Keskustelut Metsänhoito Turvakengät

Esillä 8 vastausta, 101 - 108 (kaikkiaan 108)
 • Turvakengät

  Metsurin turvakengät hakkuulle olisi ostoslistassa onko teillä arvoisat ammattilaiset suosituksia?Tuossa katselin esimerkiksi Stihl DYDAMIC GTX NAHKATURVSAPAS 315,00

 • Puuki

  Puun kaadossa ei tarvi  kovin kommosia suojavarusteita, kun karsintaa ei tehdä.  Akkusahallakin kaatuu ihan hyvin eh-puun kokoiset, kun tarve ei ole kovin suuri.  Ei ollut mikään urakkahomma kyseessä.    Akkusaha päihitti muistaakseni jossain testissä pikkutilhinkin.   Melusaastetta ei juuri tule sähköllä sahatessa.

  Jätkä

  Jos ketjunopeus on sama kuin on ammattisahoissakin, on korkein melu terälaitteen aiheuttama. Siksi moottorisaha-valmistajat eivät ole keskittyneet äänenvaimennukseen, koska se on turhaa. Teräketjun ääni on niin korkea ja kova, että se ylittää moninkertaisesti kuulosuojainten käyttökynnyksen.

  Melu vielä nousee, jos pitää aina teräketjua kireällä, käytössä se kuitenkin pyrkii lämmetessään löyhtymään.

  Mettämakuri

  Miksi kuitupuuta kaataa maahan lahoamaan, hieskoivua?

  Puuki

  Kääntöympyrää varten  kaatelin puita . Menevät e-puuksi.

  Tolopainen

  Laitoin energiapuuta nurin parissa päivässä tilhillä 50 kiintoa, meni kuusi tankillista.

  Mettämakuri

  Osuuskunta ei osta nuin pieniä nökkösiä, tee huomenna lisää. Tarvitsiko teroittaa kertaakaan ketjua? Vähä ruokainen saha mikä Stihl malli?

  MottiMikko

  Wanha on tämä turvakenkäjuttu mutta jorisen silti. Turvakumikengät oli pitkään harrastelu- ja polttopuun sahauksissa. Hyvin pärjäsi, kun ei vertailukohtaa ollut.

  Sattuman kaupalla sain parivuotta sitten edulliset Sievi GT Timber XL S3HRO nahkaturvamaiharit. Jos ei tarvitse seisoa puolisääreen vedessä niin ei sujahda kumppari enää jalkaan. Keveyden, käyttömukavuuden ja monien muiden plussien vastapainoksi täytyy sanoa pari miinustakin;

  – Kalliit, kuten kaikki nahkaturvakengät.

  – Uutena todella jäykkävartiset, helpottaa jos ei nauhoita viimeisiin lenkkeihin.

  – Liukkaat alkutalven loskakeleillä, Nastoitus auttaa tähänkin mutta täytyy muistaa missä tepastelee..

  Mettämakuri

  Nuissa sievin timbereissä on heikot ompeleet.

Esillä 8 vastausta, 101 - 108 (kaikkiaan 108)