Keskustelut Metsänhoito Turve on Suomen tärkein ympäristövientituote

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Turve on Suomen tärkein ympäristövientituote

  Kun paljon puhuu, syntyy myös vahinkoja. Ympäristöministeri Ville Niinistö oli niin innokkaasti lopettamassa turpeennostoa Suomesta, että meidän tärkein ympäristövientituote kasvu- ja ympristöturve meinasi mennä pesuveden, -vai pitäisikö sanoa suon kuivatusveden mukana. Kysymys ei ole mistään pienestä asiasta, vaan vuodessa yli miljoonasta turvekuutiosta, eli 10% kokonaismäärästä. Tätä turvetta nostetaan suon poltttoturpeeksi soveltumattomasta pintakerroksesta. Tarvitaan siis myös uusia turpeennostoalueita, jotta ympäristöturpeen saatavuus voidaan jatkossa turvata. Tärkeimmät vientimaat ovat Hollanti, Saksa, Britania, Ranska, Italia jne. Olen ympäristönsuojelun vankkumaton kannattaja, mutta liika innokkuus on tälle asialle pahasta. Erityisen huonosti se sopii asioista vastaavalle ministerille.
  Niinistö joutui eilen korjailemaan aikaisempia lausuntojaan julkisuudessa, ja se vie aina uskottavuutta.

 • Puun takaa

  Vapolla on menossa n.50 turvesuon poistovesien käsittelyn kehittämishanke rakennettavine pintavalutuskenttineen. Joihinkin kohteisiin tulee myös kemiallinen vesien käsittely. Yksityiset turvetuottajat tekevät vastaavia investointeja omilla soillaan. Näistä kertyy yhteensä satoja hehtaareja lintu- ja hyönteiskosteikkoja. Lisäksi tulevat tuotannosta pois jäävät, osittain kosteikoiksi muuttuvat suot, joita on usempi tuhat hehtaaria.
  Kysymyksessä on Suomen historian suurimpia ympäristötekoja, jos asiat halutaan nähdä rehellisesti myös vihreiden silmälasien läpi.

  Suden jälki

  Rypsiöljyn vaihtaminen turpeaaseen oli salakavala temppu, jota kukaan muu ei huomannut. Olinpa hölmö. Siis turpeen vaihto oli turha.
  Liukasliikkeiset turvevaon kyntäjät tulevat Pudasjärvelle, tai maailman tappiin.

  Puun takaa

  Maa-ja metsätalousministeri Koskinen ja elinkeinoministeri Häkämies alkavat täydellisesti kyllästyä ympäristöministeri Ville Niinistön jatkuviin hölmöilyihin. Hallituksen turvelinjaus vuodatettiin julkisuuteen ennenaikojaan vastoin kaikkia yhteisiä sopimuksia. Koskinen siirsi turveasiat syksyyn täysin ymmärrettävistä syistä. Vihreät voivat nyt kesän aikana miettiä tekemisiää ja hallituksessa olemisiaan. Niinistön lähtölaskenta on käynnissä.

  Peräkylän Tarzan

  Ympäristöministeri Ville Niinistöllä, tuoreella sinkkumiehellä, on nyt koko kesä aikaa ”etsiä itseään”.

  jabe

  Turvesoiden pintavalutuskentistä voi osin tulla ihan kelvollisia kosteikkoja joille tulee ihan mielenkiintoista luontoakin. Mutta ehkä nyt eivät ihan vuosisadan ympäristöteoksi yllä.

  Ja sekin on sitten mietinnän arvoinen asia että ketä niistä pitää kiittää, sitä joka ne rakentaa ja maksaa, vai niitä jotka saivat painostettua turvetuottajat ja viranomaiset tiukentamaan vaatimuksia…

  Puun takaa

  Vaatiminen ja painostaminen ei maksa mitään, eikä vaadi suuria hengenlahjojakaan. Tekeminen ja toteuttaminen taas vaatii rahaa ja hengenlahjoja.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)