Keskustelut Metsänhoito Turvakengät

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 181)
  • Visakallo Visakallo

    Kenkärasva on paljon parempaa kuin lankki. Sitä vain reilusti ja riittävän usein pintaan, niin pitää veden ja saumat kestää. Hoitamatta hajoaa minkä merkkinen nahkakenkä hyvänsä.

    Nimetön

    Samaa rasvaa myydään kenkärasvan nimellä ja valjasrasvan nimellä ja hinta sama, purkin koossa vain ero.   http://www.hankkija.fi/Hevoset_ja_lemmikit/hevosten-hoitotuotteet-ja-tarvikkeet/hoitotuotteet/horse-power-valjasrasva-800ml/

    Ola_Pallonivel

    STIHL Dynamic S3 kengät tarjouksessa 199€. Nyt pitäisi olla useampi vuosi kokemuksia, onko hintansa arvoiset?

    Saappailla menty tähän asti, mutta noissa varmaan jalka pysyy pakkasella lämpimänä. Pohjan liukkaus mainittu, onko tosiaan talvella liukkaat?

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mulla Sievi Zone High mettä- ja talvikenkänä. Toimii.

    Tolopainen

    Talvella olen käyttänyt Sievin Alaska thermo kenkiä. Ei pahemmin jalkoja palele ja kestävät isältä pojalle nuo on olleet jo 8v.

    Mettämakuri

    Jalaksilla luistellaan.  sievit ei kestä raivauksilla, repee saumat.

    Visakallo Visakallo

    On tainnut Tolopaisen Alaskat olla enimmäkseen sängyn alla.

    Ukkopekka

    Katselin kaupassa halvemman pään kenkiä: huskin classic 20 kenkiä ja stihlin function. Stihlin lesti on leveämpi, mutta huskikin kävi omaan jalkaan. Huskissa pidempi varsi, mistä plussaa. Huskin pinta jotenkin vettäpitävämmän oloinen? Ymmärsin, ettei tämäkään ole kalvokenkä, enkä siis sellaista etsikään. Stihlin pinnassa on (myös) vähän vuotavia saumoja, joten voisi kuvitella, että rasvaamalla pysyisi kohtuu hyvin kuivana, pl. jatkuva märkyys tai vedessä seisominen.  Arvelisin, että arempi paikka on etuläppä nauhojen alla, sieltä nämä yleensä ensimmäisenä vuotaa?

    Jotenkin ei silti vakuuttanut. Vaelluspuolella käytössä on lundhagsit. Kyseessä on siis jäykkä nahkakenkä, joka jakaa mielipiteet. Itse kun nämä kerran hommasin, niin helposti en muuhun vaihda. Kärki on niissäkin jäykkä, mutta ei siis ole varsinainen turvakenkä. Tiedä sitten miten sattuu, jos tukin pudottaa varpaille. Mutta näissä kengissä on ajateltu kastumisasiat tosi hyvin. Kengässä ei ole erillistä kastuvaa ja hitaasti kuivuvaa vuorta, vaan sisus on nahkaa. Se kuivuu käytön aikana (tauoilla) hitaasti, mutta on toisaalta kuivan tuntuinen silloinkin, kun on polkaissut vedet varresta sisään. Ts. kun vain kuivaa pohjallisen ja vaihtaa kuivat sukat, niin hetki sitten litimärkä kenkä on yllättävän kuivan tuntuinen ja mukava jalassa. Eikä siis ole kalvokenkä, kalvo kun rikkoontuu pian kuitenkin. Rasvattuna pitää hyvin enimmät vedet ulkopuolella.

    Hinta kirpaisee ostohetkellä, mutta sen tienaa takaisin pitkällä käyttöiällä. Omat kävi takuuhuollossa ruotsissa, tulivat takaisin kolmessa viikossa. Ahkerimmat tallaajat vaihdattavat näihin kuulemma pohjiakin kuluneiden tilalle. Varret kun on näissä sen verran topakkaa tekoa, että ne ei herkästi antaudu. Ja toisaalta ovat uutena sen verran koppurat, että vaatii huolellisen sisäänajon. Tällaiset kun saisi turvakenkinä, niin loppuisi miettiminen.

    Ola_Pallonivel

    Lähinnä raivaukseen kenkiä katselin. Siinä hommassa ei kyllä turvakärki ole välttämätön, eikä naulasuoja. Huskyn lesti on kuulemma kapeampi, niin en niitä edes katsonut. Pitää vielä katsoa nahkasaappaita, ei mene nauhat rikki ja vähemmän saumoja.

    Mettämakuri

    saksalaiset tai norjalaiset vaelluskengät kestää raivuuhommissa pisimpään.

    Kun vielä valitsee sellaisen mallin jossa on korkea kivirantti.

    Kallithan ne on mutta laatu maksaa.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 181)