Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 361)
 • Tuulivoima ja pakkanen

  Merkitty: 

  Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

  Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

  Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

 • Jätkä

  Sitä on ehdottomasti liikaa. Yksi tuettu mylly riittäisi tasan tarkkaan.

  Planter

  Eilen oli aika tuulista ja pukkasi 700 MW teholla, tänään vähemmän.

  Linkistä voi seurata. Omalle metsäpalstalle voisi laittaa muutaman voimalan, muualle ei, tuottaa paremmin kuin puu.

  http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/default.aspx

  pitkät neulaset

  Uskon vakaasti että vaikka kehitettäisiin joka talouteen virrantuottaja jonka johdosta voisi piuhan valtakunnanverkosta nypätä irti, niin verottaja ottaa omansa.  Tuulivoimaa on tuettuna tehty ja luotu muutamia työpaikkoja siinä samalla. Hyvä heille jotka ovat olleet siinä osallisena. Mihinkähän puulataan seuraavaksi? Uusi tekoallas?

  Korpituvan Taneli

  Se uusi tekoallas olisi johdonmukainen jatke tuulivoimalle, joka tuottaa silloin kun ei tarvita ja ei tuota silloin kun tarvittaisiin.

  Tekoaltaalla voitaisiin hiukan tuulivoiman pöljyyttä tasata, varastoida vettä silloin kun tuuli tuottaa hyvin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Olen yrittänyt saada tuulivoimalaa maalleni, mutta ei onnistu. Se antaisi mukavasti vuokratuloja ja pitäisi hirvet kaukana, kai nekin noita pelkää, kun persutkin.

  Gla

  Talvisin on keskimäärin tuulisempaa kuin kesällä, joten sikäli klisee tuulivoiman hyödyttömyydestä pakkasella voidaan unohtaa. Toki kaikkein kovimmilla pakkasilla on usein tyyntä, mutta sähköä tarvitaan muulloinkin. Tänä iltana kolkutellaan taas ennätyksiä sähkön kulutuksessa, vaikka tuultakin riittää.

  Tämä kaikki on sitten aivan eri asia kuin tuulivoiman järkevyys energian tuotantomuotona nykyisissä olosuhteissa (tuet, suhtautuminen ympäristövaikutuksiin).

   

  Tolopainen

  Ei taida tulla sähköpulaa, kun ei ole vielä edes lauhdevoimaloita käynnistetty, niiden tehoksi Fingrid näyttää 79Mwh. Sähkönhinta ei enää nouse edes huippupakkasilla nyt vain 44€/Mwh.

  Planter

  Kyllä tuulivoima on siinä mielessä kannatettavaa, että ”polttoaine” on ilmaista ja saasteetonta.

  Tukkusähkön halpaa hintaa juuri nyt ihmettelin, johtuu siitä, että Ruotsissa ja Norjassa ei ole vastaavia pakkasia ja Venäjällä on joku sikäläinen Joulu-pakkasukko-loppiainen  eli vapaata ja tehtaat seis. Tuodaan sähköä halvalla yli 4000 MW. Marraskuun kylmällä jaksolla hinta pomppi kuitenkin 80€/MWh paikkeille.

  Rane2

  Gla voi unohdella tosiasioita jos haluaa.. 3.1 tuulivoiman teho laski sinne 50mwh/h eli käytännössä tuulella ei tuotettu mitään valtakunnan verkkoon.Erotus on tuotettava jollain muulla.

   

  Planter

  Kun kaikki hirvenkarkotusmenetelmät olen tutkinut, niin tottakai myös saisiko tuulivoimalla karkotettua hirvet. Metsästäjien selitykset ovat vaan aina yhtä mielikuvituksellisia:

  Metsästäjät pelkäävät rannikolla: Karkottaako tuulivoima hirvet?

  http://yle.fi/uutiset/3-7615417

  Outo ilmiö kummastuttaa metsästäjiä: Miksi tuulimylly houkuttelee uroshirviä?

  http://yle.fi/uutiset/3-7976459

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 361)