Keskustelut Harrastukset Turvepalsta

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Turvepalsta

  Merkitty: 

  Joskus tilalla on oikeus yhteiseen turvepalstaan. Mikä on tämän käytännön historia, kun turvetta ei taida olla kenelläkään tarvetta kotitarpeena ottaa? Ovatko nämä yhteiset turvepalstat siis käytännössä ei kenenkään maata ja vailla hyödyntämistä? Vai mistä mahtaa olla kyse?

 • Nostokoukku

  Ilmkehästä pitäisi saada hiiltä vähennettyä, ei kierrätettävä siinä jo olevaa ylimääräistä hiiltä kyseenalaisesti tuotetun energian avulla.

  Puuki

  Semmonen ilmakehästä hiiltä vähentävä laitteisto on jo ollut olemassa iät ja ajat.  Korvautuu uusiutuvasti kun otetaan käyttöön korvaamaan uusiutumattomia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei tule Nostokoukku onnistumaan se hiilen vähentäminen ilmasta ilman näitä uusia ’kyseenalaisia’ tekniikoita, vaikeaa on niiden kanssakin! Kirjoitin juuri aiheesta HS uutiseen kommentin:

  Aiheeseen liittyvä pitkä keskustelu löytyy Osmo Soininvaaran blogissa otsikolla ”Miksi puu on uusiutuvaa ja turve ei ole”. Tärkein kohta on viesti 30.1.23 ja sen laittoi Juhani Virtanen. Siinä on linkki nimimerkin Usko Toivo pamflettiin, jossa väitetään että fossiilihiilellä ei ole reittiä pois ilmakehästä, ja siksi se vuo ilmakehään pitää tukkia heti ja kokonaan. Myös asiaa havainnollistava kuva.

  ”Ei ole reittiä pois” tarkoittaa, että ei ole mahdollista sitoa meriin ja kasvillisuuteen riittävää määrää, jotta pitoisuus ilmakehässä saataisiin alemmaksi. Siksi fossiilihiili on niin vaarallista ihmiskunnan tulevaisuudelle. Siksi sähköautot ja vaihtoehtoiset polttoaineet autoihin ynnä muihin härveleihin tarvitaan. Siksi vetytalous lyö nyt läpi, kun fossiilihiilen haitat on alettu hinnoitella täysimääräisesti. Kyllä kattiloita kannattaa jättää varalle, mutta niiden olisi parempi olla monipolttoainekattiloita, joihin sopii esimerkiksi hake.

  https://www.hs.fi/talous/art-2000009362001.html

  Tomperi

  Jos ajatellaan suomalaista puuta puhtaasti energiana, siitä saataava energian määrä ois valmiina sähkönä  X tai valmiina lämpönä Y, Montako prosenttia tällä hetkellä X ja Y vaativat uusiutumattomia energioita jotta korjuu onnistuu?  Entä jos kaikki korjuu ja kuljetus energia on vihreää energiaa?

  Paljonko muuten maksaisi sotakaluston ja toiminnan muuttaminen täysin puhtaalla energialla toimivaksi?

   

  Kait nämä joku on laskenut vai ovatko salattua tietoa?

   

   

  Nostokoukku

  Tomperi. On varmasti laskettu, mutta ei varmasti julkaista. Aika ajoin pomppaa näitä maailmanpelastajia julkisuuteen, on tuulivoimaa, vihreää terästä ja vetyä, vihreää metanolia ym. Mikään ei kestä kriittistä tarkastelua loppuun asti Chilen kuparikaivoksilta Kongon litiumkaivoksilta suomalaisen syrjäisen velkaisen pikkukunnan valmiiseen tuulitötteröön.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)