Keskustelut Metsänhoito Tutkija

  • Tämä aihe sisältää 232 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Avatarkaapo123 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 232)
  • Tutkija

    ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

    Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

    Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

  • Reima Muristo

    ”Laitoin palautetta Demokraatti-lehden toimitukseen.”

    No jopas jotakin, luin sitten tuon artikkelin. Kirjoittaja myöntää hieman kärjistävänsä asioita, mutta suurin piirtein asiat ovat Suomessa kuten on kirjoitettu.

    – Suojelu nostaa kantohintaa

    – Metsäteollisuus on Suomessa liian keskittynyttä, aito kilpailu puuttuu

    – Puun jalostusarvo on onneton, vanha virsi

    – Nyky tietämyksellä paras tapa tehdä vetyä on tehdä sitä aurinkoenergian ja      tuuli- ylituotannolla, siitä sitten synteettistä polttoainetta

    – Keput jarruttavat joka asiassa kehitystä. Mallia pitää ottaa Ruotsista jossa kepujen kannatus on n.5%. Siellä asiat on maahanmuutoa huomioimatta paremmin.

    Rane

    Jos ”huonolla” jalostusarvolla tekee hirmuisesti rahaa niin onko ongelma suuri?

    Reima Muristo

    Ylihintainen sahatavara ja alihintainen kantohinta niin kyllähän siinä arvon nousua yhteen portaaseen on. Seuraava jalostus jää sitten Suomessa tapahtumatta metsäteollisuuden kartellin vuoksi.
    Sama on käynyt raakamaidon kanssa, kommunistien valio jyrää ja tappaa kilpailun. Tosin maidon markkinat ovat laskussa ja koko himmeli pysyy vain tukien varassa pystyssä. Joutaisi vetää töpseli seinästä koko touhulta.

    kaapo123

    Suojelumetsät lahoaa,puut elää vain 500v,uusi metsä syntyy hitaasti

    Tomperi

    A.Jalkanen, ”Kiinan osuus metsäteollisuuden viennin arvosta on noin 10 prosenttia ja Kiinaan viedään selkeästi eniten sellua.”

    Montako prosenttia se on hakatun puun kokonaismäärästä, pois luetttuna energiapuu ja hukkapuu vaan montako prosenttia jalostetusta puumäärästä? Siis vientiin menneestä, jätetään kotimaan kulutus pois.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa kuvassa näkyy että vienti Kiinaan on valtaosaltaan massaa. Jonkin verran sinne viedään sahatavaraa ja hirsitaloja. En osaa arvioida kuinka suuri osuus Kiinan vienti on hakkuistamme.

    https://www.luke.fi/fi/tilastot/metsateollisuuden-ulkomaankauppa/metsateollisuuden-ulkomaankauppa-maittain-2021-ennakko

    Tomperi

    Noh sittenhän se on aikalailla toisarvoista jos emme tiedä ovatko kiinan viennin osuudet jotakin…siinä olen sitä mieltä että tuo 10 prosenttia arvosta  on aika arvotonta…. entä jos se on yli kolmannes Suomessa hakatusta puusta?

    Tomperi

    Rane, joku toinen asiaa ymmärtävä, montako mottia tarvitaan Kiinan vientiin puuta, puuta  mistä  muodostuu 10 % puutuotteitten viennin tuotosta?

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Katso Tomperi kuva em. linkistäni; siinä näkyy että vienti Kiinaan on valtaosin sellua. Jos se on havusellua, voit laskea sen kertoimella raakapuun menekin, kun tiedät montako tonnia sellua Kiinaan meni (45 % sellun valmistuksestamme).

    Ole hyvä, yritä laskea.

    Tomperi

    Oleellisempaa on jos jotkut viisaammat osaisi laskea ja tulkita tilastoja oikealla tavalla. Sitä ei voi minulta edellyttää.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 232)