Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 347)
 • A.Jalkanen

  Ilmeisesti pintaturvetta pystyy sittenkin nostamaan ilman ojien kaivamista – eikä tarvita edes lupia! Kasvu- ja ympäristöturvebisnes voisi siis ehkä jatkua, kunhan toiminnalle vain löytyy luonnoltaan vähemmän arvokkaita suoalueita.

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000007734927.html

  http://www.metsalehti.fi/uutiset/ely-keskukset-rahkasammalen-korjuu-tarvitsee-kriteerit/#23e3039d

  Rukopiikki

  Metsätalous on vesistöjen sotkijana ihan omassa raskaassa sarjassaan. Kotiseudullani vedet alkoivat sotkeentua heti kohta kun pillarien mörinä alkoi kuulua sydänmailta. Turvesoista ei silloin ollu alueella vielä tietoakaan. Turvetuottajathan saivat juuri vesiensuojelun viimeisen päälle kuntoon. Lähes kaikki suot ovat jo pumppauksella ja pintavalutuskentillä. Metsätalouden vesistöjä likaava vaikutus tuntuu sen sijaan vain koko ajan pahenevan. Myös maanmuokkaukset likaavat ojitusmätästyksinä paljon, kunnostusojituksista puhumattakaan. Vesistönsuojelutoimet ovat lähinnä kosmetiikkaa. Laajat pintavalutuskentät on ainoa jollain lailla toimiva.

  Visakallo

  Turpeen ongelmaksi koitui sen kotimaisuus. Turveteollisuudella ollut tarpeeksi voimia, jotka olisi pystynyt vaikuttamaan suomalaiseen päätöksentekoon. On hyvin todennäköistä, että Suomen turvevarat alkavat siirtyä ulkomaiseen omistukseen, ja jonain päivänä sillä tehdäänkin taas paljon rahaa, mutta voitot menevät silloin muualle. Kaivosteollisuudelle on näin jo käynytkin. Metsien kanssa voi myös käydä samoin, jos nykymeno saa täysin estoitta jatkua.

  Jätkä

  Jos mennään katsomaan turvepatjaa järvissä, jotka  ovat ensimmäiseksi turvetuotantoalueen alapuolella, niin kurakerroa pohjassa on metreinä mitattavissa. Esin kolme metriä jne.

  Siitä vaan imuruoppaajat imemään ja lieju kuivumaan. Saadaan kuiviketta ja kasvuturvetta – kyllä se myös palaisi.

  Jos järvet pysyvät puhtaina, niin kaikki olisi mielestäni OK, eli poltto saisi jatkua. Vanhat synnit pitää vain ensin korjata.

  Tolopainen

  Saattaa olla niin, mutta saattaa olla toisinnii. Jos Visakallo tietää niitä ulkomaisia ostajia nevoille, voisin myydä muutaman hehtaarin, niin pääsevät alkuun.

  Jätkä

  Kai nuo suot ovat vapaasti ostettavissa, markkinatalouden lait ovat kuulemma sellaiset, että myydään eniten maksavalle.

  isaskar keturi

  Kyllä britteinsaarilta turveosaamista löytyy – Irlannissa poltetaan turvetta yhdessä jos toisessa talossa.

  Mutta mikä tahansa on mahdollista, kun kuntavaalien jälkeen testataan hallituksen liitokset.

  Tolopainen

  Irlanti ajaa turpeenpolton alas jo 2023. Kuukkelista löytyy tiedot. Kun kuuntelin viisasten miesten paneelia vuodelta 2019 Seppo Saario sanoi, että jos kepu menee Rinteen hallitukseen, kannatus laskee alle 10%:tin. aika hyvin ennustettu. Se että maailma muuttui vuodessa, niin paljon kuin on muuttunut on aika uskomatonta.

  isaskar keturi

  Irlannissa muutaman kuukauden asuneena epäilen, että koskee vain polttolaitoksia. Tuolla oli ainakin 2000 luvun alussa vielä ihan tavallista, että omakotikiinteistöjen takoissa ja uuneissa poltettiin turvetta. Näinköhän se loppuu 2023? Valtiollinen yhtiö lopetti jo turpeen noston viime vuonna. No saapa nähdä, mitä irkut tekee.

  Visakallo

  Tolopainen: ”Jos Visakallo tietää niitä ulkomaisia ostajia nevoille, voisin myydä muutaman hehtaarin, niin pääsevät alkuun.”

  Tolopainen tuskin minun neuvojani tarvitsee. Kyllä niitä ostajia maailmalta löytyy, jos osaa myydä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 347)