PÄIN ISÄNTÄT ON VAKAN,VARASIA HE1LEN TEHTÄÄN SE,RAHA METÄ VA1KAN E1,TULE KEMIRAA.MUISTAN KUN ALKUN PERIN,KEMIRA TULI NIIN.OLI TARKOITETUT VÄHÄN VARASILEN,ISÄNTILEN KUN OLI KOVAT A1KAT,SEKÄN OLI ISÄNTILÄ K0VA AHTINKO.TÄNÄN PÄINÄNÄ ON KOVA,AHTINKO LEVINTYT KOKON METÄ ALANLEN JOS,KEMIRA LYÖTÄÄN JÄIHIN NIIN.ALKAA OLTA LE1PÄN JONOSA,TUNKOSTA SIELÄN ON JONON,JATKONAN ISÄNTÄÄ SEKÄN METURIA

  Rane2

  Jos wanhajätkän tiedot jonkun palstalaisen menemisestä valiokunnan kuultavaksi pitävät paikkansa niin ehdotan AMMATTIMIESTÄ.Tässä asiassa mies puhuu järkeä  isoilla kirjaimilla.

  A.Jalkanen

  Onko metsätalous sijoitus- vai elinkeinotoimintaa? Ainakin metsätalousyrittäjille metsä on elinkeino. Metsänomistamista ei kannata kutsua harrastukseksi, koska silloin joudumme väärään viiteryhmään, vaikka se olisikin monelle osuvin nimitys.

  Tolopainen

  Jos sais lottovoiton alkaisin metsätalousyrittäjäksi ja tekisin sitä niinkauan kuin rahat riittäisivät.

  MaalaisSeppo

  Yhdellä ihmisellä voi olla monta elinkeinoa. Esim palkkatyö + metsä. Ei väheksytä pienten metsätilojen omistajia.

  Rane2

  No joo.Ilmeisesti asetuksella sitten määritellään mikä on kannattavaa nuoren metsän hoitoa ja pienpuun keräystä?

  Puuki

  Aiemmin on ollut puhetta. että nmh pienpuutuen läpimittaraja laskisi 16 cm:stä 13 cm:iin, jotta kuitupuuhakkuita ei tehtäisi tuettuna.

  Eh:n kuitupuun kantohinnathan laski nykyään voimassa olevan tuen tultua voimaan sen tuen verran.

  harrastelija

  Verottajan metsän tuottoarvio €/ha-vuosi on aika hyvä vertailu eri kuntien alueella harrastettavasta metsätaloudesta. Salpausselaän etelän puolella se on jotain 180, Kajaanissa vajaa 40 ja ylemmässä Kainuussa siitä alle. Eli jos täällä on 100 ha metsämaata, niin tuotto olisi 4 tonnia per vuosi! Onko kysymys elinkeinosta? Pitäisi olla esim. tuhat ha, jolloin tuotto olisi vajaa 40 tonnia/v. Kyllä sillä pari eläkeläistä kituuttaisi, ellei olisi eläkettä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)