Keskustelut Luonto Turve uusiutuvaksi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)
 • Aimo Jortikka

  Ruotsissa kasvuturpeen osuus on suurempi kuin energiaturpeen. Vievät sitä ulkomaillekin. Energiantuotannossa turpeen osuus yhden prosentin luokkaa.  On luokiteltu tosiaan  hitaasti uusiutuvaksi energiaksi. Uusia alueita ei käytännössä kai avata siellä enään.

  Mettämakuri

  En tuohon nimeä pistä, liian monta puroa ja jokea ovat sotkeneet.

  arto arto

  En minäkään. Meillä turvesoita melkein joka suo. Meni luontoarvot ja hyvät marjmaat. Suona ollut viimeiseksi avattu suo yli 700 v. Turvetta yli9 m.

  Kurki

  En kyllä ole nähnyt joissa turveperäisiä kiintoaineita ja kun niissä tulvien aikana ja muutenkin on sen verran virtausta, niin puhdituvat, mutta järviin laskiessa jokien ja purojen suihin on kasautunut kiintoainetta ja tukkinut uomia. Niiden korjaamista ei näkisi kovin vaikeaksi tai kalliiksi. Riittäisi kun ulottuvalla kaivurilla näitä kohtia syventäisi ja kasaisi vaikka pienen saaren. Näita matalia järviä muutenkin voisi syventää juuri näin kassaamalla pieniä saaria. Suomen mataliin pieniin järviin on tuhansien vuoisen aikana kerääntynyt täälläkin oikein mitattuna 20 metriä sedimenttiä pohjalle. Jo ennen ojitusten määrän kasvua viime vuoosisadan alkupuoliskolla nämä järvet ovat olleet matalia.

  Metsuri motokuski

  Ei kannata yleistää.  Kyllä meillä ainakin niin metsä kuin turvesuojitukset ovat paljon pilanneet vesistöjä. Olen tästä täälläkin kirjoitellut.

  Eihän se varmaan enää tuo tilannetta takaisin vaikka ojituksista luovuttaisiin. Joten toivottavasti lisävahingoilta vältyttäisiin.

  Jeps123

  Täälläpäin ennen tosi kirkasvetinen järvi myös rehevöityy jonkinlaista vauhtia. Sen verran iso, niin ei nyt ihan heti umpeen kasva!

  Joskus -60 luvulla? upposi järjetön määrä jäälle kasattua apulantaa kun jäät pettivät! Hiekkaranta, missä lapsena leikin nyt sellaisen 10 – 30 cm paksun karikekerroksen alla. Tehneet sellaisen aallonmurtajan rantaan ja kiepittää semmoista moskaa siihen. Sen jos kuorii pois niin tulee hiekkaranta.. Kaislaa alkanut ottamaan myös jonkin verran. Näkyy jokapuolella missä joki tai oja laskee järveen niin löytyy kaislikko.

  Tuo siis ilman turvetuontantoa!  Messissä ollaan..

  Jätkä

  Heti kun turvenuijat imevät järvistä turvelietteet pois, kannatan aloitetta ja turpeenpolton jatkumista.

  Tolopainen

  Jos turpeenpolttolaitosten piiput tukitaan ja tulee suljettu kierto savukaasuille. Lämmitän asuntoni sähköllä, miksi jonkun pitäisi tehdä se turvekaukolämmöllä. Mikä pyhä oikeus sellainen on.

  jees h-valta

  Mikä puhä oikeus on lihottaa sähköyhtiöitä lämmittämällä sähköllä? Kunhan tässä mennään muutama vuosi aletaan sähkölämmitystä rajoittaa ja vaaditaan energatehokkaampia eli pumppuratkaisuja lämmitykseen. Koska myös pumppuvalmistajat haluavat rikastua siitä samasta ihmisten mukavuuspöljäilystä jota sähkölämmitys edustaa. Lisäksi sähköstä tulee pula kun venäjän kanssa on pakko riirellä kun eu määrää.

  Visakallo Visakallo

  Älähän nyt Tolopainen. Kun tulet niin huonoksi, ettet enää kykene asumaan sähkölämmitteisessä omakotitalossasi ja huomattavasti nuorempi rouvakin on tehnyt tenän ja lopettanut lumitöiden teon, sinut kärrätäänkin turpeella lämpiävään kaukolämpötaloon!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)