Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 71)
 • Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

  Hei,

  Tulikirjelmä missä suunitellaan tuulivoimaa metsäpalstalleni ja toki muillekkin mo. Millaisia asioita on kyseiseen asiaan on otettava huomioon ? Entäs tuo maksu politiikka oletteko vuokrannut ja millä hintaa ja kuinka pitkäksi aikaa ? Voiko olla vuokraamatta jos ei taho vai meneekö se kaavotuksella tuulivoimalle yms.

 • Nimetön

  https://tvky.info/  Suosittelen lukeen noita tuulivoimakanslaisyhdistyksen sivuja kans. Vastustus tuulivoimaa vastaan kasvaa kohisten, viimmes eilen illalla Ylivieskan valtuustossa kaatu tuulivoiman kaavaehdotus. Eikä ollut ensimmäinen tapaus laatuaan.

  harrastelija harrastelija

  Tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla Suomessa on samat puutteet – aurinko ei jaksa talvella paistaa aurinkosähköä ja pakkasella ei tuule! Molemmilla voi briljeerata, mutta todellinen energiatarve täytyy saada muualta.

  Visakallo Visakallo

  Tuuli- ja aurinkovoimaan siirtymisen takia Saksa polttaa nyt enemmän rusko- ja kivihiiltä kuin koskaan historiansa aikana.

  Visakallo Visakallo

  Suomesta tulee osittain samasta syystä, eli vihreiden ajaman energiapolitiikan takia suhteessa eniten ydinvoimaa käyttävä maa maailmassa.

  Puuki

  Uutiset kertoi eilen, että Suomessa on kehitetty aurinkopaneeli, joka kerää hajasäteilystä energiaa myös talvella.

  Mottimasa Mottimasa

  Eivät nämät projektit missään jäissä ole, yli 5 vuotta sitten suunnitellut elävät yhä, kansalaisten vastustus yritysten ja niiden oikeuskäsittelyjen vuoksi vain viivästyneet, ovat myllytkin kasvaneet tässä välin isommiksi ja pystyttävät nyt sillä 5 vuotta sitten haetulla luvalla huomatusti suunniteltua isompia voimaloita. Kyllä tuuli olosuhteet olisivat hyvät, lehtijutun mukaan juuri positiivista on ollut se että talvipakkasellakin tuulee hyvin ja hyvinhän nuo tuossa näyttävät pyörivän läpi vuoden. Pakkohan noita on ihmisten jo kääntyä vastustamaankin, eihän ole enää järjen häivääkään jos satoja myllyjä pykätään kohtalaisen pienelle alueelle, ei vastaavaa luontoarvojen raiskausta ole tapahtunut ei ihmismuistiin.

  Tolopainen

  Tänä vuonna ei valmistu yhtään valtion tukemaa tuulivoimalaa. Kyllä projektit on totaalisen seis. Muutama hanke etenee yksityisin varoin.

  Jätkä

  Tuulimyllyissä käytetyn tekniikan kehittyminen niin, että tuulisähkö on halvinta, on tietenkin kehitystä ajatellen hyvä juttu.

  Kuitenkaan monekaan eivät todellakaan ole ihastuneet taivaanrannan täyttävistä tuulimyllyistä, eikä niiden vaikutuksesta luontoon ja esim lintuihin.

  Yksittäisen maapohjan omistajan kannalta tuulivoimala on taloudellisesti varmaan hyvinkin kannattava juttu, samoin syrjäseutujen kunnille kiinteistö – ja muina verotulojen tuottajana.

  Säätövoiman tuottaminen ilman kivihiiltä tms saastuttavaa järjestelmää vesittää kyllä tuulisähkön ”puhtauden”.

  AnLa

  Onko tuulivoimayhtiön maanomistajan puolesta maksama kiinteistövero maanomistajalle pääomaveron alaista tuloa? Kiinteistö veron maksu kuuluu kiinteistön omistajalle, ja jos sen joku muu maksaa niin kai se katsotaan tuloksi. Minkähän suuruista kiinteistöveroa näistä myllyistä maksetaan, kiinteistön omistajalle voi tulla yllätyksenä että joutuu pääomaverolle tästä kiinteistöverosta.

  Tolopainen

  Jotkut ei näytä tietävän että rakennuksista ja maapohjasta kiinteistövero peritään erikseen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 71)