Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

Esillä 7 vastausta, 341 - 347 (kaikkiaan 347)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juuri noin, Puuki! Jatkuvaa kasvatusta ja laskuojan patoja yhdistämällä saataisiin pohjaveden tasoon ehkä sopiva säätövara eri tilanteita eli harvennuksia ja kosteusoloiltaan erilaisia vuosia varten.

  Tolopainen

  Minä en ainakaan lähde rämeille patoja säätelemään kesällä enkä talvella.

  Kurki

  Valitettavasti maatalous on yksi suurimmista päästösektoreista kun katsotaan kokonaisuutta. Eikä kuiviketurvepöpinät sitä miksikään muuta.

  Maatalouden päästöt ovat Suomen kokonaispäästöissä +53 milj.ekv tn/v.

  Linkki: https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/0be63fa0-533f-4986-b674-859b6577c8b5/suomen-kasvihuonekaasujen-paastot-ovat-laskussa.html

  Mutta linkin metsien hiilinielu näkyy olevan kovasti pielessä 19 milj.tn/v verrattuna viime vuoden hakkuusäästön mukaan laskien.

  Jos nyt hiilinielu lasketaan elävien puiden kertoimella, niin se on 1,28*29 milj.CO2-tn plus 6,5 milj.CO2-tn (puujalosteet) = 37,12+6,5=

  = -43,5 milj.CO2-tn.

  Lisäksi tuohon pitäisi laskea ojitettujen soiden metaaninielu n. -10 milj. ekv tn/v.

  Luulisi jäävän tuosta maatalouden hiilinielustakin n. – 15 milj.CO2-tn ( laskettu peltopinta-alan 2,3 milj.ha ja keskisadon 3500 kg/ha mukaan) jonkin verran nielua vähentävien tekijöiden jälkeen.

   

  Tolopainen

  Texasissa oli muutama päivä pientä pakkasta, nyt se julistetaan katastrofi alueeksi. Vesiputket jäässä ja sähkönjakelussa häiriöitä. Ei ole ihan oikein, että Suomi laitetaan päästötavoitteissa samalle viivalle Etelä-Euroopan kanssa.

  Jeps123

  👍 Toisaalta ilmastointilaitteet siellä vievät sähköä. Lämmön kanssa luulisi pärjäävän, mutta helteet lisää kuolleisuutta..

  Puuki

  Yhteisistä varoista maksettava ympäristötuki on sopiva tuki kustannusten peittämiseksi   metsien hiilinielun parantamiseen.  Jos myös muiden maiden päästöjä pitää täällä kompensoida , niin sitten EU:n kokonaan rahoitettavaksi kaikki puuston kasvun lisäämistoimet.

  Jeps123

  👍 Tosi hyvä ajatus! En ole ehtinyt lukea ketjua läpi. Minusta jostain joskus luin ajatuksesta että pitäisi kompensoida metsänomistajalle haittaveroja tai miten se nyt asia ilmaistiin. Olisi minusta reilu ajatus!

Esillä 7 vastausta, 341 - 347 (kaikkiaan 347)